Du er en erfaren underviser! Men du er nysgerrig og ambitiøs, og du ønsker at blive endnu bedre. To intensive dage med didaktiske overvejelser og praktiske refleksioner.

Udbytte

Udbyttet af at deltage på Didaktiske refleksioner for den erfarne underviser er, at du:

 • går fra at være en erfaren underviser til at være en bevidst og reflekteret didaktisk underviser.
 • får lært helt konkrete redskaber og værktøjer, som du kan bruge fra dag 1.
 • du får skabt refleksioner over din praksis via nogle af områdets vigtigste teorier og teoretikere.
 • får set med nye og nysgerrige øjne på din nuværende måde at undervise på.
 • fremadrettet vil tilgå din undervisning endnu mere bevidst og dermed skabe større læring til glæde for dine deltagere, din organisation og dig selv.

Indhold

Kurset består af to sammenhængende kursusdage.

Undervisningen er en blanding af faglige oplæg, gruppedrøftelser og individuelle refleksionsøvelser.

Du vil blive præsenteret for et bredt udsnit af en del af de vigtigste teorier og teoretikere inden for voksenlæring, didaktik og transfer.

Vi vil blandt andet komme ind på følgende temaer:

 • Introduktion til de klassiske og nyere didaktiske modeller
 • Introduktion til systemisk ledelse og procesledelse
 • Evaluering der skaber værdi og giver mening
 • Transfer: Vekselvirkningen mellem teori og praksis
 • Prøvehandlinger og aktionslæring
 • Modstand i undervisningen
 • Refleksion som didaktisk redskab

Derudover vil du på hver kursusdag også blive præsenteret for et par nye energizere, som du kan tage med hjem og bruge næste gang, du har et hold, der er gået lidt eftermiddagsdøde.

På den sidste kursusdag skal du beslutte dig for en eller to prøvehandlinger, du vil udfordre dig selv med, når du kommer hjem. På den måde tager vi vores egen medicin og arbejder bevidst med, hvordan vi kan skabe transfer mellem teori og praksis.

Undervisere

Lasse Karlberg er uddannet cand.merc., lektorbedømt og har mere end 20 års erfaring som underviser, konsulent og procesfacilitator. Han er en af de drivende kræfter på Komponents VPG-Voksenpædagogisk Grunduddannelse og kurset Didaktiske refleksioner for den erfarne underviser.

Derudover holder han oplæg om, hvad der kendetegner god undervisning samt hvad der skaber refleksion ift. planlægning, gennemførsel og evaluering af undervisning.

 

3.995 kr.
Varighed: 2 sammenhængende kursusdage - kl. 8:30 til kl. 15:00
Se alle dage og tidspunkter
Komponent Aarhus, Hedeager 5, 1. sal, 8200 Aarhus N
Didaktiske refleksioner for den erfarne underviser
31.10.2022 kl. 08:30 - 01.11.2022 kl. 15:00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Er du i målgruppen?

Målgruppe

Du har formentligt deltaget på den almindelige VPG – uden dog at være et krav. Du ser dig selv som en erfaren underviser, der har undervist i en del gange – måske endda i flere år.

Det kan være, at du har undervist inden for ét område, eller det kan også være, at du har undervist inden for mange områder. Det betyder ikke så meget i denne sammenhæng. 

Det, der betyder noget, er, at du er drevet af din passion for at være en god underviser, og at du er ambitiøs og ønsker at blive endnu bedre til glæde for dine deltagere, din organisation og dig selv.

Du er formentligt offentligt ansat. Om det er i en kommune, i regionen eller staten er underordnet. Det kan også være, at du er ansat i en organisation eller institution, der støtter eller løser nogle af samfundets opgaver.

Der er intet krav om længden af din formelle uddannelse, men du vil skulle læse og fordybe dig i tekster, der svarer til en diplom- eller professionsuddannelse.

Der vil samlet være læsestof på mellem 100 til 200 sider. Køb af bøger vil du blive informeret mere om, når kursusstart nærmer sig.

Er du helt ny som underviser, eller har du meget lidt erfaringer som underviser, kan du ikke deltage på VPG Plus. Her skal du i stedet for læse mere om den almindelig VPG, der er den praktiske introduktion til voksenpædagogiske grunduddannelse. Læs mere her >>

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også ringe på vores hovednummer 8779 6300 eller skrive til hej@komponent.dk. Så sørger vi for, at din henvendelse lander det rigtige sted, og du hører straks fra os.

JEJ
Studievejleder i Sydjylland og Fyn
June Elgin Jensen
MRL
Konsulent og studievejleder i Nordjylland
Mette Ranum Laustsen