En temadag om unge involveret i grupperelateret kriminalitet, exit og metoder i arbejdet med kriminalitetstruede unge.

Formålet med temadagen er at give indsigt i arbejdet med og metoder til at arbejde med unge, der er, eller er på vej ud i grupperelateret kriminalitet. Unge involveret i grupperelateret kriminalitet er underlagt nogle mekanismer, der som professionel dels kan være svære at forstå, men også svære at få øje på. Jo mere vi som professionelle kender til grupperingens liv og væsen, desto større chance er der for succes i arbejdet.

På temadagen kommer vi ind på, hvad det er, der kan drage de unge ind i miljøet og mindst lige så vigtigt – hvad det er, der skubber dem ud igen. Vi tager også en snak om, hvordan kommune, lokalsamfund m.m. kan spotte de unge, der er i risikozone for at træde ind i en gruppering, og hvordan vi kan håndtere det.

Arbejdet med unge, der ønsker at komme i exit under Regeringens rammemodel fra april 2011 er noget relativt nyt i socialt arbejde. Det handler om rette tid, sted og en lille smule held at arbejde med unge, der overvejer at indgå i et exitprogram. Der vil blive gennemgået en konkret model ift. afklaring af egnethed og villighed til exit og praksiserfaringer med arbejdet med unge i exit.

I dagens program kommer vi omkring følgende:

Praksiserfaringer med arbejdet med unge rocker- og bandemedlemmer.

Gennemgang af exitmodel og bud på, hvad der skaber succes i exit. Et kig på forskellige exitplaner.

Narrative værktøjer.

Hvordan kan vi lege med mulige forståelser af noget givet?

Kan vi interviewe omvendt og stadig få et udbytterigt resultat?

Spotting, push og pull, værktøjer til at identificere kommende bandemedlemmer, og hvad der kan sættes i stedet for at komme ud af miljøet igen.

De unges stemme - hvad synes de unge er vigtigt at formidle til Jer? Hvad kunne kommunen have gjort, for at de ikke endte, hvor de er? Og vigtigst – hvordan hjælper vi dem videre?

Undervisere/ Oplægsholdere

Specialkonsulent Stine Lukowski, In3pid.

Varighed: 1 dag
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads.

Er du i målgruppen?

 

Temadagen er for dig, der arbejder med unge kriminalitetstruede mellem 15 og 25 år, der kun har lidt eller ingen viden om exit? Du kan både være myndighedssagsbehandler, gademedarbejder, kontaktperson eller ansat i politiet.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

Lene Sloth Jørgensen
Koordinator
Lene Sloth Jørgensen
LEHA
Chefkonsulent
Lene Hausted