Komponent inviterer til en spændende konference om "De børn, vi er fælles om". Trivselskommissionens anbefalinger har sat gang i en vigtig debat om, hvordan vi bedst sikrer livstilfredshed og trivsel for alle børn. På konferencen går vi i dybden med de temaer, som kræver et tæt samarbejde på tværs af fagligheder og sektorer, hvis vi skal lykkes med at styrke børn og unges trivsel.
For at finde svar på de konkrete udfordringer vi står i i Danmark er det vigtigere end nogensinde, at vi samarbejder på tværs af sektorer og professioner for at sikre livstilfredshed og trivsel for alle børn. Trivselskommissionens anbefalinger giver os et værdifuldt udgangspunkt for temaer, som kræver at vi bygger bro mellem de forskellige sektorer som skole, dagtilbud, PPR og familieafdelingen for at sikre en tidssvarende og helhedsorienteret indsats. Vi skal tage et fælles ansvar for at sikre en helhedsorienteret indsats der gør en konkret forskel i hverdagen for børnene og deres familier
På konferencen inviterer vi jer til aktivt at deltage i samtalesaloner, hvor vi sammen kan udforske og udvikle nye fælles veje, for det er gennem fælles indsats og samarbejde, at vi kan skabe de bedste rammer for, at børn og unge trives og udvikler sig
På konferencen kan I bl.a. opleve:
- Anne Marie Villumsen, seniorforsker ved VIVE, som med afsæt i forskning inviterer os til at reflektere over vores forståelser af trivsel og mistrivsel – og hvordan faglige perspektiver påvirker samarbejdet med børn og familier. Hun giver bud på, hvordan vi kan styrke et fælles børnesyn og skabe bedre deltagelsesbetingelser
- Marie Hultberg, chefkonsulent i Ikast-Brande Kommune, som fortæller, hvordan kommunen omsætter ny viden om trivsel og fællesskaber til konkrete og bæredygtige handlinger, der mobiliserer hele økosystemet omkring børn og unge
- Frederikssund Kommune præsenterer deres erfaringer med at styrke det tværprofessionelle samarbejde og sikre en mere helhedsorienteret indsats og skabe en fælles retning i arbejdet med børn og unge i kommunen. I får konkrete eksempler på, hvordan de har arbejdet med at fremme det tværprofessionelle samarbejde
Prisen er ekskl. moms og inkluderer oplæg, materiale, forplejning og lokaleleje.
Konferencen lægger op til aktiv deltagelse, og vi opfordrer til deltagelse i kommunegrupper for størst udbytte. Hvis I deltager med mere end 3 personer fra samme kommune, får I 10 % rabat.
Målgruppe:
Denne konference har til formål at samle alle interesserede, der arbejder med børn og unge – både chefer, ledere, konsulenter og medarbejdere fra skoler, dagtilbud, familieafdelinger og andre relevante institutioner – for at dele viden, erfaringer og idéer.
Konferencen lægger op til aktiv deltagelse, og vi opfordrer til deltagelse i kommunegrupper for størst udbytte.
Hvis I deltager med mere end 3 personer fra samme kommune, får I 10 % rabat.
Program
09:00 Ankomst og morgenkaffe
09:30 Velkomst og rammesætning
09:40 Hvordan forstår vi trivsel og mistrivsel - og hvordan sikrer vi gode deltagerbetingelser for børn og forældre i samarbejdet om det?
Hvor forskelligt kan vores syn på trivsel og mistrivsel være – på tværs af faggrupper og fagprofessionelle –, og hvad betyder det for den måde, vi arbejder med børn og deres familier på? Med afsæt i forskning inviterer Anne Marie os til at kigge nærmere på, hvordan vi som professionelle forstår og møder børn og familier i mistrivsel. Hun stiller skarpt på, hvordan vores faglige ståstæder former blikket, og hvordan den viden kan bruges til at skabe et fælles børnesyn.
I oplægget dykker Anne Marie også ned i nogle af de benspænd, der kan være i samarbejdet med børnene og deres familier. Særligt handler det om, hvordan vi skaber reelle deltagelsesmuligheder for børn og forældre, og om hvordan vi kan nytænke vores måde at yde hjælp og støtte på.
// Anne Marie Villumsen, seniorforsker, VIVE
10:30 Børn og unges trivsel - nye forståelser og tværgående handlinger
I Ikast-Brande Kommune omsætter de viden om nye betingelser for trivsel og fællesskaber til konkrete handlinger, der skaber retning og mobiliserer hele økosystemet omkring børn og unge.
Med sigte på at skabe bæredygtige og kulturskabende forandringer er der forsøg med forskellige formater til at skabe viden og handlekompetencer hos unge og forældre. Ligeledes arbejdes der med udvikling af viden og kompetencer hos fagpersoner samt udvikling af strukturer og kulturer i kommunens egne systemer.
Oplægget inddrager jer i refleksioner over dilemmaer og muligheder i arbejdet med at forankre en mere helhedsorienteret tilgang til børns trivsel, udvikling og læring.
// Maria Hultberg, chefkonsulent, Ikast-Brande Kommune
11:10 Pause
11:25 Samtalesalon om børnesyn, trivsel og barnets stemme
Samtalesalonen tager afsæt i to oplæg, der undersøger, hvordan vi som fagpersoner forstår og arbejder med børns trivsel og mistrivsel. Vi skal drøfte de forskellige faglige perspektivers betydning for deltagelsesmuligheder for børn og forældre, og hvordan vi skaber fælles retning og handling i praksis. Deltagerne inviteres til aktivt at drøfte, hvordan vi på tværs af fagligheder kan styrke samarbejdet om børn i mistrivsel.
12:30 Frokost
13:15 Galleri: Fælles refleksion og inspiration
Sammen undersøger vi, hvordan vi styrker samarbejdet om børn i mistrivsel – på tværs af fagligheder. I galleriet omsætter vi dagens faglige oplæg og drøftelser til nye perspektiver og videndeling på tværs af kommuner. Med afsæt i dagens oplæg og fælles drøftelser, hvor faglige opmærksomheder er blevet synlige og nedskrevet, deler vi vores viden videre i galleriet og udvikler nye perspektiver på tværs af kommuner – for at styrke det fælles samarbejde om børn i mistrivsel
13:35 Forældreskab og forældresamarbejde
Opdateres
14:45 Kaffepause
15:00 Helhedsorienteret indsats og fælles retning i arbejdet med børn og unge
Frederikssund Kommune har i de seneste år haft et særligt fokus på at styrke det tværprofessionelle samarbejde på tværs af børne- og ungeområdet. Målet har været at sikre en mere helhedsorienteret indsats og skabe en fælles retning i arbejdet med børn og unge i kommunen. Denne indsats har indebåret et opgør med tidligere samarbejdsformer og udviklingen af nye praksisser – både på ledelsesniveau og blandt medarbejdere.
I oplægget vil centerchef Laila Lunddorf samt afdelingslederne for henholdsvis PPR, Lene Maagøe, og Familieafdelingen, Marianne Marcussen, dele konkrete eksempler på ledelsesmæssige overvejelser og initiativer, som kommunen har iværksat for at fremme det tværgående samarbejde.
// Laila Lunddorf, centerchef, Lene Maagøe, afdelingsleder for PPR og Marianne Marcussen, afdelingsleder for familieafdelingen , Frederikssund Kommune
15:30 Kort opsamling
15:45 Tak for i dag
Praktiske informationer
Hvornår
Den 5. februar 2026 kl. 09:00-15:45
Hvor
Comwell Middelfart
Karensmindevej 3
5500 Middelfart
2.400 kr. ekskl. moms.
Konferencen lægger op til aktiv deltagelse, og vi opfordrer til deltagelse i kommunegrupper for størst udbytte.
Hvis I deltager med mere end 3 personer fra samme kommune, får I 10 % rabat.
Den 2. december 2025,
Tilmeldingen er bindende efter tilmeldingsfristens udløb.
Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.