Få indblik i ny forskning om midlertidige pladser og det vigtige samarbejde mellem sektorer. Gratis faglig dag med ny viden, dialog og inspiration til organisering og tilrettelæggelse af arbejdsgange.

Siden 2022 har et offentligt-privat forskningssamarbejde skabt mere viden om de kommunale midlertidige døgnophold (MIDO) sammen med 20 danske kommuner. Denne viden skal i fremtiden bruges til udviklingen af det nære sundhedsvæsen, som de midlertidige døgnophold er en vigtig aktør i.

Nu inviteres ledere og beslutningstagere fra kommuner og regioner til en faglig inspirationsdag, hvor forskningsprojektets resultater vil blive præsenteret og lagt op til debat, så vi sammen kan pege på nye løsninger i både organisering og tilrettelæggelse af arbejdsgange i det fremtidige samarbejde om MIDO.

Som deltager får du:

  • Indblik i væsentlige forskningsresultater om MIDO og overgangen fra hospital og kommune
  • Mulighed for at påvirke debatten om, hvordan fremtidens midlertidige døgnophold skal se ud
  • Inspiration fra andre kommunernes tilgange til arbejdet med midlertidige døgnophold.

Når du tager hjem fra inspirationsdagen, har du opdateret viden om, hvad der ifølge nyeste forskning er vigtigt at være opmærksom på, så der ikke opstår videnstab, når borgeren overgår fra hospital til kommune. Du har også fået indblik i, hvad der skal til for at samarbejdet mellem sektorerne bliver bedre.

0 kr.
Sted og startdato
Odense: 29. oktober 2024
Varighed: 1 dag
Se tid og sted for det valgte forløb
Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M
Stormøde:Midlertidige døgnophold
29. oktober 2024 kl. 9.00 - kl. 14.00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Er du i målgruppen?

Dagen er for ledere af MIDO, sundheds- og omsorgschefer, programledere i sundhedsklynger, kvalitetschefer fra regioner, m.fl. og andre der har interesse i og viden om MIDO.

Da vi har begrænsede pladser tillader vi os at prioritere kommunale og regionale deltagere.

Program

Kl. 9.00 Resultater og diskussion af forskningsprojektet

KL. 11.00 Paneldebat om udfordringer og løsninger i og omkring MIDO

Kl. 12.00 Let frokost

Kl. 12.30 Dialog: Hvordan skaber vi de bedst mulige MIDO?

Kl. 13.30 Afrunding og perspektiver

Kl. 14.00 Tak for i dag

Praktisk info

Inspirationsdagen afholdes på Syddansk Universitet i Odense

Tirsdag den 29. oktober 2024 kl. 9-14

Det er gratis at deltage i konferencen. Vi forbeholder os retten til at prioritere ledere og chefer fra kommuner og regioner.

Om forskningsprojektet

Projektet har haft tre spor, der hver især belyser forskellige dele af praksis og organisering på en midlertidig døgnplads.

Det første spor har indsamlet sundhedsdata på omkring 15.000 borgere, der siden 2015 har opholdt sig på en MIDO. Med denne data kan vi se køn, alder, diagnoser, medicin, besøgstid på MIDO, evt. genindlæggelser, mm.

Det andet spor har undersøgt det organisationen omkring MIDO, herunder forankring i kommunen, ledelses-hierarki, kompetencer for medarbejdere, samt hvilke karakteristika, der beskriver organisationen på en MIDO.

Det sidste spor har undersøgt, hvordan medicin håndteres på en MIDO. Arbejdsgange omkring medicin er både meget konkrete og illustrative ift. at vise hvor samarbejdet mellem kommune, region og almen praksis er svært.

Samlet set giver disse tre spor et overordnet billede af udfordringer og potentialer på tværs af de midlertidige døgnpladser.

Forskningsprojektet er gennemført i perioden 2022-2024. DTU Management, Forskningsenheden for Klinisk Farmakologi og Farmaci på Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet og Komponent (tidligere Type2dialog) står bag forskningsprojektet, som forventes offentliggjort i efteråret 2024.

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

LGR1500x920_webfokus_ini.png
Chefkonsulent
Linda Grouleff Rørbæk
DBJ
Koordinator
Dorthe Bidstrup Jensen