Savner du overblik over tinglysningssystemet, og ville du ønske, at du hurtigere kunne navigere rundt i det?

På dette kursus i digital tinglysning bliver du introduceret til tinglysningssystemet og lærer at indberette og indhente oplysninger om fast ejendom i og fra tingbogen.

På kurset gennemgår vi, hvordan man tinglyser servitutter, laver § 42-påtegning i henhold til planloven, underskriver digitalt og håndterer en fuldmagt.

Kurset tager udgangspunkt i de seneste ændringer i bekendtgørelsen om tinglysning, som blandt andet indebærer, at kravet om GML-filer er udeladt og at ejerlejligheder og bygning på fremmed grund ikke længere skal noteres i Tingbogen.

Kurset består af en række dialogbaserede oplæg illustreret gennem konkrete cases og tilhørende demonstrationer af tinglysningssystemet i praksis. Det giver dig som deltager en god teoretisk forståelse for hvorfor tinglysningssystemet fungerer, som det gør og en praktisk indføring i hvordan du selv kan operere og navigere i tinglysningssystemet.

Undervisere

Teknisk assistent Nina Artis-Carlsen: Ansat i Geopartner i 15 år, hvor hun primært har beskæftiget sig med forskellige aspekter af matrikulære arbejder og tinglysning. Nina har været med fra starten med den digitale tinglysning i 2009, og kan rådgive om praktiske aspekter i forbindelse med tinglysning/aflysning af relevante dokumenter, eks. deklarationer, skøder, adkomst i henhold til ekspropriation mv. Derfor har Nina også ofte rollen som ”hotline-ekspert” i forhold til kolleger og kunder.

Landinspektør og lektor Bent Hulegaard Jensen: Ansat ved henholdsvis Geopartner og Aalborg Universitet, landinspektøruddannelsen. Undervisningen på Aalborg Universitet knytter sig bl.a. til ejendomsdataområdet og herunder forståelse af tinglysning og det digitale tinglysningssystem. Bent har været involveret i implementering Ejendomsdataprogrammet, hvorved der pt sker omfattende omlægninger af sammenhængene mellem de ejendomsrelaterede datasamlinger, herunder tinglysningen. Bent er desuden medlem af en ”følgegruppe” under Praktiserende Landinspektørers Forening vedr. ”digitale tinglysning”.

Se hvad prisen inkluderer
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.
Er du i målgruppen?

Kommunale sagsbehandler og medarbejdere i målgruppen, der benytter informationer fra Tingbogen eller løser forvaltningsmæssige opgaver i forhold til Tingbogen – eksempelvis tinglysning af servitutter.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

AH
Koordinator
Aida Hadzimahovic Buzdalek
Hanne Lykke
Chefkonsulent
Hanne Lykke