Alle deltagere værdsætter en rigtig god underviser. Én som ikke alene brænder for sit felt. Én som ikke alene kan sit faglige kram, men som også har formidlingsevner udover det sædvanlige.

Dit mål for kurset:

Hvis du kan genkende dig selv som en både erfaren, nysgerrig og ambitiøs underviser, så vil vi give dig nogle nye perspektiver og nye måder at se din undervisning på.

Efter to intensive dage med didaktiske overvejelser og praktiske refleksioner vil du returnere til undervisningslokalet med nye indsigter, der i sidste ende giver dig større undervisningsglæde og endnu mere tilfredse deltagere. 

Målet er, at når du forlader kurset, vil du kunne skabe større læring og motivation til glæde for dine deltagere, din organisation og dig selv. 

Indhold:

Kurset består af to sammenhængende kursusdage.

Kurset vil inddrage følgende temaer: 

  • Introduktion til de klassiske og nyere didaktiske modeller
  • Introduktion til systemisk ledelse og procesledelse
  • Evaluering der skaber værdi og giver mening
  • Transfer: Vekselvirkningen mellem teori og praksis
  • Prøvehandlinger og aktionslæring
  • Modstand i undervisningen
  • Refleksion som didaktisk redskab

Undervisningen veksler mellem faglige oplæg, gruppedrøftelser og individuelle refleksionsøvelser. 

På hver kursusdag vil du også blive præsenteret for et par nye energizere, som du kan tage med hjem og bruge næste gang, du har et hold, der er gået lidt eftermiddagsdøde.

På den sidste kursusdag beder vi dig beslutte dig for en eller to prøvehandlinger, du vil udfordre dig selv med, når du kommer hjem. På den måde tager vi vores egen medicin og arbejder bevidst med, hvordan vi kan koble teori og praksis.

Er du ny eller næsten ny underviser eller formidler, så er vores VPG - VoksenPædagogiske Grunduddannelse måske det rette for dig.

Underviser:

Lasse Karlberg, chefkonsulent, Komponent.

Lasse er uddannet cand.merc., lektorbedømt og har mere end 20 års erfaring som underviser, konsulent og procesfacilitator. Han er en af de drivende kræfter på Komponents VPG -Voksenpædagogisk Grunduddannelse og på dette kursus.

Lasse lærer dig at levere en endnu bedre undervisning.
Mange kursister roser Lasses evner til at give nogle konkrete redskaber og værktøjer, som man kan anvende fra første dag. Derudover er Lasse kendt for at kunne skabe et trygt og åbnet miljø, hvor kursisterne tør at åbne op og tale om de udfordringer, de måtte have. 

4.125 kr.
Varighed: 2 dage
Se alle dage og tidspunkter
Online
14.03.2023 kl. 08:30 - 15.03.2023 kl. 15:30
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Er du i målgruppen?

Du har formentligt deltaget på den almindelige VPG – uden dog at være et krav. Du ser dig selv som en erfaren underviser, der har undervist i en del gange – måske endda i flere år.

Det kan være, at du har undervist inden for ét område, eller det kan også være, at du har undervist inden for mange områder. Det betyder ikke så meget i denne sammenhæng. 

Det, der betyder noget, er, at du er drevet af din passion for at være en god underviser, og at du er ambitiøs og ønsker at blive endnu bedre til glæde for dine deltagere, din organisation og dig selv.

Du er formentligt offentligt ansat. Om det er i en kommune, i regionen eller staten er underordnet. Det kan også være, at du er ansat i en organisation eller institution, der støtter eller løser nogle af samfundets opgaver.

Der er intet krav om længden af din formelle uddannelse, men du vil skulle læse og fordybe dig i tekster, der svarer til en diplom- eller professionsuddannelse.

Der vil samlet være læsestof på mellem 100 til 200 sider. Køb af bøger vil du blive informeret mere om, når kursusstart nærmer sig.

Er du helt ny som underviser, eller har du meget lidt erfaringer som underviser, kan du ikke deltage på Didaktik for den erfarne underviser. Her skal du i stedet for læse mere om den almindelig VPG, der er den praktiske introduktion til voksenpædagogisk grunduddannelse. Læs mere her >>

 

 

Lasse Karlberg om: didaktik for den erfarne underviser. 

Læs mere Læs mindre

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

Lasse Karlberg
Chefkonsulent
Lasse Karlberg
MRL
Konsulent
Mette Ranum Laustsen
DBJ
Koordinator
Dorthe Bidstrup Jensen