Oplever I også udfordringer og dilemmaer i planlægningsopgaven på ældreområdet? Nyt kompetenceforløb hjælper planlæggere og ledere med at tackle tidens store udfordringer og dilemmaer på området.

Mange kommuner oplever udfordringer med et stigende opgavepres på ældreområdet, hvor planlæggere og ledere på den ene side skal øge effektiviteten, og på den anden side skal øge kvaliteten, opnå større kontinuitet for borgeren og sikre et godt arbejdsmiljø for medarbejderne. Indførslen af faste teams i flere kommuner har netop til hensigt at øge borgerkontinuitet og forbedre arbejdsmiljøet. Men hvordan sikrer man samtidig en effektiv planlægning, hvor medarbejdernes køretid og ventetid minimeres, så medarbejdernes tid med borgerne optimeres?

Nu udbyder Komponent i samarbejde med PA Consulting et kompetenceforløb, der hjælper planlæggere og ledere med at tackle tidens store udfordringer og dilemmaer i planlægningsopgaven på ældreområdet.

Forløbet er tilrettelagt, så planlæggere og ledere indenfor ældreområdet lærer at udvikle en mere effektiv og struktureret planlægning, så de kan få langt mere ud af både ressourcer og kompetencer - uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller medarbejdertrivsel.

Mange har det nemlig ligesom denne planlægger i hjemmeplejen: ”Som planlægger i hjemmeplejen har jeg virkelig svært ved at tackle det stigende opgavepres på ældreområdet. Det er en kæmpe udfordring, for jeg skal både sørge for den mest effektive ruteplanlægning, samtidig med at jeg skal sikre, at kvaliteten af plejen og kontinuiteten for borgerne ikke lider under det. Derudover skal jeg også tænke på medarbejdernes trivsel og sørge for et godt arbejdsmiljø. Der er virkelig mange hensyn, og det er svært at gøre alle glade!”

Derfor sætter PA Consulting og Komponent fokus på, hvorfor planlægning er blevet så komplekst og kigger både teoretisk og praktisk på, hvad der skal til for at sikre fx borgerkontinuitet, mindske vejtid og ventetidsamtidig med at man sikrer medarbejderinddragelse og øget trivsel blandt de ansatte på ældreområdet.

Kompetenceforløbet vil give svar på følgende spørgsmål:

  • Hvad kendetegner god planlægning? Hvad er godt? Hvad er mindre godt?
  • Hvordan arbejder vi bedst med den data, vi har til rådighed i vores praksis som planlæggere?
  • Hvilken planlægningsstruktur egner sig bedst i vores kommune? Hvordan kommunikerer vi bedst med medarbejdere og borgere?

På dette forløb sikrer vi os, at vi får kigget grundigt på alle de parametre, som er vigtige i arbejdet for en bedre borgerkontinuitet og effektivitet.

Selve undervisningsdagen vil have fokus på planlæggernes og ledernes hverdag, og veksle mellem oplæg, gruppearbejde og øvelser.

I løbet af forløbet, er der fokus på at lære hvordan man opbygger og vedligeholder effektive skabelonplaner til brug i hverdagen. Deltagerne vil lære om principperne for at bygge robuste og effektive skabelonplaner, og hvordan man tager hensyn til forskellige situationer og bruger vikarer korrekt. Der vil også være fokus på kommunikation og samarbejde i planlægningsprocessen, og hvordan man løbende kan optimere planerne og forbedre kvaliteten af ​​tjenesten.

Dag 1: Sådan opbygger du en succesfuld skabelon-plan

  • Principper for opbygning af robuste og effektive skabelonplaner
  • Principper for særhensyn
  • Principper for brug af vikar
  • Sådan undgås "hvid tid"

Dag 2: Planlægningsopgaven i hverdagen - samarbejde og kommunikation

  • Roller/ansvar (leder, planlægger og udekørende medarbejdere)
  • Tilpasning af skabelonplaner i hverdagen
  • Kommunikation
  • Prioriteringstrappe/beredskab

Dag 3: Vedligeholdelse og løbende forbedring af planlægningsarbejdet

  • Løbende optimering og evaluering af skabelonplaner
  • Samarbejde og dialog med udekørende medarbejdere om forbedringer af skabelonplaner
  • Kvantitative og kvalitative måleparametre
  • Hvordan du bruger data til at drive forbedringer i planlægningsarbejdet

Form

Kurset forløbet over tre dage og består af følgende dele:

  • Dag 1 – fysisk fremmøde: oplæg og øvelser
  • Hjemmeopgave 1
  • Dag 2 – fysisk fremmøde: oplæg og øvelser
  • Hjemmeopgave 2
  • Dag 3 – fysisk fremmøde: oplæg, øvelser og certificering

Undervisere

Nogle gange har man bare brug for undervisere på kursusdage, som både kan gøre det fagligt og forståeligt. Derfor vil du møde nogle af af de største kapaciteter på området i forhold til planlægningsprojekter på ældreområdet. Derfor vil du møde erfarne og dygtige undervisere fra konsulentvirksomheden PA Consulting.

Et godt tilbud!

Forløbet behøver ikke være hos os i Komponent – fx kan alle kommunens planlæggere og ledere hente forløbet hjem lokalt og lade os i Komponent tilrettelægge et kompetenceforløb efter jeres lokale behov.
Kontakt chefkonsulent Thilde Lydiksen fra Komponent på 
thly@komponent.dk - hvis I vil vide mere!
 

11.495 kr.
Varighed: 3 dage
Se tid og sted for det valgte forløb
Komponent Herlev, Lyskær 3 ef, 1. sal, 2730 Herlev
26.02.2024 kl. 8.30 - kl. 16.00
04.03.2024 kl. 8.30 - kl. 16.00
11.03.2024 kl. 8.30 - kl. 16.00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Er du i målgruppen?

Kompetenceforløbet henvender sig til både planlæggere og ledere, som ønsker at få endnu bedre redskaber til at lykkes med planlægningsopgaven på ældreområdet.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

DBJ
Koordinator
Dorthe Bidstrup Jensen
THLY
Chefkonsulent
Thilde Lydiksen