Så skal du tage på dette kursus, som giver en grundlæggende viden om folkeregistrering (CPR-loven). Formålet er at gøre dig til en dygtig/bedre sagsbehandler, der kan træffe selvstændige afgørelser om folkeregistrering. Kurset giver dig en grundig viden om og indsigt i den kommunale forvaltningsretlige opgave med folkeregistrering. En del af kurset er case-baseret, og du er derfor også velkommen til inden kursets start at fremsende spørgsmål eller konkrete eksempler, som du er stødt på i dit arbejde med reglerne m.v.
Kan du kende dette i dit daglige arbejde som ny i folkeregistrering?Du kender lidt til forvaltningsloven og CPR-loven, men du mangler overblik og en mere dybdegående indsigt i de relevante regler for arbejdet med folkeregistrering.
Du kunne f.eks. være stødt på følgende spørgsmål i din hverdag:
- Indrejser/udrejser – kontrol af Udlændinge, hvordan gør jeg det?
- Hvad er en nordisk flytning?
- Hvor finder jeg relevant lovstof?
- Hvilke systemer er vigtige at have adgang til?
- Hvornår skal jeg partshøre?
- Hvornår skal jeg sende en agterskrivelse?
- Hvordan indberetter jeg i CPR?
- Hvad er høj vejkode?
- Børns bopæl – hvordan afgøres det? Hvad er din rolle og hvad er Familieretshusets?
Hvis du kan nikke genkendende til bare én af sætningerne, så er du ikke alene – mange flere sidder med samme spørgsmål i de danske kommuner.
Som forvaltningsmyndighed har du (og din leder) et ansvar for, at I er opdateret på folkeregistreringen og forvaltningsretten, så I undgår fejl fra starten.
Få den grundlæggende viden om folkeregistrering og forvaltningsretten, så du kan sagsbehandle korrekt, og gøre jeres afdeling eller enhed fortrolig med alle aspekterne af sagsbehandlingen - kursets formål er at give kursusdeltagerne en grundlæggende viden om CPR loven og hvordan du bruger din viden i praksis i hverdagen.
Kurset tager udgangspunkt i det praktiske arbejde i kommunerne og dermed også jeres egne udfordringer med konkrete sager, som man er velkommen til forinden kursets start at fremsende til underviserne.
Dit udbytte efter dagen
- Du får en opdateret indsigt i grundlæggende forvaltningsretlige principper
- Du får en opdateret indsigt i reglerne om folkeregistrering (CPR-loven)
- Du kommer hjem med konkrete værktøjer, som vil styrke sagsbehandlingen og folkeregistreringen i din kommune.
- Du får mulighed for at lære af andres korrekte folkeregistrering, og hvordan deres udfordringer og løsninger ser ud.
- Du får også mulighed for at spille jeres praksis på banen undervejs – hvis du har lyst.
Godt for din leder at vide
- Lederen får en medarbejder, som har et generelt indblik og forståelse for folkeregistrering og forvaltningsretten, og som på den baggrund bliver bedre i stand til at træffe selvstændige afgørelser om folkeregistrering.
- Lederen holder sine medarbejderes viden om CPR-loven ved lige, og giver aktuelt og fornyet input til medarbejderen
Hvor kan jeg læse mere?
Læs mere om baggrunden for CPR i Danmark – god baggrundsviden
Undervisere
Chef for Københavns Kommunes Folkeregister Trine Axelsen Oliveri og chef for kontrolenheden i Københavns Kommune Peter Heiberg.
Fælles for dem begge er indsigt og forankring i en dagligdag fyldt med konkrete og komplekse sager indenfor folkeregistrering og kontrol mv.
Kurset er for nye medarbejdere.