Håndterer du nær-akutte og akutte sager? Bliver du i tvivl om hvornår du kan anvende undtagelsesbestemmelserne eller hvordan du skal inddrage, partshøre eller afholde børnesamtaler i akutte sager?

Du har nu muligheden for at blive klædt på til at håndtere akutte sager og problemstillinger gennem en grunding indføring i akutbegrebet i Serviceloven. Du får indblik i, hvordan du skaber fremdrift i næsten akutte sager ved at forstå anvendelsesområdet for nær-akutte sager samtidig med at du får viden om hvordan du bruger undtagelsesbestemmelserne til Serviceloven og Forvaltningsloven på en lovlig og relevant måde.

Udbytte

Du bliver fortrolig med de retlige krav knyttet til akutbegrebet i forbindelse med både 24-timers-screening af underretninger, og ved overvejelse om formandsbeslutninger.
Du får grundig indsigt i akutbegrebet og undtagelsesbestemmelserne i Serviceloven og Forvaltningsloven for eksempelvis inddragelse, partshøring, børnesamtaler mv., der anvendt korrekt kan give den nødvendige fremdrift i sagerne, hvorved det akutte kan afværges.

Underviser

Sanne Møller, jurist og partner i Embedsværket, der leverer undervisning og rådgivning på det sociale område. Sanne Møller tidligere chefjurist i Københavns Kommune Socialforvaltning, advokat med speciale i handicapret og mangeårig underviser af fagprofessionelle og frivillige på det specialiserede og udsatte børneområde.

2.995 kr.
Sted og startdato
Herlev: 30. november 2022
Varighed: 1 dag
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

Er du i målgruppen?

Medarbejdere og ledere i myndighedsfunktionen på det specialiserede socialområde.

Program

Kaffe. te og brød
Velkomst og præsentation
Formiddagens program
De retlige rammer for at kunne tale om akutte sager - om afvejning mellem retssikkerhedsgarantier og formålet med indsatsen

24 timers screening - behov for akut indgriben

Formandsbeslutninger

Frokost
Eftermiddagens program
Formandsbeslutninger fortsat

Skab nødvendig fremdrift i hastende sager - reducer akutte sager
Opsamling og afslutning
Tak for i dag

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

Gitte Hardahl Jensen
Koordinator
Gitte Hardahl Jensen
LEHA
Chefkonsulent
Lene Hausted