Hvornår og hvordan bliver en kommune opfattet som kommunikerende, og hvordan sikres borgernærhed i kommunikation?

Det stiller store formidlingskrav til kommunikations- og stabsmedarbejdere at skulle navigere i en hverdag i kommunerne med politik, administration og borgere.

På kurset stiller vi skarpt på formål, produkt, målgruppe og valg af kanaler i kommunernes kommunikation; nu og i fremtiden.  

Med udgangspunkt i jeres hverdag, strategi og evt. kommunale vision for kommunikation ser vi på:  

  • Hvordan I kan styrke kommunens position ved at arbejde strategisk med kommunikation ud fra et politisk, et administrativt og et borgerperspektiv? 

  • Hvad der skal til, for at målrette kommunikationen yderligere til en bestemt gruppe borgere, på det rigtige tidspunkt med det rigtige indhold? 

  • Hvordan I kan arbejde mere strategisk med målgruppe-orienteret kommunikation knyttet til bestemte kanaler?  

Undervisningsformen veksler mellem oplæg, diskussioner i plenum og øvelse.  

Underviser 

Julie Askholm, Askholm Kommunikation

3.500 kr.
Varighed: 1 dag
Se alle dage og tidspunkter
Komponent Herlev, Lyskær 3 ef, 1. sal, 2730 Herlev
09.05.2023 kl. 08:30 - kl. 16:00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristen, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristen.

Er du i målgruppen?

Målgruppen er udviklingskonsulenter og kommunikationsmedarbejdere samt ledere og andre, der arbejder meget med kommunens borger og brugerrettede kommunikation. 

Program

Kaffe/te og brød
Velkomst, program og rammesætning: Hvorfor blive en mere kommunikerende kommune?
Med udgangspunkt i jeres situationer og udfordringer drøfter vi potentialet for at løfte kommunikationen til nye niveauer.
Styrk kommunens position med en professionel tilgang til kommunikation
Hvordan arbejder man med image og omdømme i en kommune? Hvad skal man særligt være opmærksom på og er der noget, I som kommunikatører kan lære af det private erhvervsliv?
Pause
Interessenter, målgrupper og kanaler
Som et led i at arbejde mere strategisk med den eksterne kommunikation, er det vigtigt at få helt styr på hvilke kanaler, der mest effektivt anvendes til hver målgrupper af borgere og brugere. Hvad skal der til for at målrette kommunikationen til en bestemt målgruppe, på det rigtige tidspunkt og med det rigtige indhold? Og hvilken rolle spiller interessenter som politikere og medarbejderne i kommunen?
Frokost
Den kommunale kommunikationsstrategi
Hvordan etablerer man en strategi for ekstern kommunikation i en kommune med mange forskellige afsendere og formål, og hvordan arbejder man med den på både kort og lang sigt? Vi ser nærmere på situationen i netop jeres kommune og drøfter de næste skridt i arbejdet med at styrke jeres kommunes eksterne kommunikation. Kommunens kommunikationsstrategi sendes ind på forhånd, så kursuslederen kan forberede sig på at give konkret feedback.
Pause
TIK TOK, Insta eller Snapchat?
Danske kommuner er komplekse og ligesom det omkringliggende samfund i konstant forandring. Vi tager et kig ind i fremtidens kommunale kommunikation med borgerne. Hvilke nye erfaringer har I, og hvad har vi hver især snappet op blandt de unge? Du får desuden værktøjer til at målrette den eksterne kommunikation i fremtiden.
Tak for i dag

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

1500x920_LOUA
Chefkonsulent
Louise Angelo
AH
Koordinator
Aida Hadzimahovic Buzdalek