To dages kursus om alt det, du skal vide for at skabe de bedste rammer for kontorelevernes udvikling, læring og progression i elevforløbet: Jura, roller, rammer, dialog og de elektroniske elevplaner.

Kommunens kontorelever er nye kollegaer, som glæder sig til at lære kommunen at kende, tage arbejdsopgaverne på sig og bidrage til et godt arbejdsmiljø.

Synes du ikke, at de fortjener den bedste start?

Vi har et grundkursus til dig, der er ansvarlig for kommunens elever. Her arbejder vi med din rolle som uddannelses- og oplæringsansvarlig, elektroniske elevplaner, lovgrundlaget, elevpolitik og dialog- og konfliktforståelse, så du får redskaberne til at skabe et godt uddannelsesforløb.

Kurset varer to dage, og her får du både ny viden og lejlighed til at diskutere tilgange med elev- og oplæringsansvarlige fra andre kommuner, når vi gennemgår et spændende og relevant program, der går helt tæt på din rolle som elevansvarlig:

Praktikforløbets juridiske grundlag
Reglerne for elevpladser og praktikforløb er beskrevet i erhvervsuddannelsesloven og bekendtgørelse om kontoruddannelsen med specialer.

Din rolle som uddannelses- og oplæringsansvarlig
Kravene til det administrative personale har ændret sig. Det har betydning for både elever og kommunen som praktiksted. Vi gennemgår områdets udvikling og sætter fokus på de udfordringer og faldgruber, du som uddannelses- og oplæringsansvarlig skal være opmærksom på.

Skab de bedste rammer
Som uddannelses- og oplæringsansvarlig er du medansvarlig for, at eleven får et spændende og lærerigt elevforløb. Du lærer, hvordan du udvælger de gode elevopgaver, sikrer progression i læringen, sikrer sammenhæng mellem planer og den konkrete oplæring og sikrer et godt samspil med alle de parter, der er involveret i elevens uddannelse.

Dialog- og konfliktforståelse
Du har bl.a. til opgave at påvirke elevens opgaveløsning og adfærd, og du kan risikere at ende i en konflikt. En konflikt, som heldigvis både kan afværges og udvikles til noget positivt, hvis du kender konfliktens anatomi. Vi gennemgår konfliktens udvikling og afvikling, og du får værktøjer til at opnå en god dialog.

Elektroniske elevplaner
Den elektroniske elevplan fungerer som kommunikationsmiddel mellem praktiksted, elev og skole. Du lærer at anvende den elektroniske elevplan på en ordentlig måde, så den både styrker kommunikationen og letter administrationen af praktikforløbet.

Undervisere/ Oplægsholdere

Annette Havmand er udviklingskonsulent i Aabenraa Kommune og Poul Pabian, Direktør for Link2People.

Varighed: 2 dage
Se hvad prisen inkluderer
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer, forplejning og overnatning i enkeltværelse. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads.
Er du i målgruppen?

Kurset er for uddannelses- og oplæringsansvarlige i kommuner og regioner, som vejleder elever på kontoruddannelsen Offentlig administration. Du kan sagtens deltage på forløbet, selvom dine elever allerede er startet.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

HP
Koordinator
Helle Hornsyld
CMN
Centerchef
Christina Nüssler