Vil du styrke din rolle som bindeled mellem patient og sundhedsvæsen? Og vil du udvikle din evne til at kommunikere med det kliniske personale med flere sundhedsfaglige termer? Så er det nye modul. Sundhedsfaglig forståelse – begreber og metoder, lige noget for dig!
Udgivet den 08-11-2022

Det nye valgmodul, Sundhedsfaglige forståelse – begreber og metoder, på Sundhedskommunomuddannelsen giver dig nye redskaber og indsigter, som du kan anvende allerede næste gang du møder ind på afdelingen/klinikken. Du får bl.a. viden om de kliniske arbejdsgange og redskaber til at kunne identificere, analysere og vurdere væsentlige udfordringer i forhold til patienternes sundhed og sygdom. Modulet sætter fokus på, hvordan lægesekretærer og sundhedsadministrative koordinatorer kan udfylde rollen som bindeled mellem patient og sundhedsvæsen og kunne forstå og begå sig som et centralt led i sundhedsvæsenets informationsstrømme, blandt andet ved at træne omsætning af klinisk faglig viden.

Stor begejstring og udbytte

Modulets første hold finder sted netop nu, og deltagerne giver begejstrede tilbagemeldinger allerede. En deltager fortæller om modulet:

- Utroligt spændende undervisning og emner. Jeg var overrasket over, hvor meget vi bruger begreberne i vores dagligdag. Uden vi tænker over det. Vi har stadig meget fokus på at forbedre forløbet for sårbare patienter.

En anden deltager udtaler - hold da op hvor giver det modul mening! Alt hvad vi har været omkring indtil nu, giver mening og særlig dialogerne og refleksionerne i forhold til patienter og sundhedsvæsenet kan jeg tage med hjem og bruge, det er så fedt.  

Det gode sammenhold

- Modulet er meget vigtigt, siger Mette S. Jakobsen. Mette er underviser på Sundhedskommunomuddannelsen og hun underviser på det første hold på den nye valgmodul Sundhedsfaglig forståelse. Hun har bemærket en ekstraordinær stor positiv respons allerede i modulets første uger. - De studerende får på modulet samlet det hele (begreber og metoder i sundhedsvæsenet, red.), og modulet er grundstenen til at forstå og udvikle vores fag og væsen, derfor er det helt essentielt, fortæller Mette videre.  

Mette S. Jakobsen glæder sig over, at der hersker en tillid og fortrolighed mellem de studerende, som i høj grad øger både det faglige og kollegiale udbytte. - Sammenholdet er virkelig godt, fortæller hun. 

Valgmodulet kører sit første hold i efteråret 2022 med deltagere fra hele landet – og nu er det tid til at tilmelde sig for at være med i foråret 2023 . Valgmodulet bliver udbudt i Aalborg og online.

Tilmeldingen senest d. 15. november og så længe der er plads.

 

Læs mere Læs mindre

Fakta om modulet

Modulets hovedtemaer:

  • Sundhedsfaglige begreber og understøttelse af kliniske observationer   
  • Folkesundhed, KRAM, den generelle aldring og rehabilitering  
  • Kronisk sygdom (eks. KOL, diabetes, bevægeapparatet, hjerteinsufficiens, kræft og psykiske lidelser)  
  • Metoder til observation af kritisk sygdom 

Det fælles sundhedsfaglige sprog i samarbejdet på arbejdspladsen: 

  • Rollen i fremtidens sundhedsvæsen og betydningen for samspillet med de kliniske faggrupper   
  • Intern kommunikation og informationsstrømme på arbejdspladsen  
  • Kommunikation og samarbejde på tværs af sygehuse, kommuner og praksissektoren 
  • Rollen som bindeled mellem patient og sundhedsvæsen   
  • Dialog med patienten om sundhed, sygdom og behandlingsforløb  
  • Viden om den sårbare patient og understøttelse af udsatte grupper  
  • Opmærksomhed på ulighed i sundhed og en helhedsforståelse for patientens liv  
  • Det ligeværdige samspil med pårørende gennem inddragelse, dialog og information 
Læs mere Læs mindre

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

ABS
Specialkonsulent
Anna Solvej Bach Sørensen
THLY
Chefkonsulent
Thilde Lydiksen
HK
Studievejleder i Midtjylland - Kommunomuddannelserne
Helle Kristensen