Der er sket meget for tiden med skolesekretærens rolle. Vikardækning, kommunikation og lovgivningen giver nye muligheder – bare for at nævne nogle. Hvad enten det er samfundsmæssige tendenser, lovændringer eller lokalpolitiske beslutninger, har de alle stor betydning for skolesekretærens hverdag.
For 46. gang inviterer vi derfor til 3 dage sammen med andre administrative medarbejdere, koordinatorer og forvaltningsfolk fra hele landet. Fælles for alle er, at de har den danske folkeskole som stedet, hvor de tilbringer mange af deres vågne timer, og hvor børnenes glade smil og forældres samarbejde er omdrejningspunkt.
Som skolesekretær har du en afgørende rolle i at få tingene til at glide på vores skoler. Det handler om, at skolesekretærerne skal tude gribe både nye og gamle kompetencer – til gavn for skolen og skolens forældre og børn. Nogle steder bliver skolesekretæren simpelthen defineret som "hende, der løser problemer, som man ikke vidste man havde, og på måder, som man ikke selv kan forstå".
Skolesekretæren er det kit, der binder folkeskolen sammen. Lærere, forældre og elever er alle klar over, hvem skolesekretæren er, og det er ofte ham eller hende, der kender skolen bedst og ved, hvem man skal kontakte i forskellige tilfælde.
Temaerne i programmet er udvalgt, udviklet og skåret til af vores mange dialoger med skolesekretærer fra hele landet - ikke mindst tidligere deltageres feedback til os i Komponent.
Måske kender du allerede kurset – eller kender kollegaer, som var afsted sidste år, eller for mange år siden.
Selvom Komponent afvikler kurset år efter år, så er der konstant brug for ny og aktuel viden, inspiration og værktøjer til at tage med hjem til det daglige arbejde – og hjem til din ledelse, som også kan blive endnu mere inspireret af dig og dine kompetencer.
Derfor har vi endnu engang skabt det bedste program, som også sætter fokus på viden, inspiration og ikke mindst erfaringsudveksling blandt dine kollegaer fra hele Danmark.
Så brug 3 dage sammen med andre administrative medarbejdere, koordinatorer og forvaltningsfolk fra hele landet - og få også et godt grin og tanker i omgivelser hvor der er højt til loftet.
Rabat
Hvis du er nuværende eller tidligere Kommunomstuderende, så får du 10% rabat på prisen.
Hvis I tilmelder jer 3 deltagere fra samme kommune, så opnår I 10 % rabat på prisen!
Administrative medarbejdere i folkeskoler og fra forvaltningen med kontakt til skolerne.
Program
v. kursusleder Claudia Grassi Ahlburg
Hver deltager beskriver en konkret og praksisnær problemstilling, der følger hende gennem alle dagene. Der samles løbende op i en proceshåndbog.
Derudover så kombinerer oplægget og processerne også tidsstyring med fokus på effektiv mødeforberedelse og hurtigere efterbehandling af møder.
Selvom du var deltager i 2022, hvor fokus også var på organisering, så har vi lyttet til sidste års evalueringer, og åbner nu op for endnu flere perspektiver på din organisering af opgaver som skolesekretær - også selvom du ikke deltog sidste år.
Vores panel vil diskutere og drøfte dilemmaet eller problemstillingen -hvorefter de til sidst giver hver deres mening og løsning.
Som deltager på dagen, så kan du aktivt deltage ved at komme med dilemmaer, men vi anvender også afstemninger undervejs – så du som skolesekretær kan give din mening tilkende.
Ligesom i ’Mads/Sara og Monopolet, så uddeler vi en eksklusiv ’Skolen og Monopolet’-kop til den deltager, som Monopolet bedømte havde indsendt dagens bedste dilemma.
Samtidig ser vi i oplægget også på Barnets Lov, som har også et tværprofessionelt sigte, hvor en række myndigheder, institutioner og aktører skal samarbejde og dele viden og erfaringer. Samarbejdet betyder også, at sagsbehandlingen kan blive mere kompleks. Der vil komme nye samarbejdspartnere og nye forventninger til dine samarbejdskompetencer - også som skolesekretær.
Der vil være afsat tid til sparring i plenum med udgangspunkt i konkrete dilemmaer og udfordringer. Som deltager får du mulighed for at indsende ønsker til emner, specifikke bestemmelser, konkrete tvivlsspørgsmål eller andet af juridisk og forvaltningsmæssig karakter - vi vil derpå bestræbe os på at svare på alt det indsendte under oplægget.
I denne workshop har vi derfor fokus på kommunikation, præsentation og formidling - overfor både små grupper af kollegaer på lærerværelset om fx nye ferieregler og fx forældre og overfor større fora. Vi ser bl.a. på, hvordan du kan blive mere bevidst om din rolle som formidler af viden og læring, og hvordan du kan gøre fx en præsentation endnu mere skarp.
Konsulent Mette Ranum Laustsen, Komponent
Reglerne er få, men afgørende for vidensdeling, inspiration og indsigt:
- De der end måtte deltage, er de rette personer
- Hvad der end sker, så er det det eneste, som kunne være sket
- Det starter når tiden er inde
- Når det er slut er det slut
- og en lov: De to fødders lov
Ved studievejleder Claudia Grassi Ahlburg
Oplægget vil vekselvirke mellem øvelser, refleksioner og oplæg, og kredse om hvordan man som medarbejdere på en skole kan træffe valg i dagligdagen, som giver udviklingsstøttende relationer gode betingelser. Og hvilken vigtig funktion og påvirkning man som skolesekretær, har for såvel kultur som omgangsform og tone på skolen.
//Oplæg ved Tina Brandt, pædagogisk konsulent og forfatter sammen med Louise Klinge i bogen Pædagogens relationskompetence. Samtidig er Tina fast medlem af panelet på Hjælp jeg er forælder på Radio4