Stærk ledelse gør forskellen, når reformerne rammer velfærden. På Ledertræf 2025 får du ny inspiration og konkrete redskaber, der hjælper dig med at navigere i en kompleks hverdag med store omstillinger.

Som kommunal leder står du midt i en hverdag, hvor reformerne står i kø, kravene til velfærden vokser, og rammerne forandres. Du skal lede store som små forandringer med både strategisk blik og menneskelig indsigt – samtidig med, at du fastholder fokus på kerneopgaven og skaber trivsel og motivation hos dine medarbejdere. 

Men hvad skal du rette blikket efter? Når flere lamper står og blinker på en gang - med både muligheder og udfordringer. Når du måske både skal inddrage borgerne i højere grad og på nye måder, og når du skal styrke organisationens robusthed – alt imens forandringerne ruller og ledelsesopgaven bliver mere kompleks. 

På Ledertræf 2025 vil vi gerne hjælpe med at zoome ind på ledelsesopgaven og starte refleksionerne over, hvad der er og bliver vigtigst for lige præcis dig, din organisation og dine medarbejdere.

Vi samler dygtige forskere, stærke praktikere og engagerede ledere til en dag med inspiration, indsigt og konkrete redskaber til at lede forandring i en offentlig virkelighed. Du får ny viden, skarpe perspektiver og mulighed for at møde andre ledere, som står i samme virkelighed som dig.

Vi glæder os til at se dig!

Varighed: 1 dag
Information om prisen

Early bird-pris før den 1. juli 2025
2.950 kr. ekskl. moms pr. deltager.

Normalpris fra den 1. juli 2025
3.600 kr. ekskl. moms pr. deltager.

Hvis du tilmelder dig før den 1. juli 2025, tilpasses fakturaen, så du får billetten til early bird-prisen.

Oplægsholdere 2025

På Ledertræf 2025 kan du glæde dig til at møde:

  • Rane Willerslev
  • Karsten Mellon
  • Ann-Christina Matzen Andreasen
  • Ulrik Kjær
  • Eik Møller
  • Anne Mette Kjeldsen
  • Line Hvilested
  • Lotte Bøgh
  • …og mange flere

 

Hvad kan jeg forvente af konferencen?

  • Inspirerende viden: Få ny inspiration til, hvordan du kan gå til den kommunale ledelsesopgave, når du skal navigere i en tid, hvor forandring er det eneste konstante.
  • Erfaringsdeling: Få viden om, hvordan andre kommunale ledere har håndteret ledelse i en reformtid, de forandringer der følger, og hvordan dette har påvirket ledelsesrollen. 
  • Konkrete værktøjer: Deltag i sessioner, hvor du får konkrete redskaber, der hjælper dig med at navigere i en kompleks hverdag med store omstillinger.
  • Netværksmuligheder: Både under og efter Ledertræf er der mulighed for at udveksle erfaringer og netværke med andre kommunale ledere, der står over for lignende udfordringer og mål, som dig selv.

Målgruppe:

Uanset om du er ny i lederrollen eller en erfaren leder, vil Ledertræf 2025 give dig inspiration og praktiske redskaber til at forme og lede en arbejdsplads i en forandringstid.

Ledertræf 2023
 

08.30    Ankomst, registrering og morgenmad

09:15    Velkomst og rammesætning  
// Pernille Halberg Salamon, direktør i Komponent
// Mia Nyborg Jørgensen, specialkonsulent, Komponent og dagens vært

09.30    10 ting reformerne betyder for din ledelsesopgave
Reformerne spænder vidt, men hvad betyder de samlet set for dig som leder? Lotte Bøgh Andersen ser på tværs af reformerne og giver 10 konkrete bud på, hvad reformerne samlet set betyder for din rolle som leder.

// Lotte Bøgh Andersen, centerleder, Kong Frederiks Center for Offentlige Ledelse

10.00    Den kommunale ledelsesopgave
Hvordan ser ledelsesopgaven ud, når vi rykker ind i kommunen?
Eik Møller, stadsdirektør i Odense vil sammen med en af sine ledere lukke os ind i deres personlige ledelsesrum, og dele deres erfaringer med hvordan reformerne og de forandringerne der følger med, påvirker deres ledelsesrolle– og rum, samt hvordan de håndterer det i hverdagen.

// Eik Møller, stadsdirektør i Odense 

10.30    Debat: Forandring i praksis: Hvordan leder vi i en reformtid?
Reformer sætter rammerne, men det er lederne, der skal få dem til at fungere i virkeligheden. Så hvordan kan vi navigere klogt i en tid med forandring og samtidig fastholde fokus på kerneopgaven?
 
// Lotte Bøgh Andersen, centerleder, Kong Frederiks Center for Offentlige Ledelse
// Eik Møller, stadsdirektør i Odense 
// opdateres...

Debatten modereres af Kalle Syberg Kjær, centerchef, Komponent

11.00    Kaffepause - find ud til din session

11.20    Sessioner - runde 1
Vælg mellem fem forskellige sessioner. Se beskrivelsen af sessioner nedenfor.

12.20    Frokost 

13.20    Sessioner - runde 2
Vælg mellem fem forskellige sessioner. Se beskrivelsen af sessioner nedenfor.   

14.20    Eftermiddagspause med kaffe og kage

14.40    Kåring af Årets speciale på Den Offentlige Lederuddannelse
Igen i år bliver prisen for årets bedste speciale på Den Offentlige Lederuddannelse uddelt. Vi hylder nyuddannede ledere og de specialer, som særligt har sat fokus på praksisnær viden og nytænkning af ledelsesmæssige udfordringer i den offentlige sektor. Prisen uddeles af:

// Lotte Bøgh Andersen, centerleder, Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse, Aarhus Universitet

15.00    At lede i det ukendte: Mod, eksperimenter og nye muligheder
Forandring skaber usikkerhed, men også muligheder. Hvordan kan ledere lære at navigere i det ukendte, tage chancer og bruge fejl som trædesten til innovation? 
Rane Willerslev deler sine erfaringer med at lede i kompleksitet, tænke utraditionelt og skabe fornyelse i en tid, hvor forandring er det eneste konstante.

// Rane Willerslev, direktør, Nationalmuseet

15.55    Tak for i år

16.00    Netværksbobler i foyeren

 


 

Læs mere Læs mindre
 

Du kan deltage på 2 ud af konferencens 10 forskellige sessioner: 

Læs mere Læs mindre

Runde 1:

Session 1:  Frisættende ledelse: At skabe frihed og ansvar i en foranderlig organisation
Hvordan skaber man en organisation, hvor ledelse ikke handler om kontrol, men om at give medarbejderne frihed og ansvar? Ann-Christina Matzen Andreasen deler sine erfaringer med at udvikle en "90 procent ledelsesløs" model, hvor medarbejderne har ansvaret for både strategi, rekruttering og lønforhandlinger. Ledelsens opgave er at sikre den fælles retning og kulturen. Resultaterne taler for sig selv – høj trivsel, lavt sygefravær og stor organisatorisk kvalitet. Ann-Christina udfordrer klassisk ledelsestænkning og viser vejen til mere engagerende og bæredygtige arbejdsfællesskaber.

Form: Foredrag – læn dig tilbage, bliv klogere og få ny inspiration

// Ann-Christina Matzen Andreasen, leder for Job-, Aktivitets- og Kompetencecenteret, Gentofte Kommune

Session 2: Motivation  i en tid med forandringer – hvordan påvirkes og styrkes den? 
Hvordan kan vi forstå og arbejde med medarbejdermotivation, når omgivelserne skifter? Lektor Anne Mette Kjeldsen præsenterer forskellige motivationsformer og giver et forskningsbaseret indblik i, hvordan motivation påvirkes af både individuelle, organisatoriske og samfundsmæssige faktorer. Hun belyser, hvordan praksischok ved overgangen til arbejdsmarkedet, politiske reformer, kriser og organisatoriske strukturer som ledelse og bureaukrati spiller en rolle i motivationsændringer. Derudover diskuteres konkrete ledelsesgreb til at afbøde de negative virkninger af forandringer og skabe en arbejdskultur, der understøtter motivation. En mulighed for at få indsigt i de mekanismer, der former motivation, og hvordan man aktivt kan arbejde med dem i sin egen organisation.

Form: Oplæg med fælles refleksion og dialog undervejs

// Anne Mette Kjeldsen, forsker ved Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse

Session 3: Psykologiske forsvarsmekanismer i forandringsprocesser: Hvordan vi beskytter os selv i mødet med usikkerhed
Forandringer udfordrer os på flere niveauer – også psykologisk. I dette oplæg får du indsigt i de psykologiske forsvarsmekanismer, der kan opstå i forandringsprocesser, og hvordan de kan påvirke både individuelle reaktioner og organisationens evne til at tilpasse sig. Vi ser på mekanismer som benægtelse, modstand og projektion, og hvordan disse reaktioner kan forstås og håndteres af ledere. Med denne viden kan du blive bedre rustet til at støtte dine medarbejdere og skabe en mere åben og modstandsdygtig kultur under forandring.

Form: Engagerende og interaktiv session hvor hænder og hoveder skal i spil

// Opdateres

Session 4: Mere borgerinvolvering i fremtiden? Sådan skaber du værdi for dine faciliterende medarbejdere
Mange kommuner involverer borgerne i flere og flere spørgsmål – fra udvikling af konkrete løsninger i samarbejde med brugere og aktører til involvering i politikudvikling. 
Det stiller krav til dig og dine medarbejdere om at kunne mestre facilitering, ved siden af alle de andre opgaver og roller, som embedsværket har.
Hvad skal vi med borgerinvolvering? Hvorfor er det vigtigt? Og hvad kan du gøre, for, at det skaber mest muligt værdi for borgerne, medarbejderne og politikerne?
Vi giver dig inspiration til refleksion og dialog om borgerinvolvering og facilitering, og hvorfor det bør være den 8. embedsmandsdyd at kunne mestre. 
Og du får vigtige pointer med hjem om, hvad det betyder for dig og din ledelse.

Form: Oplæg med fælles refleksion og dialog undervejs

// Louise Angelo, chefkonsulent, og Alice Holmberg, designer og chefkonsulent, Komponent

Session 5: Hvem involverer du i forandringer? Få inspiration til dit relationelle forandringsarbejde
På denne workshop går vi tæt på det relationelle forandringsarbejde og ser på din egen ledelsesadfærd og interaktion med centrale aktører i og omkring en forandring. Vi ser blandt andet på, hvilke interessenter du som leder skal have blik for og evne at spille sammen med for at lykkes bedst i forandringsprocessen. Vi undersøger, hvem der er såkaldte “gode forandringsagenter” og hvordan du er bevidst om at involvere og mobilisere de personer i organisationen, der har den største positive effekt på implementering af forandringen. Endelig får du gennem workshoppen et netværksperspektiv, der styrker din opmærksomhed på både de formelle og uformelle netværks potentiale i forandringer.

Form: Oplæg med fælles refleksion og dialog undervejs

// Christina Nüssler, forfatter og centerchef i Komponent og aktuel med bogen: Forandringsledelse for offentlige ledere – tilgange, modeller og ledelsespraksis i forandringsarbejdet 

Runde 2:

Session 1: Mod i ledelse – at turde være ’god nok’
Hvordan navigerer vi som ledere i en hverdag præget af forandringer og kompleksitet? Karsten Mellon sætter fokus på mod i ledelse – modet til at træffe beslutninger uden fuld sikkerhed, modet til at være autentisk og modet til at være ”god nok” fremfor at stræbe efter det uopnåelige perfekte.
Med afsæt i hans bøger, herunder Modig fremfor magelig, stiller sessionen skarpt på, hvordan vi som ledere kan balancere mellem ambitioner og realisme. Hvordan kan vi give slip på perfektionismen og i stedet styrke vores egen og vores medarbejderes handlekraft? Deltag i denne session og bliv inspireret til at lede med mod – også når du føler dig usikker.

Form: Foredrag – læn dig tilbage, bliv klogere og få ny inspiration

// Karsten Mellon, forfatter, ph.d., ekspert i ledelse og organisationsudvikling

Session 2: Er din organisation gearet til reformtider? Styrk resiliens i forandringens krydsfelt
Forandringer og reformer udfordrer alle organisationer. Hvordan kan du sikre, at din organisation ikke blot overlever, men trives i usikre tider? Line Hvilsted introducerer begrebet resiliens og viser, hvordan du kan arbejde målrettet med at styrke organisationens modstandskraft, tilpasningsevne og evne til at vokse i mødet med forandring. Oplægget giver dig praktiske indsigter og konkrete redskaber til at håndtere de udfordringer, reformtiden bringer.

Form: Foredrag – læn dig tilbage, bliv klogere og få ny inspiration

// Line Hvilsted, psykolog, Region Midt

Session 3: Designtænkning som forandringsredskab
I komplekse organisationer kan det ofte føles, som om der er flere problemer end løsninger. Her kan designtænkning gøre en afgørende forskel.
Designer Alice Holmberg giver en levende og nuanceret gennemgang af designtænkning og viser, hvordan metoden kan bruges både i større forandringsprocesser og i hverdagen. Med udgangspunkt i egne erfaringer fra arbejdet i kommunale organisationer åbner hun døren til designerens "maskinrum" og deler konkrete eksempler på, hvordan designtænkning kan bruges til at tage fat fx komplekse udfordringer som kulturforandring, forråelse og den dobbelte demografiske udfordring.
Designtænkning handler ikke bare om kreativitet – det handler om at skabe flere og bedre handlemuligheder. Sessionen veksler mellem oplæg, refleksion og fælles debat, og giver deltagerne inspiration til, hvordan man med en designtilgang kan skabe forandring med mening.

Form: Engagerende og interaktiv session hvor hænder og hoveder skal i spil

//Alice Holmberg, designer og chefkonsulent i Komponent

Session 4: Faglig ledelse og læringsfællesskaber i en foranderlig tid 
Når faglig ledelse og forandring skal følges ad
Forandringerne er mange – og de kommer hurtigt. I den offentlige sektor stiller det skarpe krav til ledere, som skal kunne oversætte politiske ambitioner til faglig retning og hverdagspraksis, der giver mening for medarbejderne.
I denne session zoomer vi ind på faglig ledelse og udvikling af stærke læringsfællesskaber. Det handler bl.a. om at skabe samklang mellem organisatoriske mål og professionelle normer – og om løbende at udvikle den faglige viden, i takt med at opgaver og krav forandrer sig. Nogle gange handler det også om at udfordre og justere professionelle normer, så de passer til en ny virkelighed.
Du får mulighed for at sætte ord på de vigtigste forandringer i din egen organisation, undersøge din ledelsespraksis og dele erfaringer med andre. Målet er, at du går hjem med fornyet blik på, hvad du som leder skal styrke – og måske skrue lidt ned for – for at lykkes med at lede fagligt i en kompleks og foranderlig hverdag.

Form: Oplæg med fælles refleksion og dialog undervejs

// Lotte Bøgh Andersen, Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse og Kasper Føns, Skoleleder, Svendborg Kommune

Session 5: Fra valg til handling: Hvordan kommunalvalget former forandringer
Ulrik Kjær dykker ned i, hvordan kommunalvalget kan forme forandringer på lokalt niveau og påvirke ledelsesopgaverne i kommunerne. Hvad betyder det politiske landskab for den offentlige sektor, og hvordan kan kommunale ledere navigere i de nye politiske realiteter? Oplægget giver et skarpt blik på de tendenser og udfordringer, der opstår efter valget, og hvordan ledelse kan bidrage til at omsætte politiske beslutninger til praktisk forandring.

Form: Oplæg med fælles refleksion og dialog undervejs

// Ulrik Kjær og drøftelse faciliteret ved centerchef, Kalle  Syberg Kjær

 


 

 

 

 

Læs mere Læs mindre
 
 

Praktisk information

Tid:
Den 27. oktober 2025.

Sted:
ODEON
Odeons Kvarter 1
5000 Odense C

Early bird-pris før den 1. juli 2025
2.950 kr. ekskl. moms pr. deltager.

Normalpris fra den 1. juli 2025
3.600 kr. ekskl. moms pr. deltager.

Den 29. august 2025.

Der er dog ikke åbent for tilmeldinger endnu.

Du kan skrive dig op til at få besked, når vi åbner for tilmeldinger.

 

Kontakt

Har du spørgsmål til Ledertræf, er du altid velkommen til at kontakte os.

Har du spørgsmål til din tilmelding eller ønsker et tilbud, hvis I er en gruppe fra samme organisation, der vil deltage på ledertræffet, kan vores koordinator Dorthe Bidstrup Jensen hjælpe dig.

Har du spørgsmål til programmet eller andre ting, er du meget velkommen til at kontakte vores projektleder på konferencen, specialkonsulent Mia Nyborg Jørgensen.

DBJ
Koordinator
Dorthe Bidstrup Jensen
MINJ
Specialkonsulent
Mia Nyborg Jørgensen
Anne Skjelborg
Konference- og eventansvarlig
Anne Skjelborg