Kurset om personligt tillæg er designet til at give dig en grundig gennemgang af reglerne og betingelserne for personligt tillæg, og hvordan du kan træffe afgørelser på baggrund af disse.

Som sagsbehandler i kommunen er det vigtigt at have en god forståelse af reglerne og betingelserne for personligt tillæg, da det kan have stor betydning for borgerne.

På dette kursus vil du lære at identificere betingelserne for at få personligt tillæg og vurdere, om en ansøger er økonomisk vanskeligt stillet. Du vil også lære at foretage en korrekt økonomisk beregning og medtage relevante indtægter og udgifter i vurderingen. Endelig vil du få en forståelse for kommunernes vejledningspligt i sager om personligt tillæg, og hvordan du kan anvende kommunens redskaber til at behandle sagerne.

På kurset vil du blive præsenteret for konkrete sager, som vil danne grundlaget for diskussioner og øvelser. Sagerne viser, hvad du som sagsbehandler skal have fokus på for at skrive en korrekt afgørelse og hvilke forvaltningsretlige regler, der er relevante.

Vi vil også fokusere på de særlige problemer, vi erfaringsmæssigt støder på i forbindelse med bevilling af personligt tillæg. Kurset vil ikke give løsninger på konkrete sager, men vil give dig de nødvendige redskaber til at behandle sager om personligt tillæg.

Kurset om personligt tillæg er udviklet til kommunale sagsbehandlere, der arbejder med bevilling af personligt tillæg. Formålet med kurset er at give deltagerne en forståelse af reglerne og betingelserne for personligt tillæg, samt at kunne træffe afgørelser om personligt tillæg på baggrund af de relevante forvaltningsretlige regler og praksis på området. Deltagerne vil også blive introduceret til kommunernes vejledningspligt i sager om personligt tillæg.

 

Læringsmål:
Efter deltagelse i kurset vil deltagerne kunne:

  • Identificere betingelserne for at få personligt tillæg og kunne vurdere, om en ansøger er økonomisk vanskeligt stillet.
  • Foretage en korrekt økonomisk beregning og medtage relevante indtægter og udgifter i vurderingen.
  • Anvende kommunernes redskaber til at behandle sager om personligt tillæg og kende de forvaltningsretlige regler og praksis på området.
2.650 kr.
Sted og startdato
Aarhus: 31. oktober 2023
Varighed: 1 dag
Se alle dage og tidspunkter
Komponent Aarhus
31. oktober 2023 kl. 9:00-16:00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms.
Faktura sendes ud ca. 2-3 uger før kursusstart.
Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. 
Tilmeldingen er bindende, efter tilmeldingsfristens udløb.

Er du i målgruppen?

Kurset om personligt tillæg er udviklet til kommunale sagsbehandlere, der arbejder med bevilling af personligt tillæg

Program

Introduktion til reglerne om personligt tillæg, herunder betingelser og hvad der kan søges om
Økonomisk beregning, herunder hvilke indtægter og udgifter der skal medtages, og hvordan man vurderer, om en ansøger er økonomisk vanskeligt stillet.
Frokost pause
Forvaltningsretlige regler og praksis på området, herunder kommunens vejledningspligt i sager om personligt tillæg.
Særlige problemstillinger og diskussion af konkrete sager. Afsluttende spørgsmål og evaluering af kurset.
Kursusdag slut

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard
MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen