Vil du hjælpe med at forenkle og styrke indsatsen over for unge, der ikke tager den direkte vej efter grundskolen?

På temadagen får du et grundigt indblik i alle relevante lovgivninger, som berører unge.

En koordineret ungeindsats kræver at de fagprofessionelle, der møder den unge, kan navigere i alle de relevante lovgivninger, som den unge berører. Det vil styrke den unge og forældrenes oplevelse af én fælles indsats.

På temadagen gives du et kendskab til den tværgående lovgivning om bolig, beskæftigelse, uddannelse og sociale hjælpeforanstaltninger. Det vil klæde dig på til at sikre en helhedsorienteret indsats, som understøtter det sociale arbejde og virksomme indsatser. Du vil samtidig få blik for de vanskeligheder og muligheder som et styrket samarbejde internt i jeres kommune giver og blive klogere på dine kollegaers faglige mind-set og sprogbrug.

Udbytte

  • Med øget kendskab til eget og relaterede lovområder, kan du rådgive den unge og skabe en smidigere vej gennem systemet og en bedre indsats for den unge
  • Du vil opleve at kendskabet til dine kollegers fagområde løfter både kvaliteten og hastigheden af jeres fælles arbejde
  • Du vil blive bedre til at vurdere om og hvordan kommunens koordinerede ungeindsats kan forbedres

Underviser/oplægsholder

Sanne Møller, jurist og partner i Embedsværket, der leverer undervisning og rådgivning på det sociale område. Sanne Møller er tidligere chefjurist i Københavns Kommune Socialforvaltning, advokat med speciale i handicapret og mangeårig underviser af fagprofessionelle og frivillige på det specialiserede og udsatte børneområde.

Varighed: 1 dag
Se hvad prisen inkluderer
Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.
Er du i målgruppen?

Sagsbehandlere, uu-vejledere, botilbudsrådgivere, skolesocialrådgivere og andre med primær borgerkontakt til udsatte unge mellem 15 og 25 år.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

LEHA
Chefkonsulent
Lene Hausted