At mentalisere vil sige at prøve at se sig selv udefra og andre mennesker indefra. Hvordan kan du tilbyde dit plejebarn et mentaliserende samspil i dagligdagen?

Børn der anbringes i familiepleje har ofte oplevet traumer og omsorgssvigt. Forskning viser, at den mentaliserende tilgang er særlig vigtig i relation til børn og unge der har oplevet svigt i barndommen.

Gennem praksisnær undervisning, vil vi gerne føre dig ind i mentaliseringens univers. Vi taler om hvorfor den mentaliserende adfærd er så vigtig over for børn og unge med traumer og omsorgssvigt.

Vi sætter lys på, hvad der er mentaliserende adfærd/samspil og hvordan du kan fremme din mentaliserende adfærd over for dit plejebarn – men også hvornår du kan ende i mentaliseringssvigt, fordi du ikke får benyttet de rette strategier, når du er under følelsesmæssigt pres.

Vi tilbyder en spændende og praksisnær dag om mentalisering, hvor du kan tage første skridt i at se bag om dit plejebarns adfærd og øve dig i, hvordan du kan tilbyde et mentaliserende samspil.

Dagen veksler mellem oplæg og øvelser.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

LEHA
Chefkonsulent
Lene Hausted
Helle Richter
Koordinator
Helle Richter Wester Jensen