Praksisnært otte-dages kursus som giver nye kompetencer til at udvikle økonomiske styringsmodeller med fokus på værdiskabelse for borgerne – med professor Per Nikolaj Bukh. -Se program under filer

På forkant med fremtidens økonomistyringsbehov

På kurset Fremtidens økonomistyring er vi på forkant, når vi sætter omkostningseffektivitet og værdiskabelse i centrum i udviklingen af nye styringsmodeller med henblik på at øge det decentrale ledelsesrum. Det kræver nye kompetencer, når den nye styringsvirkelighed skal realiseres.
 
Med dette intensive 8-dages kursus lægger Komponent fundamentet for udviklingen af fremtidens økonomistyring til nutidens ledelsesbehov i kommunerne. Kurset giver dig et indgående kendskab til, hvordan de økonomiske styringsmodeller og -redskaber fungerer, og hvordan de spiller sammen.

Dit udbytte på Fremtidens økonomistyring 

På kurset får du inspiration og viden om nye styringsmuligheder, hvor de traditionelle takst- og ressourcetildelingsmodeller udvikles efter mere præcise kriterier baseret på socioøkonomiske kriterier og kapacitetstakster. Konkrete omkostningsstrukturer, analyser og ledelsesrapportering skifter fokus fra overordnede kommunale nøgletal til individbaserede data, og dermed er demografimodeller ikke længere blot mekaniske fremskrivninger, og på kurset ser vi nærmere på, hvad det betyder for dit arbejde.
 
Du får også viden om nye muligheder for at udvikle resultat- og effektbaserede styringsmodeller, og du får kompetencerne til at forme den nye dagsorden i kommunerne, hvor livskvalitet og sundhed bliver styringsmål. Desuden får du indblik i, hvordan klimadagsordenen kan integreres i den økonomiske styring, samt hvordan du kan være på forkant med udviklingen af sociale investeringsmodeller.
 
Kort sagt får du kompetencerne til at udvikle økonomistyringsmodeller, som lever op til kravene, der stilles i dag.
 
Siden det første kursus blev afholdt i 2010 har mere end 600 kommunale økonomimedarbejdere og ledere deltaget på kurset. Her har de lært om helt nye måder at styre økonomi og resultater på. Vi har udviklet kursets indhold løbende, så det altid er ajour med nye løsninger på de mest presserende styringsudfordringer i kommunerne. Få mere information i programmet for kurset Fremtidens Økonomistyring.

Undervisning af professor Per Nikolaj Bukh
Kurset er udviklet af professor Per Nikolaj Bukh, som også er hoved underviser på kurset. På kurset møder du som deltager også en række udvalgte eksperter og praktikere, som præsenterer deres erfaringer.
 
Per Nikolaj Bukh er professor på Aalborg Universitet, hvor han beskæftiger sig med mål- og resultatstyring, effektbaseret styring samt økonomistyring og strategi. Han er en af landets førende eksperter i design af økonomistyringsmodeller og har mange års erfaring med praktisk orienterede udviklings- og undervisningsforløb. Herudover har Per Nikolaj Bukh rådgivet en mængde kommuner i forbindelse med indførelse af effektbaseret styring, budget- og tildelingsmodeller samt strategiske styringsmodeller.

Nyeste viden om udvikling af økonomistyring
Kurset er baseret på den nyeste state-of-the-art viden om økonomistyring og knivskarpe erfaringer med, hvordan nye økonomistyringsteknikker fungerer, tilpasses og anvendes med fokus på en effekt- og resultatbaseret styringsmodel.
 
Alle deltagerne får et eksemplar af bogen Strategi og Styring med effekt: Danske Erfaringer, som Per Nikolaj Bukh har udgivet i foråret 2018 (DJØF Forlag). Bogen består af 20 kapitler skrevet af centrale praktikere og eksperter på området. Flere af indlæggene på kurset Fremtidens økonomistyring er baseret på bogens kapitler, og du får et unikt indblik i de nyeste og mest spændende erfaringer, ikke blot fra danske kommuner, men også fra andre dele af den offentlige sektor.

Se program

34.295 kr.
Sted og startdato
Kolding: 1. maj 2023
Varighed: 4 x 2 dage
Se alle dage og tidspunkter
Koldingfjord, Fjordvej 154, 6000 Kolding
Session 1 (Internat)
01.05.2023 kl. 08:30 - 02.05.2023 kl. 16:00
Session 2 (Eksternat)
16.05.2023 kl. 08:30 - 17.05.2023 kl. 16:15
Session 3 (Internat)
31.05.2023 kl. 08:30 - 01.06.2023 kl. 16:00
Session 4 (Eksternat)
07.06.2023 kl. 08:30 - 08.06.2023 kl. 16:15
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning, samt to internatophold på Hotel Koldingfjord på session 1 og 3. Overnatninger på sessioner 2 og 4 kan tilkøbes (1.025 kr. pr. overnatning inkl. moms) direkte hos Hotel Koldingfjord. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads.Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb. Deltag flere og opnå rabat Vi har en rabatordning, som også gør det økonomisk fordelagtigt at deltage flere fra samme kommune: Deltager nr. 2 får 10% rabat, deltager nr. 3 får 20% rabat, deltager nr. 4 får 30% rabat.

Er du i målgruppen?

Kurset er relevant for alle, der beskæftiger sig med økonomistyring, samt ledende medarbejdere i kommunernes økonomi- og planlægningsafdelinger mv.

Kurset er også for faglige ledere, der vil deltage i udviklingen af en ny styringsmodel, der skaber decentrale frihedsgrader og nye rammer for fremtidens kommune.

Ligeledes giver kurset specialister med fokus på strategi, udvikling, styring, kvalitet og evaluering kompetencer til at deltage i udviklingen af økonomisk styring.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

foto mangler
Konsulent
Nanna Ibsen
HP
Koordinator
Helle Hornsyld