Vil du hjælpe med at forenkle og styrke indsatsen over for unge, der ikke tager den direkte vej efter grundskolen?

På temadagen får du et grundigt indblik i alle relevante lovgivninger, som berører unge.

En koordineret ungeindsats kræver at de fagprofessionelle, der møder den unge, kan navigere i alle de relevante lovgivninger, som den unge berører. Det vil styrke den unge og forældrenes oplevelse af én fælles indsats.

På temadagen gives du et kendskab til den tværgående lovgivning om bolig, beskæftigelse, uddannelse og sociale hjælpeforanstaltninger. Det vil klæde dig på til at sikre en helhedsorienteret indsats, som understøtter det sociale arbejde og virksomme indsatser. Du vil samtidig få blik for de vanskeligheder og muligheder som et styrket samarbejde internt i jeres kommune giver og blive klogere på dine kollegaers faglige mind-set og sprogbrug.

Udbytte

  • Med øget kendskab til eget og relaterede lovområder, kan du rådgive den unge og skabe en smidigere vej gennem systemet og en bedre indsats for den unge
  • Du vil opleve at kendskabet til dine kollegers fagområde løfter både kvaliteten og hastigheden af jeres fælles arbejde
  • Du vil blive bedre til at vurdere om og hvordan kommunens koordinerede ungeindsats kan forbedres

Underviser/oplægsholder

Sanne Møller, jurist og partner i Embedsværket, der leverer undervisning og rådgivning på det sociale område. Sanne Møller er tidligere chefjurist i Københavns Kommune Socialforvaltning, advokat med speciale i handicapret og mangeårig underviser af fagprofessionelle og frivillige på det specialiserede og udsatte børneområde.

2.995 kr.
Sted og startdato
Herlev: 29. september 2022
Varighed: 1 dag
Se alle dage og tidspunkter
Komponent Herlev, Lyskær 3 ef, 1. sal, 2730 Herlev
29.09.2022 kl. 08:30 - kl. 16:00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

Er du i målgruppen?

Sagsbehandlere, uu-vejledere, botilbudsrådgivere, skolesocialrådgivere og andre med primær borgerkontakt til udsatte unge mellem 15 og 25 år.

Program

Kaffe, te og brød
Velkomst
Formiddagens program
Kommunal ungeindsats
Retssikkerhed for målgruppen - forvaltningsretlige grundgreb
Beskæftigelse/uddanne
Frokost
Eftermiddagens program
Særligt om unge med en foranstaltning efter serviceloven
Kultur/fritid og sundhed
Voksen/ bolig
Tak for i dag

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også ringe på vores hovednummer 8779 6300 eller skrive til hej@komponent.dk. Så sørger vi for, at din henvendelse lander det rigtige sted, og du hører straks fra os.

Gitte Hardahl Jensen
Koordinator
Gitte Hardahl Jensen
LEHA
Chefkonsulent
Lene Hausted