Komponent og Foreningen af Offentlige HR-chefer inviterer for femte gang til en spændende og lærerig dag i HR's tegn.

På årets HR-dag sætter vi fokus på fremtidens HR! 

Hvad er det for opgaver, der kommer til at udfordre de offentlige arbejdspladser – og hvordan kan vi som HR-funktion understøtte bedst muligt? Dette er nogle af de spørgsmål, vi stiller på HR-dagen.

Men inden vi tager de første skridt ind i fremtiden, samler vi op på, hvad vi har gjort os af erfaringer igennem 1 ½ år med hjemmearbejde og videomøder. Hvad har vi lært? Hvad vil vi blive ved med at gøre – og hvad skal vi for alt i verden undgå? Vi stiller også spørgsmålet: Hvad kommer efter kriseledelse? Vi kan ikke alene køre på kriseledelse og en konstant brændende platform, hvis vi skal høste af de seneste års erfaringer. 

Christine Ipsen fra DTU deler danske og internationale undersøgelser om erfaringerne fra et corona-mærket arbejdsliv og Pia Gjellerup, centerleder, Center for Offentlig Innovation gør os klogere på krise- og forandringsledelse.

Hvis HR skal have en vigtig og strategisk rolle i fremtiden, kan det at kende fremtidens vigtigste megatrends være en vigtig kompetence. Derfor har vi inviteret fremtidsforsker Anne-Marie Dahl til at give en grundlæggende indsigt i fremtidens arbejdsmarked, der ser ud til at blive mere flydende og uforudsigeligt, og hvor det at rekruttere, motivere og fastholde den nye unge generation bliver helt afgørende for den offentlige HR-funktion. 

Som altid afholder vi en række sessioner med fokus på konkrete metoder i HR-arbejdet. 
Du kan blive klogere på:

 • Forråelse
  Hvordan får man kultur og normer tilbage på sporet og hvordan kan HR understøtte den udvikling
 • Rekruttering
  Hvordan ser den gode rekrutteringsproces ud? På baggrund af er stort forskningsprojekt i regi af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse får du mulighed for at blive klogere på jeres rekrutteringspraksis.
 • Virtuel procesledelse
  Hvordan bliver man en god procesleder i det virtuelle rum?Hvad er ens, og hvad er forskelligt i det fysiske rum og det virtuelle møde? 
 • Lederafklaring
  Hvordan kan du spotte, motivere og kvalificere morgendagens kommunale ledere, og hvordan designer du det gode afklaringsforløb? 

Målgruppe

Den Offentlige HR-dag er for alle kommunale HR-professionelle, som sætter en ære i at understøtte kommunen og de kommunale ledere og medarbejdere i at drive og udvikle kommunen. Det er en dag for dig, som gerne vil inspireres, provokeres og have nye input til dit daglige virke – uanset om du er HR-chef, personalechef, konsulent eller administrativ medarbejder. 

2.995 kr.
Sted og startdato
Kolding: 30. august 2022
Varighed: 1 dag
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Medlemmer af OHRC: 2.695 kr. ekskl. moms. Øvrige gæster: 2.995 kr. ekskl. moms.

 

Dagens program og sessioner

Læs mere Læs mindre

09.00: Registrering og morgenmad

09.30: Velkomst og rammesætning

// Kirsten Mørch Hansen, formand for OHRC og Thøger Terp, chefkonsulent og dagens moderator, Komponent 

09.40: Fremtidens arbejdsliv 
Hjemmearbejde er blevet en naturlig del af arbejdslivet for de fleste af os – og internationale studie viser, at det har sine fordele: Vi bliver ikke forstyrret, vi får lavet de opgaver, vi havde planlagt, og møderne er kortere og mere disciplinerede – vi er mere effektive!!  

Omvendt har hjemmekontoret også sine udfordringer, hvor man kan føle sig isoleret og opleve, at opgaverne skifter karakter og mister værdi. Spørgsmålet er, hvilken rolle arbejdspladsen skal have fremadrettet? Hvordan den kan understøtte sammenhængskraft og videndeling og skabe arbejdsglæde. Så hvordan indretter vi os i fremtiden? Hvad har vi lært? Hvad vil vi blive ved med at gøre – og hvad skal vi for alt i verden undgå? 
Lektor Christine Ipsen vil dele viden og resultater fra forskellige danske og internationale undersøgelser. 

// Christine Ipsen, lektor og gruppeleder, DTU   

10.20: Hvad kommer efter kriseledelse?  
Vi kan ikke alene køre på kriseledelse og en konstant brændende platform, hvis vi skal høste af erfaringerne fra coronakrisen. Når krisen brænder ud, falder meget tilbage - sammen med lettelsen over, at det kritiske er ovre. Det er derfor nu, vi skal tage ved lære og skabe nye muligheder for at rykke os endnu længere. Det bliver der behov for i fremtiden. Arbejdslivet og samfundet efter coronakrisen kommer til at se anderledes ud end det, vi kendte i februar 2020. Vi har nu en unik mulighed for at høste af krisens iboende forandringskraft, men det kræver, at den klassiske kriseledelse følges af forandringsledelse. Ellers sidder vi tilbage med kun regningen. 
 
// Pia Gjellerup, centerleder, COI, Center for Offentlig Innovation 

11.00: Kaffepause - find din session

11.20: Sessioner med fokus på konkrete metoder i HR-arbejdet 

Vælg mellem fire spændende sessioner

12.10: Frokost

13.10: Sessioner med fokus på konkrete metoder i HR-arbejdet 
Formiddagens sessioner gentages

14.00: Kaffe og kage - og find tilbage til plenum

14.20: Fremtidens HR!
Få styr på de vigtigste megatrends og blik for HR´s vigtige strategiske rolle på fremtidens arbejdsmarked

Skal HR have en vigtig og strategisk rolle i fremtiden, kan det at kende fremtidens vigtigste megatrends være en vigtig kompetence. Dels for at spotte, hvilke medarbejderkompetencer der bliver brug for i morgen og forstå, hvad der skal til for at rekruttere, motivere og fastholde den nye unge generation, dels for at kunne være en god sparringspartner for de mange medarbejdere, der skal holde til et omskifteligt arbejdsmarked. P.t. spås stressrelaterede sygemeldinger at være en af vores største udfordringer i fremtiden, måske indsigtsfuld HR kan gøre en forskel?

Fremtidsforsker Anne-Marie Dahl giver en grundlæggende indsigt i fremtidens arbejdsmarked, der ser ud til at blive mere flydende, uforudsigeligt og uden faste pladser. Hun gør os klogere på fremtidens vidensbegreb og kompetencer, på faglige og personlige kompetencer, på psykisk arbejdsmiljø og på rekruttering og fastholdelse i fremtiden.

// Anne-Marie Dahl, foredragsholder og fremtidsforsker

15.50: Tak for i dag 

// Kirsten Mørch Hansen, formand for OHRC 

15.55: Farvel og tak for i år

Gå til top 

Vælg mellem følgende fire sessioner:  

Session 1: Forråelse - Hvordan får man kultur og normer tilbage på sporet? 
Kulturen og forholdene i den kommunale ældrepleje er genstand for mange interesser, holdninger og drøftelser. Forråelse er efterhånden et hyppigt anvendt begreb, og derfor har mange kommuner formuleret en strategi for sund kultur i ældreplejen. Men hvordan understøtter HR udvikling og fastholdelse af den sunde kultur? Hvordan kan HR bidrage til at forebygge forråelse i ældreplejen? I denne session vil du få idéer og inspiration til, hvordan du kan gribe din del af opgaven an. 

// Katrine Brenner, chefkonsulent, Komponent 

Session 2: Hvordan ser den gode rekrutteringsproces ud?  
Hvordan ser den gode rekrutteringsproces ud? Hvad virker – og hvad skal man ikke gøre? Hvad ved vi rent faktisk om rekrutteringsprocesser, som de udøves i forskellige dele af den offentlige sektor? På baggrund af et stort forskningsprojekt i regi af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse får du mulighed for at blive klogere på jeres rekrutteringspraksis. 

// Ann-Kristina Løkke Møller, lektor, Aarhus Universitet og tilknyttet Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse 

Session 3: Hvordan bliver man en god procesleder i det virtuelle rum?
Hvad er ens, og hvad er forskelligt i det fysiske rum og det virtuelle møde? Hvilke opmærksomheder må proceslederen have, når hun bevæger sig fra det ene til det andet? Hvad er muligt og ikke muligt i hvert af de to rum? 
Disse spørgsmål bringes i spil på denne session, som omhandler viden og erfaringer med procesledelse på tværs af fysiske og virtuelle rum. Der bliver derudover plads til erfaringsdeling og drøftelse blandt deltagerne af, hvad der er muligt i de to møderum – så du kan tage det bedste med fra begge verdener. 

// Lasse Karlberg, chefkonsulent, Komponent 

Session 4: Design det gode afklaringsforløb - sådan motiverer du morgendagens ledere 
Kommunerne står i disse år i en vanskelig situation, hvor det er svært at få hænder nok til at varetage kritiske samfundsopgaver - hvor mangel på kvalificerede medarbejdere og generationsproblematikker udfordrer kerneopgaven. Udfordringerne fortsætter også, når det handler om at finde ledere, der har vilje og evne til at tage ledelse på sig. Dagtilbudsområdet er et eksempel på et kommunalt kerneområde, hvor fagligt dygtige pædagoger ikke står i kø for at tage springet til ledelse. Pleje og omsorg tiltrækker heller ikke mange ledere. Der er brug for at spotte, motivere og kvalificere morgendagens kommunale ledere – hvilke veje kan vi gå? 

// Christina Nüssler, centerchef, Komponent

Gå til top

 
 

Praktiske informationer

Hvor

Comwell Kolding
Skovbrynet 1
6000 Kolding

Hvornår

30. august 2022

Pris

Medlemmer af OHRC: 2.695 kr. ekskl. moms.
Øvrige gæster: 2.995 kr. ekskl. moms.

Tilmeldingsfrist

30. juni 2022.

Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

Hvis konferencen ikke er overtegnet, er det muligt at tilmelde sig efter fristens udløb.

 

Kontakt

Har du spørgsmål til konferencen, er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også ringe på vores hovednummer 8779 6300 eller skrive til hej@komponent.dk. Så sørger vi for, at din henvendelse lander det rigtige sted, og du hører straks fra os.

ANST
Konference- og eventansvarlig
Anne Skjelborg
DBJ
Koordinator
Dorthe Bidstrup Jensen