Komponent tilbyder en lang række webinarer, som alle sætter spot på fremtidens kompetencer gennem uddannelse. I samspil med vores eksterne undervisere, studerende, samarbejdspartnere samt ansatte i Komponent vil vi inspirere dig til dit næste uddannelsesskridt. Vi ved, det først skridt kan være svært – vi viser vejen.
Aktiviteterne foregår online og er gratis.
Det eneste, du skal gøre, er at have adgang til en pc med netadgang, så kan rejsen begynde sammen med Komponent.
- Hvad får jeg ud af at deltage? tænker du måske.
Hvis du er i tvivl om, hvilken uddannelse der er den rette for dig, eller hvordan du tilmelder dig, så se med her. Vi har samlet fire erfarne undervisere, der deler deres indsigt i Uddannelsessugen og bl.a. fortæller, hvorfor du bør deltage, hvis du er i tvivl om det overhovedet er noget for dig at videreuddanne dig.
Bliv klogere på dit udbytte, dine mange muligheder og få sat nogle ansigter på Uddannelsesugen.
På tilmeldingsblanketten krydser du af, hvilke webinarer du ønsker at deltage i.
Program 2023
13:00-13:30
Mød en underviser: Hvordan foregår undervisningen, og hvad kan du forvente?
v. underviser Anders Kristensen/Kommunomuddannelsen
Anders Kristensen fra Kommunomuddannelsen tager dig med på et af uddannelsens moduler og viser, hvordan undervisningen kan foregå - både med gruppearbejde og undervisningsmetoder. Og hvad med lektier? Hvor mange er der af dem, og hvordan kan de se ud? Alt det og meget mere vil underviseren fortælle mere om på dette webinar.
13:00-13:30
Hvor skal pengene komme fra? Søg midler til din næste uddannelse
v. studievejleder June Elgin Jensen/Fælles for uddannelserne
Har du også mødt svaret ”Det kan du desværre ikke. Der er ikke flere kursusmidler”? Med kompetencefondsmidlerne kan du, hvis du er ansat i en kommune, region eller hos staten, søge midler som hjælp til at få dit uddannelsesønske opfyldt. Mød June Elgin Jensen fra Komponent, som vil fortælle mere om, hvordan du søger, og til hvad du kan søge midlerne.
13:00-13:45
Sådan sikrer du dig, at dine deltagere aldrig får brugt det, du lærer dem!
v. chefkonsulent Lasse Karlberg/Den Offentlige Formidler- og Underviseruddannelse
Kender du det: Efter din undervisning løber ALLE deltagerne hjem og bruger ALT det, du har lært dem? Tre måneder efter kurset får du takkebreve, blomster og chokolade fra deltagernes nærmeste leder, fordi din undervisning bare gjorde en helt UTROLIG stor forskel? Vil du for alt i verden undgå at stå i den situation igen? Så kom og hør om alle mine erfaringer med at oparbejde ligegyldighed, modstand og følelsen af spild af tid hos dine studerende.
15:00-15:30
Sandt eller falsk? Fem myter om det at skrive speciale på Den Offentlige Lederuddannelse
v. chefkonsulent Lasse Karlberg/Den Offentlige Lederuddannelse
Specialeskrivning er forbundet med mange myter og historier. På webinaret vil en af vores erfarne undervisere komme ind på nogle af de mest udbredte myter om specialeskrivningen og gøre dig klogere på, hvilke myter der er hold i. Du vil også blive taget igennem specialeprocessen med fokus på at give dig gode råd, tips og tricks til, hvordan du afslutter din uddannelse med et godt speciale.
15:00-15:45
Kom godt igennem din uddannelse - fokus på studieteknik
v. konsulent Mette Ranum Laustsen/Fælles for uddannelserne
Et webinar for dig, der føler, at det er svært at komme i gang med uddannelse eller blot er bange for ikke at slå til, når familie, job og studie skal gå op i en travl hverdag. Få redskaber, der kan hjælpe dig som studerende på en videregående uddannelse. Vi kommer omkring planlægning, læseformer og de effektive noter. Små tips og tricks, som gør det nemmere at være studerende.
16:15-17:00
Om Den Offentlige Projektlederuddannelse®
v. chefkonsulent Katrine Brenner og chefkonsulent Mikkel Kaels/Den Offentlige Projektlederuddannelse®
Hvem henvender uddannelsen sig til? Hvad indeholder de enkelte moduler? Hvad kan jeg bruge den til? Går du med overvejelser om at tage en projektlederuddannelse? Eller har du allerede besluttet det, men er usikker på hvilken du skal vælge? På dette webinar vil du få svar på dine spørgsmål, du vil møde underviserne, og du vil blive klogere på, hvad Den Offentlige Projektlederuddannelse® indeholder, og hvordan processen forløber.
16:15-17:00
Den interne konsulentrolle
v. chefkonsulent John Møldrup/Den Offentlige Proceslederuddannelse®
Vi sætter fokus på den interne konsulents rolle i forbindelse med at skabe organisatorisk værdi. Hvilke mål skal du nå? Og hvordan kommer du derhen? Det kræver en særlig konsulentfaglighed – at du kan definere opgavens form, indhold og rammer OG bevæge dig smidigt mellem forskellige konsulentpositioner.
13:00-13:45
Kommunomuddannelsen - hvad betyder den for dig og din fremtid?
v. studievejleder Claudia Grassi Ahlburg/Kommunomuddannelsen
Skal 2023 være året, hvor du vil styrke dine færdigheder og kompetencer som administrativ medarbejder og samtidig sikre dig flere af de spændende opgaver i din organisation? Hvis ja, skal du tilmelde dig dette spændende webinar om ”Kommunomuddannelsen” på akademiniveau. Vi vil inspirere dig med viden om opbygning af vores uddannelse, udbud af moduler, indførsel af læringsgrupper og andre spændende tiltag på uddannelsen. Håber, vi ses!
15:00-15:45
Formidling bygger bro - hvad skal du være opmærksom på som formidler/underviser
v. konsulent Mette Ranum Laustsen/Den Offentlige Formidler- og Underviseruddannelse
Evnen til at kommunikere, præsentere og formidle er et tema og en kompetence, som bliver omdrejningspunktet for fremtidens medarbejder og leder i det offentlige. I dette webinar har vi fokus på kommunikation, præsentation og formidling – overfor både små grupper af borgere, kollegaer og overfor større fora. Du bliver mere bevidst om din rolle som formidler af viden og læring.
15:00-15:45
Tips og tricks til den gode opgave
v. chefkonsulent Martin Nielsen/Fælles for uddannelserne
Den gode opgave i efter- og videreuddannelse handler om håndværk, teknikker og cowboytricks. Det handler også om at forstå, hvordan faserne i en god opgave kan hjælpe dig med at løse et problem systematisk, at komme hele vejen rundt om problemet samt at få ’skuldrene ned’ i relation til netop din gode opgave. I oplægget og i processen dykker vi ned i alle faser og krydrer det med en lang række gode tips og tricks – så du er endnu bedre rustet til at komme i gang med netop din gode opgave.
15:00-16:00
Om Den Offentlige Lederuddannelse (DOL)
v. chefkonsulent Hirse Tikjøb, studievejleder Tina Olsen og studievejleder Jane Rasmussen/Den Offentlige Lederudddannelse
Overvejer du en lederuddannelse, der har fokus på din hverdag som leder i en offentlig og politisk styret organisation? Hiv en time ud af kalenderen og bliv klogere på Den Offentlige Lederuddannelse (DOL). Vi har sat en studerende, en underviser og vores studievejledere i stævne til en indholdsrig time, hvor du kan høre, hvorfor Den Offentlige Lederuddannelse er uddannelsen for dig, der er leder i en kommune, på et sygehus, i en styrelse eller anden politisk styret organisation.
16:00-16:45
Digital læring - er det noget for mig?
v. underviser Thea Lindholm/Fælles for uddannelserne
Vi har erfaret mange ting af tiden med corona. En af dem er, at det virtuelle læringsrum er kommet for at blive. Mød Thea Lindholm, som vil tage dig med ind i det virtuelle læringsrum. Hvad kræver det af dig? Er læringen den samme som i det fysiske rum? Hvad med relationer og kontakten i undervisningen, kan det lykkes? Hør Theas gode bud på, hvordan du bedst deltager i onlineundervisning som kursist eller studerende.
16:15-17:00
Konsulentens valg af forskellige positioner
v. chefkonsulent Per Møller Janniche/Den Offentlige Proceslederuddannelse®
I procesarbejde har du mange valgmuligheder. Skal du bringe viden og faglighed i spil, eller skal du facilitere dialoger og afklaring? Skal du rådgive og vejlede eller er nysgerrighed og coachende tilgang dit værktøj? Konteksten sætter altid en ramme for, om du træder frem eller tilbage som proceskonsulent. På webinaret arbejder vi med positionernes kendetegn, og hvad der afgør det ene eller andet valg.
13:00-13:45
Hvordan kan du tæmme sommerfuglene ved eksamen?
v. studievejleder Helle Kristensen/Fælles for uddannelserne
Gør eksamen til en læringssituation og en oplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan du med mestring af teknikker og strategier kan gøre eksamen til en god oplevelse. Hvordan teknikkerne kan hjælpe dig med at bryde en evt. ond cirkel, så du virkelig får vist, hvad du kan ved eksamen og ikke bliver hæmmet af alt for mange sommerfugle i maven.
14:15-15:00
Mig som projektleder
v. chefkonsulent Katrine Brenner/Den Offentlige Projektlederuddannelse®
Hvad forventes af mig? Er jeg ledelsens forlængede arm eller mine kollegaers repræsentant? Skal jeg være fagfaglig? Hvad er min rolle når vigtige interessenter er uenige med hinanden? Svarene afhænger af, hvem du spørger og, hvad de er optaget af. Under dette indslag vil vi sætte spot på disse og mange andre spørgsmål og dilemmaer. Christian, der er projektleder i Frederikshavn Kommune vil være til stede og dele ud af sine erfaringer, og du vil blive præsenteret for en hjælpsom refleksionsmodel.
15:30-16:00
Mød en underviser - hvordan foregår undervisningen, og hvad kan du forvente?
v. underviser Mette Jakobsen/Sundhedskommunomuddannelsen
Som underviser lægger jeg stor vægt på at få skabt dialog og tillid, som vi skaber sammen i læringsrummet. Vi får skabt plads og rum for dialog og reflektion, som giver nye vinkler, når vi omsætter teori til praksis. Mød mig på webinaret, hvor jeg giver en indsigt i, hvad du som studerende på en Sundhedskommunomuddannelse kan forvente af oplæg, video, læringsgrupper og meget andet.
15:30-16:15
Fra læringsrummet til værdi i praksis
v. leder af Team Organisation og Ledelse Simone Toftegaard Frandsen og centerchef Christina Nüssler/Den Offentlige Lederuddannelse
Hvordan kan du som studerende få omsat læring fra din lederuddannelse til daglig praksis og værdi for organisationen? Vi giver gode eksempler på, hvad du selv konkret kan gøre for at få det lærte i spil, og hvordan organisationen bag samtidig kan være en vigtig og afgørende trækkraft i at få læring med hjem og virke i praksis. Mød Simone, der er leder af Team Organisation og Ledelse i Randers Kommune og medlem af projektgruppen i Østjysk Ledelsesakademi. Simone er i gang med Den Offentlige Lederuddannelse og vil dele sine erfaringer fra både en studerendes perspektiv og fra det organisatoriske perspektiv. Og mød Christina, der vil dele centrale læringspointer fra vores viden om offentlige lederuddannelser og at gå fra individuel til organisatorisk værdi.
16:15-17:00
Tre niveauer i procesarbejde
v. chefkonsulent Per Møller Janniche og chefkonsulent John Møldrup/Den Offentlige Proceslederuddannelse®
Vi præsenterer de tre niveauer i proceslederens arbejde:
(1) Strategisk procesfacilitering (2) Mødefacilitering (3) Øjebliksfacilitering
– herefter fokuseres der på øjebliksfacilitering og spørgsmålet:
Hvordan håndterer du som procesleder alt det uventede, der kan ske i processer?
13:00-13:45
"Din vigtigste opgave som administrativ - som du ikke anede, du havde"
v. chefkonsulent Thøger Terp/Kommunomuddannelsen
I vores daglig som administrativ arbejdskraft løser vi rigtig mange forskelligartede opgaver. Så mange, at det nogle gange kan være svært at sætte ord på hvad der egentlig er vores fornemmeste opgave, og hvad vores faglige identitet egentlig er. Men vidste du, at vi har én opgave til fælles, på tværs af alle administrative funktioner, som de færreste af os er bevidste om i dagligdagen? Og som faktisk er den vigtigste af alle vores mange opgaver?
14:00-14:45
Seks tips og tricks til den erfarne underviser
v. chefkonsulent Lasse Karlberg/Den Offentlige Formidler- og Underviseruddannelse
Du har flere års erfaring med undervisning – og er allerede ret dygtig - men du er også permanent nysgerrig på, hvordan din undervisning kan blive endnu bedre! Hør om mine seks bedste tips og dyrt købte erfaringer. Få modeller og redskaber, som du kan omsætte til din egen praksis med det samme.
15:00-15:45
Den værdiskabende lederstøtte - gode råd til dig med medarbejdere under uddannelse
v. centerchef Anne Marie Søland og centerchef Christina Nüssler/Fælles for uddannelserne
Hvordan får du som leder sat dine medarbejderes viden og kompetencer godt i spil? På dette webinar får du gode råd til, hvordan du støtter dine medarbejdere under uddannelse, så det skaber værdi både for den enkelte og organisationen. Vi ved, hvor vigtig lederens opbakning og interesse er for den studerendes oplevelse af udbytte, men vi kender også de barrierer, der er for at lykkes. Vi zoomer ind på både muligheder og udfordringer med at være en værdiskabende leder for dine medarbejdere, der er under uddannelse og deler ud af vores erfaringer og viden på feltet.
16:15-17:00
Fremtidige kompetencer for lægesekretærer
v. konsulent Michelle Guldborg/Sundhedskommunomuddannelsen
Digitalisering, teknologi og data er blot nogle af de ord, som er omdrejningspunktet for fremtidens sundhedsvæsen. Det er for mange lægesekretærer nye kompetencer, der skal udvikles. Andre kompetencer som koordinering, jura og kommunikation etc. er kompetencer, som for mange skal vedligeholdes og videreudvikles. Fremtidens lægesekretær er parat til nye opgaver for at bidrage til den nødvendige styrkelse af sundhedsvæsenet. Dette kan fx være kliniske opgaver, som kræver sundhedsfaglige kompetencer. Så lad os sammen se ind i de mange muligheder, der er for fremtidens lægesekretær.
10:00-10:30
Netværk for projektledere
v. chefkonsulent Mikkel Kaels/Den Offentlige Projektlederuddannelse®
Er du projektleder, eller er du på vej til at blive projektleder? Hvad tænker du om at mødes og få ny inspiration og erfaringsudveksle med andre projektledere fra andre kommuner eller regioner? På dette webinar vil du blive introduceret for Komponents projektledernetværk.
Sundhedskommunomuddannelsen
Sundhedskommunom er skræddersyet til dig og din hverdag som lægesekretær. Din administrative faglighed er hver dag med til at sikre det gode patientforløb og understøtte det kvalificeret samarbejde mellem patienter, pårørende, læger, sygeplejersker mm. Med Sundhedskommunom får du en unik mulighed for at udvikle dig på mange niveauer og sikre dine kompetencer ind i fremtidens sundhedsvæsen.
Den Offentlige Lederuddannelse (DOL)
Den Offentlige Lederuddannelse (DOL) er en praksisnær lederuddannelse, hvor omdrejningspunktet er dig og din hverdag som leder i det offentlige. Du skal som leder kunne levere mere for mindre samtidig med, at udfordringerne i forhold til klima, demografi og mangel på arbejdskraft kalder på nye løsninger. Skal vi som samfund lykkes, er du som den kompetente leder en central nøgle til succes.
Kommunomuddannelsen
Kommunomuddannelsen vil styrke dine færdigheder og kompetencer som administrativ medarbejder i den offentlige sektor. Du er måske nyuddannet og har lyst til at arbejde dig endnu dybere ind i nye spændende kommunale sammenhænge. Du har måske stor praktisk erfaring, men søger et teoretisk og fagligt bagtæppe at koble dine opgaver kvalificeret op imod.
Den Offentlige Proceslederuddannelse® (PLU)
Den Offentlige Proceslederuddannelse® er facilitering og procesforståelse, når du skal skabe resultater gennem andre i den offentlige sektor. Uddannelse giver dig et læringsrum med de nyeste procesmetoder og teknikker, som vil skabe en omfattende værktøjskasse, der vil udvikle dig til at være en refleksiv praktiker.
Den Offentlige Projektlederuddannelse® (DOP)
Dygtige projektledere er et stadig stigende behov og vigtigt fundament for den offentlige sektor for at sikre udvikling og innovation. Gennem Den Offentlige Projektlederuddannelse® får du som deltager en teoretisk og praktisk forståelse for at gennemføre effektive og værdiskabende projekter i din organisation.
Den Offentlige Formidler- og Underviseruddannelse (DOFU)
Din faglighed kan være helt i top – men har du lært at få budskaberne klart og tydeligt ud til dine lyttere? God formidling sker ikke af sig selv, men er et håndværk, som skal læres og trænes. DOFU giver dig mulighed for at træne, reflektere og observere din og andres undervisning direkte ind i læringsrummet.
(Uddannelsen hed tidligere VPG - VoksenPædagogisk Grunduddannelse).