Hvornår skal du journalisere – og hvornår skal du ikke? Få styr på de grundlæggende regler og principper, så du kan journalisere godt og korrekt.

Kurset her er for dig, som sætter en ære i at vide mere om grundlæggende forvaltningsretlige forhold, grundlæggende datasikkerhed og konkrete principper med særligt fokus på notatpligt og journalisering

Hvorfor et kursus i journalisering?

 • Kolleger bruger uforholdsvis meget tid på at lede efter den syge kollegas sag, hvis der kommer en henvendelse.
 • I risikerer at træffe beslutninger på et forkert grundlag, hvis det ikke er alle dokumenter, der er lagt på sagen.
 • Når kollegaer stopper, kan superbrugerne spilde en masse tid på at rydde op i en andens mappestruktur på fællesdrevet.
 • I bringer borgernes retssikkerhed i fare, hvis personfølsomme oplysninger ligger på et fællesdrev, hvor alle har adgang, og hvor der ikke er den logning, der er indbygget i sags- og dokumenthåndteringssystemer.
 • I svækker mulighederne for dynamiske sagsgange, når der ikke journaliseres korrekt. Det kan være kollegaen, der tager imod en telefonbesked, eller hvis flere arbejder på samme sag, eller der kommer en forespørgsel under kollegaens ferie.
 • I kan ende med at få en sag på halsen, når jeres dokumentation svigter.
 • Som ansat i den kommunale eller regionale forvaltning har både du og din leder et ansvar for, at der journaliseres korrekt, så beslutninger senere kan dokumenteres som myndighed. Journalisering er grundlaget for såvel kvalitet i sagsbehandlingen og effektive arbejdsgange.
 • Pligten står nu direkte i Offentlighedsloven § 15 og Ombudsmanden har af flere omgange påpeget, at ’forvaltningsmyndigheder har journaliseringspligt, pligten gælder for dokumenter, der er modtaget eller afsendt af en myndighed som led i administrativ sagsbehandling i forbindelse med myndighedens virksomhed’.

Lær metoderne til ordentlig journalisering på kurset, og gør jeres afdeling eller enhed fortrolig med aspekterne i journalisering. Komponents kursus handler om meget mere end blot at give dig indsigt i lovgivningen omkring journalisering. Dette kursus omhandler grundlæggende forvaltningsretslige forhold, grundlæggende datasikkerhed og konkrete principper med særligt fokus på notatpligt, journalisering og behandling af personfølsomme data. Kurset tager også udgangspunkt i jeres udfordringer hjemme i kommunen, som du forinden kurset fremsender.

Dit udbytte efter dagen

 • Du får en opdateret indsigt i grundlæggende forvaltningsretslige principper
 • Du kommer hjem med konkrete værktøjer, som vil styrke journaliseringen hos jer
 • Du får konkret viden til hvordan du og din afdeling får en god og ansvarlig omgang med personfølsomme data
 • Du får mulighed for at lære af andres korrekte journaliseringsmetoder, og hvordan deres udfordringer og løsninger ser ud. Du får også mulighed for at spille jeres journaliseringspraksis på banen undervejs – hvis du har lyst.

Godt for din leder at vide

Efter dagen får lederen en medarbejder tilbage, som kan se konkrete effektiviseringer ved korrekt journalisering. Lederen vil kunne se hvor I ikke længere behøves at spilde tid på at lede, og arkiveringen af systemet vil være billigere, når der kun ligger de ting i systemet, som skal ligge der. Afdelingen kan spare tid på hver uge på at lede efter sager, øge arbejdsglæden - og omregnet til lønninger og årsværk, så kan et kursus om journalisering bidrage direkte til økonomien.

Undervisere/ Oplægsholdere

Underviser er Adjunkt Pernille Bischoff. Pernille er uddannet jurist med mangeårig erfaring på relevante lovområder i kommunerne.

2.625 kr.
Sted og startdato
Odense: 6. oktober 2022
Varighed: 1 dag
Se alle dage og tidspunkter
Komponent Odense, Phønix, Schacksgade 39, 5000 Odense C
Genopfrisk din journaliseringspraksis - #enmillionkompetencer
06.10.2022 kl. 08:30 - kl. 15:00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer
Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads.
Er du i målgruppen?

Kurset her er for dig, der sidder som myndighed og sagsbehandler, og som ønsker at vide mere om grundlæggende forvaltningsretlige forhold, grundlæggende datasikkerhed og konkrete principper for f.eks. journalisering.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også ringe på vores hovednummer 8779 6300 eller skrive til hej@komponent.dk. Så sørger vi for, at din henvendelse lander det rigtige sted, og du hører straks fra os.

MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen
MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard