Hvordan lægges en retfærdig og effektiv vagtplan, som samtidig bidrager til den borgeroplevede kvalitet, den faglige kvalitet og et forbedret arbejdsmiljø?

Hvordan lægges en retfærdig vagtplan, så både Ditte, Freya og Aksel får deres ønsker opfyldt, og hvor forskellige arbejdstidsaftaler, overholdelse af overenskomster og regler på arbejdsmarkedet går hånd i hånd med udarbejdelse af selve vagtplanen? Disse dilemmaer står I helt sikkert med i forbindelse med jeres vagtplanlægning hver eneste dag.

Vagtplanlæggerne spiller en helt central – og til tider overset - rolle. For som vagtplanlægger er man med til at skabe en god vagtplan, som er essentiel for god kvalitet og effektiv ressourceudnyttelse på ældre-, social- og sundhedsområdet. Vagtplanen sikrer nemlig, at de rette medarbejdere er til stede for borgere og patienter på rette tidspunkt. Vagtplanlægning er en svær disciplin, som der bruges mange ressourcer på i kommunerne. I en situation med mangel på personale er det ekstra vigtigt, at de sparsomme personale- og ledelsesressourcer bruges optimalt.

I dialoger med kommunerne og KL har Komponent derfor spottet et kompetencebehov, som vi nu kan imødekomme gennem vores kompetenceforløb Fremtidens Vagtplanlægning.

Udbytte

På kompetenceforløbet lærer jeres vagtplanlæggere:

  • Hvordan man skal fortolke og administrere overenskomstaftaler, herunder arbejdstidsregler
  • Hvordan man analyserer jeres behov, herunder hvilken dialog og information, man har brug for i forberedelse af grundplanen
  • Hvordan man laver en god grundplan ud fra behov og ressourcer, herunder hvor tit man skal genbesøge den, samt tips og tricks til at lette arbejdet med vagtplanlægning
  • Hvilke greb man har, når der opstår huller i tjenesteplanen, herunder beregning af, hvilke løsninger, der er billigst og hvilken dialog, der er relevant i disse situationer
  • Hvordan man evaluerer vagtplanen, herunder hvordan man bruger data som løbende feedback om vagtplanen og som grundigere evaluering
  • Hvordan man kan håndtere rollen som planlægger i krydsfeltet mellem ledelse, planlægger og medarbejdere (distribueret ledelse)

Form

Når din arbejdsplads hjemkøber kompetenceforløbet, skræddersyer vi det til jeres behov og muligheder. Formen kan således både være fysisk/online, lange/korte dage mv. 

Undervisere

Komponent trækker på egne konsulenter, jurister og erfarne kommunale vagtplanlæggere som undervisere på forløbet.

 

Varighed: 1-5 dage
Se hvad prisen inkluderer

Kontakt os for et tilbud!

Er du i målgruppen?

Vagtplanlæggere og ledere, der arbejder med vagtplanlægning

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen
THLY
Chefkonsulent
Thilde Lydiksen