For Linda Ibsen er Ledertræf et velfortjent åndehul, hvor hun får mulighed for at løfte blikket fra hverdagen og fokusere på strømningerne i kommunal ledelse. Hun bruger det også til at udvide sit kommunale netværk og opfordrer andre kommunale ledere til at gøre det samme.
Udgivet den 05-07-2022

Når kommunale ledere fra hele landet mødes i Odense den 31. oktober, er Linda Ibsen selvfølgelig med. Hun er HR-chef i Børn og Unge i Aarhus Kommune, og for hende er Ledertræf en kærkommen lejlighed til at reflektere, lytte og summe over de ledelsestemaer, der optager hende selv og lederne i hendes forvaltning. Noget, der sjældent er tid til i hverdagen:

- For mig er Ledertræf først og fremmest en mulighed for at løfte blikket, både fra en travl hverdag, men også rent ledelsesfagligt at løfte blikket og få fokus på strømningerne i kommunal ledelse. Det gælder både min egen ledelse og hvordan vores måde at arbejde med ledelse i Aarhus kobler sig til, hvordan man arbejder med ledelse i andre kommuner, fortæller hun.

På Ledertræf er Linda særligt opsøgende på at finde inspiration på de temaer, der fylder på ledelsespaletten i Aarhus Kommune. Og selvom de vilde problemstillinger er vigtige, er de også komplekse og svære at applikere. Derfor er hun mest fokuseret på det, hun kan gøre noget ved her og nu:

- I år vil jeg f.eks. være optaget af ledertrivsel, for det er noget, vi arbejder med og kommer til at sætte fokus på fremover

Et kommunalt åndehul, man sjældent har tid til

Som HR-chef fylder ledelse meget i Lindas hverdag, og hun og hendes medarbejdere er ofte selv facilitatorer, når fokus er på lederudvikling for de mere end 650 ledere i Børn- og Unge. Derfor betyder det også noget for hende, at hun for en gangs skyld får mulighed for at være lyttende. Det giver et åndehul til refleksion over både hendes egen ledelse og den ledelse, hun organisatorisk er ansvarlig for. Sådan et får man sjældent tid til at tage sig i hverdagen, fortæller hun.

Ifølge Linda Ibsen er den kommunale kontekst helt særlig for Ledertræf:

- Jeg finder inspiration i, at alle deltagerne er kommuner. Vi har alle den samme kontekst, og derfor bruge

jeg også Ledertræf til få en fornemmelse af, hvor vi selv ligger i forhold til andre kommuner. Er vi på rette spor? Arbejder vi med de samme temaer? Og hvordan kan vi bruge hinanden?

Brug hinanden bedre

Og netop det med at bruge hinanden mener Linda, at kommunerne godt kan gøre mere. Før hun kom til Aarhus Kommune, var hun ansat i universitetssektoren, hvor det var mere almindeligt at netværke og besøge hinanden og drøfte og sparre om fælles udfordringer. Det drømmer hun om mere af:

- Vi bør bruge hinanden mere. Vi skal prøve at få trukket tråde til hinanden og få talt med andre kommuner, som har gang i lignende udviklingsopgaver. Det gør faktisk en forskel at komme på besøg og høre, hvad de gør i andre kommuner.

Derfor vil Linda også være særligt opmærksom på at få etableret netværk med deltagere og oplægsholdere, som har gang i noget udvikling, der kan inspirere både hende og medarbejderne.

Om Ledertræf

Ledertræf er en årligt tilbagevendende konference, som sætter fokus på god kommunal ledelse. Til Ledertræf 2022 trykker vi på den store GENSTART- knap, og kommunale ledere fra hele landet får mulighed for at stoppe op og reflektere over sin egen ledelse sammen med forskere, eksperter og ledelseskollegaer.

Ledertræf 2022 afholdes i Odense den 31. oktober. Læs mere om Ledertræf her

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Skal du med på årets ledertræf?

Den 31. oktober mødes 500 kommunale ledere fra hele landet til en dag fyldt med ny viden og inspiration til ledelsesopgaven. Du kan stadig nå at sikre dig en billet, hvis du vil med på årets træf for kommunale ledere. 

Tilmeld dig her og brug den første dag i ledelsesugen på at hente ny viden og indspark til din ledelsespraksis fra bl.a.:

  • Nina Smith, Lotte Bøgh Andersen, Steffen Rasmussen og Jonatan Schloss til åbningsdebat om presserende problemer og kommunale lederes bidrag til løsninger
  • Lise Dahl Arvedsen og Christine Brochdorf i et oplæg om, hvordan vi gentænker arbejdslivet med plads til mening, frihed og fleksibilitet. 
  • Margrethe Vestager, som giver sine bud på hvilke ledelsesværdier, vi bør holde fast i i en tid, hvor alt andet flyder. 
     

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MINJ
Specialkonsulent
Mia Nyborg Jørgensen
DBJ
Koordinator
Dorthe Bidstrup Jensen
Anne Skjelborg
Konference- og eventansvarlig
Anne Skjelborg