Fagområde
Vis alle filtre Luk alle filtre
Type
Pauseområde i Novi 8
Nyhed / 06.06.2024
Nye moderne rammer for undervisning i det nordjyske
Komponent bliver i Aalborg, men flytter til nye moderne lokaler i Forskerparken i Aalborg Ø. Første undervisningsdag i de nye lokaler er 12. august.
Læs mere
Familiebehandlere fra Vejle Kommune på kursus i egen organisation
Case / 07.05.2024
Fælles e-læringsforløb gav fornyet fokus på børneperspektivet i samtaler med børn og unge
Det kræver mod at sætte sig selv i spil i mødet med et barn, der har det svært. Et fælles onlineforløb og ledelsesmæssig facilitering gav Børne- og Familiecenteret i Vejle Kommune præcis den viden og det mod, der er nødvendigt når børn skal opleve sig inddraget.
Læs mere
Viden og inspiration / 07.05.2024
Analyse: Foreløbige erfaringer med sociale investeringer i danske kommuner
Komponent og Impact Insider har sammen undersøgt kommunernes erfaringer med sociale effektinvesteringer i danske kommuner. Find analysen her.
Læs mere
Sundhedskommunom
Case / 24.04.2024
Lægesekretærerne efteruddanner sig: En fortælling om forandring og læring
Maiken Harbo Rukjær Andersen og Kristina Danskaard Kristjansen fra Kardiologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital har gennemført Sundhedskommunomuddannelsen og fortæller om deres oplevelse.
Læs mere
Viden og inspiration / 23.04.2024
Tildelingsmodeller på folkeskoleområdet og vigtigheden af fælles dialog
Når det kommer til noget så specifikt som tildelingsmodeller på folkeskoleområdet, dukker spørgsmålene op: Hvordan får vi tildelingsmodellen til at understøtte de politiske visioner på området? Hvordan sikrer man som kommune, at lederne på området kan benytte tildelingsmodellen som aktivt ledelses- og styringsredskab? Og hvordan kobler vi tildelingsmodellen med kommunens øvrige styring? Chefkonsulent Rune Schack Ahlmann har svarene.
Læs mere
Louise Vraa
Case / 22.04.2024
Speciale på Den Offentlige Lederuddannelse var en samtalestarter
Den Offentlige Lederuddannelse var startskuddet på en ledelsesrejse for Louise Vraa Olesen fra koordinator til afdelings- og pædagogisk leder i Mariagerfjord Kommune. En rejse som leder, og en opgave som ikke er ukompliceret med et skoleområde under forandring.
Læs mere
Viden og inspiration / 12.04.2024
Guide: 4 simple tips til grafisk facilitering
Vidste du, at enkle visuelle virkemidler i din præsentation, undervisning eller workshop kan være med til at nedbryde komplekse emner og øge engagementet blandt deltagerne?
Læs mere
Viden og inspiration / 10.04.2024
Den attraktive kommunale arbejdsplads
Hvad gør kommunen til en attraktiv arbejdsplads? Komponent har spurgt 5.000 kommunalt ansatte over hele landet om netop det. Vi glæder os til at dele resultaterne om tiltrækning, onboarding, motivation, tilknytning og fremtidens arbejdsplads med jer i maj 2024.
Læs mere
Trappe bevæger sig opad
Nyhed / 09.04.2024
Kommunale budgetter: Nyt projekt undersøger muligheder for investeringsperspektiv
Et investeringsperspektiv på de kommunale budgetprocesser kan være vejen frem, hvis kommunerne skal løse komplekse samfundsudfordringer. Nyt projekt støttet af Bikubenfonden undersøger, hvordan kommunale budgetprocesser kan designes, så de fremmer kvalificerede og bæredygtige budgetbeslutninger.
Læs mere
Viden og inspiration / 08.04.2024
ChatGPT: Lige om lidt bliver prompt­kompetencer afgørende
ChatGPT kommer til at ændre vores måde at arbejde på. Derfor er det klogt at få prompt-kompetencerne ind under huden nu. Fire simple prompts hjælper til at spotte potentialet.
Læs mere
Vibeke Juul Dalengaard
Med egne ord / 08.04.2024
En kæmpe gave at undervise voksne engagerede mennesker
Efter selv at have taget flere uddannelser, fik Vibeke Juul Dalengaard lyst til at udvikle sit fag og sin faglighed på en ny måde. Som underviser i Komponent bringer hun sin viden og erfaring i spil i en ny kontekst samtidig med, at hun holder sig fagligt opdateret.
Læs mere
Viden og inspiration / 05.04.2024
Er du klædt på til projektledelse i det offentlige? Få svaret med Projektlederens Kompetencehjul
Som projektleder i det offentlige skal du være en gedigen håndværker, som samtidig forstår at navigere i og tage højde for en kompleks organisation. Med udgangspunkt i sin bog giver chefkonsulent Mikkel Kaels dig her et overblik over dine vigtigste kompetencer med Projektlederens Kompetencehjul.
Læs mere
Cykel parkeret i grøn park
Case / 03.04.2024
Lokal klimahandling tæller - kommuner skaber læring via fælles kompetenceudvikling
Kommunerne går forrest i den grønne omstilling med lokal klimahandling. Afsættet er DK2020 – nu Klimaalliancen – og de kommunale klimaplaner, som høster international anerkendelse. Det så vi senest ved COP28 i Dubai, hvor en dansk delegation deltog med budskabet om, at lokal klimahandling tæller, og er en del af løsningen på den globale klimakrise.
Læs mere
Viden og inspiration / 01.04.2024
Faste teams: Fem punkter til dagsordenen, når I går i gang
Vi står heldigvis ikke på bar bund, når regeringen bringer faste teams i spil som en central del af svaret på udfordringerne på ældreområdet. Fem punkter er særligt vigtige at få på dagsordenen, når implementeringen går i gang.
Læs mere
Nyhed / 30.03.2024
Vil du lære nyt? Sådan får du din leder med på idéen
Har du forelsket dig i et af vores kurser eller uddannelser og har du brug for de rigtige argumenter, når du skal sælge idéen til din leder? Bliv klædt på til at tage snakken med din leder. Vi guider dig igennem nogle af de vigtigste overvejelser her.
Læs mere