Fagområde
Vis alle filtre Luk alle filtre
Type
Viden og inspiration / 12.04.2024
Guide: 4 simple tips til grafisk facilitering
Vidste du, at enkle visuelle virkemidler i din præsentation, undervisning eller workshop kan være med til at nedbryde komplekse emner og øge engagementet blandt deltagerne?
Læs mere
Viden og inspiration / 10.04.2024
Den attraktive kommunale arbejdsplads
Hvad gør kommunen til en attraktiv arbejdsplads? Komponent har spurgt 5.000 kommunalt ansatte over hele landet om netop det. Vi glæder os til at dele resultaterne om tiltrækning, onboarding, motivation, tilknytning og fremtidens arbejdsplads med jer i maj 2024.
Læs mere
Trappe bevæger sig opad
Nyhed / 09.04.2024
Kommunale budgetter: Nyt projekt undersøger muligheder for investeringsperspektiv
Et investeringsperspektiv på de kommunale budgetprocesser kan være vejen frem, hvis kommunerne skal løse komplekse samfundsudfordringer. Nyt projekt støttet af Bikubenfonden undersøger, hvordan kommunale budgetprocesser kan designes, så de fremmer kvalificerede og bæredygtige budgetbeslutninger.
Læs mere
Viden og inspiration / 08.04.2024
ChatGPT: Lige om lidt bliver prompt­kompetencer afgørende
ChatGPT kommer til at ændre vores måde at arbejde på. Derfor er det klogt at få prompt-kompetencerne ind under huden nu. Fire simple prompts hjælper til at spotte potentialet.
Læs mere
Vibeke Juul Dalengaard
Med egne ord / 08.04.2024
En kæmpe gave at undervise voksne engagerede mennesker
Efter selv at have taget flere uddannelser, fik Vibeke Juul Dalengaard lyst til at udvikle sit fag og sin faglighed på en ny måde. Som underviser i Komponent bringer hun sin viden og erfaring i spil i en ny kontekst samtidig med, at hun holder sig fagligt opdateret.
Læs mere
Viden og inspiration / 05.04.2024
Er du klædt på til projektledelse i det offentlige? Få svaret med Projektlederens Kompetencehjul
Som projektleder i det offentlige skal du være en gedigen håndværker, som samtidig forstår at navigere i og tage højde for en kompleks organisation. Med udgangspunkt i sin bog giver chefkonsulent Mikkel Kaels dig her et overblik over dine vigtigste kompetencer med Projektlederens Kompetencehjul.
Læs mere
Cykel parkeret i grøn park
Case / 03.04.2024
Lokal klimahandling tæller - kommuner skaber læring via fælles kompetenceudvikling
Kommunerne går forrest i den grønne omstilling med lokal klimahandling. Afsættet er DK2020 – nu Klimaalliancen – og de kommunale klimaplaner, som høster international anerkendelse. Det så vi senest ved COP28 i Dubai, hvor en dansk delegation deltog med budskabet om, at lokal klimahandling tæller, og er en del af løsningen på den globale klimakrise.
Læs mere
Nyhed / 30.03.2024
Vil du lære nyt? Sådan får du din leder med på idéen
Har du forelsket dig i et af vores kurser eller uddannelser og har du brug for de rigtige argumenter, når du skal sælge idéen til din leder? Bliv klædt på til at tage snakken med din leder. Vi guider dig igennem nogle af de vigtigste overvejelser her.
Læs mere
Cristina Hedegaard Kildevang
Case / 21.03.2024
Sæt nu ChatGPT i spil i din kommunale hverdag
Generativ kunstig intelligens har allerede fundet sin plads i manges arbejdsliv. I en tid, hvor teknologien udvikler sig med hastige skridt, er det afgørende at være bevidst om, hvilke muligheder og udfordringer værktøjer som ChatGPT giver kommunalt ansatte. Et kursus i ChatGPT giver kommunerne kompetencer, så de kan komme godt i gang med at bruge platformen rigtigt og undgå de helt store faldgruber.
Læs mere
En gruppe mennesker sidder rundt om papirer, hvorpå der er grafer
Viden og inspiration / 27.02.2024
Kvalificerede myter og struktureret data kan vise vejen til lavere sygefravær
Skal sygefraværet sænkes, kræver det en mere ambitiøs indsats. Sygefraværsdata er nøglen til metoder, der batter.
Læs mere
Hånd putter penge i sparegris
Viden og inspiration / 24.01.2024
Sådan arbejder kommunerne sig hen mod bæredygtig spareadfærd
Kommunerne gør klogt i at analysere et spareforslags negative konsekvenser for borgerne, så man ikke ender med øgede udgifter på langt sigt.
Læs mere
Unge generationer på arbejdsmarkedet
Viden og inspiration / 12.01.2024
Er du X, Y, Z eller boomer?
At arbejde på tværs af generationer har altid været både spændende og udfordrende. Udfordrende fordi hver generation ser verden med forskellige blik, erfaringer og bestræbelser. Spændende fordi vi næsten altid lærer noget af, at se verden fra andres perspektiv. Her dykker vi ned i de fire generationer, som er på arbejdsmarkedet just nu: Boomere, X, Y og Generation Z'erne.
Læs mere
Det danske flag og det ukrainske flag
Nyhed / 10.01.2024
Danske kommuner skal hjælpe ukrainske kommuner med at levere bedre service til borgerne
Et fire-årigt samarbejde mellem danske og ukrainske kommuner skal hjælpe til at opbygge kapacitet og levere bedre service til ukrainske borgere. Fokus i partnerskaberne er bl.a. rehabilitering, ungeinddragelse, –demokrati, infrastruktur og byplanlægning.
Læs mere
Ældre kvindehånd holder yngre hånd
Case / 15.12.2023
Er hjemmeplejen verdens bedste fritidsjob?
I Hjemme og Sygeplejen Aars i Vesthimmerlands Kommune er det lykkes at tiltrække unge ufaglærte fritidsjobbere til at arbejde i hjemmeplejen. Mens borgerne har taget godt imod de nye medarbejdere, har hjemmeplejen været nødt til at genopfinde interne processer og kulturer i forhold til at drage nytte af den nye arbejdskraft. Ifølge leder af Hjemme og Sygeplejen Aars, Marianne Werner Kudahl, stiller det blandt andet nye krav til selve ledelsen af de unge.
Læs mere
Pernille Salamon
Nyhed / 13.12.2023
Erfaren kommunaldirektør bliver direktør for Komponent
Pernille Halberg Salamon bliver ny direktør for kommunernes fælles udviklingscenter, Komponent.
Læs mere