I Komponent ser vi altid rekrutteringen af en ny direktør, chef eller leder i et større perspektiv, hvor vi går efter et gensidigt match med udgangspunkt i jeres ønsker for fremtiden såvel som den enkelte kandidats udviklingspotentiale.  

Rekruttering handler om meget mere end at ansætte en ny direktør, chef eller leder. Det er også en unik mulighed for at sætte gang i en organisationsudvikling.  

Derfor ser vi i Komponent altid rekrutteringen i et større perspektiv, hvor vi går efter et gensidigt match med fokus på jeres ønsker for fremtiden såvel som den enkelte kandidats udviklingspotentiale.  

Vores rekrutteringskoncept er bygget op som en proces, hvor jeres mål, intentioner og udfordringer udgør fundamentet for udvælgelsen af kandidaterne. Udgangspunktet er jeres forventninger til fremtiden på både kort og lang sigt, og vi er med hele vejen fra de første tanker om den ledige stilling, til kandidaten er kommet vel ombord.  

Vi kortlægger, hvad det er for en udvikling, I som kommune står overfor, og hvad der skal til for, at I lykkes. Det er med til at sikre, at den endelige kandidat har forudsætningerne for at få succes i jobbet i forhold til erfaring, kvalifikationer, kompetencer og potentiale.    

Vi arbejder med styring, ledelse og faglig udvikling på alle de kommunale velfærdsområder. Det betyder, at vi både har det lange lys på i forhold til de store dagsordener i det kommunale Danmark og er inde i maskinrummet i de fleste af landets kommuner. Samtidig giver det os et fantastisk netværk, som kommer jer til gode, når vi sammen skal findes jeres nye direktør, chef eller leder.  

 

Ledige stillinger

Vi har bistået med rekruttering i de fleste af landets kommuner – fra kommunaldirektører til skoleledere. Her kan du se, hvor vi rekrutterer lige nu.  

To kvinder i samtale med mand i baggrunden

Vi kommer hele vejen rundt 

Med os som jeres rekrutteringspartner kommer I hele vejen rundt om rekrutteringen – fra jeres forventninger til fremtiden til jeres nye direktør, chef eller leder er ansat.  

Når vi løser en rekrutteringsopgave, bruger vi en analytisk tilgang i form af profilanalyse, en logisk analyse og en dialoganalyse. Tilsammen sikrer de et kvalificeret billede af kandidaterne. Analyserne giver læring til både jer som kommune eller organisation samt den enkelte kandidat. Vi fokuserer på at finde de brikker, der passer sammen. Det gør vi ved at: 

  • Benytte en vifte af analyseværktøjer, der fokuserer på det gensidige match mellem organisationens opgaver og kandidatens udviklingspotentiale 

  • Have flere innovative samtaletyper at vælge imellem 

  • Give ansættelsesudvalget nogle overskuelige værktøjer, der skaber gennemsigtighed og et godt samarbejde 

  • Kapacitetsopbygge kandidaterne før, under og efter forløbet 

Det er vores erfaring, at vi får den bedste rekruttering, hvis vi ser fremad. Det må ikke alene handle om fortidens meritter. Vi skal sammen fokusere på forventninger til fremtiden – både jeres og kandidaternes. Det sikrer udvikling og resultater for både kommune og kandidat. 

Når I samarbejder med os, får I en kollegial rekrutteringspartner, som kan tænke og tale ind i den kommunale kontekst. De danske kommuner har stiftet komponent, vi kender kommunerne, og vi kender de processer og vilkår, I arbejder under. 

Kandidatopsporing og rådgivning

Vi tilbyder også kandidatopsporing og rådgivning omkring ansættelsesudvalgets sammensætning og størrelse samt anbefalinger i forhold til den politiske deltagelse i ansættelsen. Samtidig knytter vi en kommunikationskonsulent til opgaven som garant for jobannonce, jobprofil og annoncering. 

Med yderst professionel hjælp fra Komponent, har vi i Fredericia Kommune ansat Thomas Jaap som ny kommunaldirektør- Jeg vil gerne give Komponent de bedste anbefalinger for den støtte vi har fået i processen og leverancen af et utroligt stærkt felt af kommunale topledere med direktør- og kommunaldirektørerfaring. Vi har i Fredericia haft en svær tid i forhold til at få ro på organisationen og Komponent har været en stærk støtte fra dag et. 

Jeg har samarbejdet med forskellige konsulenthuse ift. rekruttering af topchefer, men aldrig oplevet den professionalisme som Komponent leverer i alle dele af processen, som ikke bare endte med et enigt fællesskab i ansættelsesudvalg og byråd, men også en stærk fælles vilje og opbakning.

 

Steen Wrist
Borgmester i Fredericia Kommune

 

Fredericia Kommune
 

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også ringe på vores hovednummer 8779 6300 eller skrive til hej@komponent.dk. Så sørger vi for, at din henvendelse lander det rigtige sted, og du hører straks fra os.

Se alle medarbejdere
BJVH
Chefkonsulent
Bjarne Voigt Hansen
ANST
Chefkonsulent
Anne Steffensen
JEHO
Chefkonsulent
Jesper Hosbond Jensen
MAVI
Konsulent
Markus Viuf