Den 3. marts 2023 bliver det igen muligt for fagpersoner på børn- og ungeområdet at tilmelde sig kurserne i Social- og Boligstyrelsens børnekatalog. Komponent administrerer kursustilbuddet, som består af videns-, metode- og praksiskurser.
Udgivet den 01-03-2023

Kurserne i børnekataloget henvender sig til kommunale ledere og sagsbehandlere, medarbejdere i sociale tilbud og fronttilbud i almene tilbud, som arbejder med opsporing af udsatte børn og unge. 

Formålet er at bidrage til en stærkere vidensbasering af arbejdet på børn- og ungeområdet for derved at styrke kvaliteten i sagsbehandlingen og indsatserne for på sigt at skabe positiv virkning for børnene og deres familier. 

Børnekatalogets i alt 12 kurser har fokus på: 

  • Systematisk sagsbehandling
  • Bekymrende skolefravær
  • Tværfagligt samarbejde
  • Inddragelse
  • ICS og udredningsværktøjet. 

Børnekataloget består af tre forskellige typer af kurser: 

  • Videnskurser á en dags varighed, som afholdes over hele landet
  • Metodekurser á tre dages varighed, som afholdes over hele landet og i egen organisation eller kommune
  • Praksiskurser på fem dage, der afholdes i egen organisation eller kommune. 

Kurserne i Børnekataloget er finansieret af Social- og Boligstyrelsen. Derfor koster videnskurserne kun 480 kr. ekskl. moms og de regionale videnskurser kun 1.440 kr. ekskl. moms, hvilket dækker udgifter til lokaler og forplejning. Lokale metode- og praksiskurser er gratis. 

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Vær klar, når tilmelding åbner 3. marts

Den 3. marts åbner vi for tilmelding til videns- og metodekurser samt bestilling af lokale metode- og praksiskurser. Tilmelding og tildeling sker efter først til mølle-princippet. 

Hvis du have besked, når vi åbner for kursustilmeldingen, kan du med fordel tilmelde dig Børnekatalogets nyhedsbrev
 

Dygtige fagleverandører og kompetent administration

Bag kurserne står dygtige fagleverandører, som med udgangspunkt i mange års erfaring med metodeudvikling og undervisning har udviklet spændende kurser og forløb, der øger deltagernes viden og styrker sagsbehandling og indsatser målrettet udsatte børn og unge og deres familier. 

Seminarer.dk er leverandør på kurser om systematisk sagsbehandling, bekymrende skolefravær og tværfagligt samarbejde. VIA, KP og Absalon er leverandører på kurser om inddragelse, og KP og VIA står for indholdet på kurser om ICS og udredningsværktøjet. 

Administrationen af Børnekataloget varetages af Komponent - Kommunernes Udviklingscenter. Komponent er en af landets største kursusudbydere og har stor erfaring med at planlægge, administrere og afholde kurser. Komponent administrerer bl.a. også Social- og Boligstyrelsens kursustilbud til socialpsykiatrien. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

LEHA
Chefkonsulent
Lene Hausted
HP
Koordinator
Helle Hornsyld