Lær at se konflikter som en mulighed for udvikling
Konflikter er en naturlig del af arbejdslivet, men uden den rette tilgang kan de skabe frustration, nedsat produktivitet og dårligt samarbejde. Mange oplever, at konflikter eskalerer, før de bliver håndteret på en konstruktiv måde.
Hvis du står midt i en konflikt på arbejdet, kan det føles som en umulig opgave at finde løsninger, der både sikrer samarbejdet og samtidig respekterer de involverede parters interesser. Uden de rette værktøjer kan konflikterne hurtigt føre til frustration og stress, både for dig selv og dine kollegaer.
Dette modul giver dig den viden og de færdigheder, du behøver for at forstå konflikters oprindelse og udvikling, og hvordan du effektivt håndterer dem. Du lærer at bruge konflikter som en mulighed for læring og udvikling og får konkrete metoder til at skabe bedre samarbejdsrelationer på arbejdspladsen.
Prisen er ekskl. moms, og dækker undervisning, undervisningsmaterialer og eksamen.
Medarbejdere og ledere der ønsker faglig og personlig udvikling, så de aktivt kan bidrage til arbejdspladsens udvikling og håndtering af konflikter og kriser.
Uddannelsen er niveauvurderet af Danmarks Akkrediteringsinstitution og indplaceret på niveau 5 i Kvalifikationsrammen for Livslang Læring. I det offentlige uddannelsessystem er akademiuddannelser indplaceret på niveau 5.
Dit udbytte
✓ Styrk dine kommunikationsfærdigheder
Kommunikation er essentiel for at løse konflikter. Du lærer at anvende dit sprog bevidst og effektivt for at udvikle stærkere relationer, skabe tillid og samarbejde samt løse konflikter på en konstruktiv måde.
✓ Opdag potentialet i konflikter
Du lærer at forstå de underliggende årsager til konflikter og hvordan du kan bruge dem som en drivkraft for forandring. Du opnår indsigt i, hvordan både organisatoriske, kulturelle og personlige faktorer spiller ind.
✓ Skab en positiv konfliktkultur
Du lærer, hvordan du kan skabe en arbejdsplads, hvor konflikter håndteres åbent og konstruktivt. Ved at fremme respekt og åbenhed kan du være med til at skabe en kultur, hvor alle føler sig hørt og værdsat.
✓ Bliv en strategisk konfliktløser
Du får praktiske redskaber til konfliktløsning, som mægling og forhandling, og lærer at analysere konkrete konflikter for at vælge de mest effektive metoder til at håndtere dem.
Modulets hovedtemaer
- Organisations- og konfliktforståelse
- Personlige kompetencer og konfliktstil
- Konflikthåndtering
- Konflikttyper og konfliktmodeller
- Relationer
- Kommunikation
Modulet er for dig, der er
Administrativ medarbejder i den offentlige sektor og som ønsker at forbedre din evne til at håndtere konflikter på arbejdspladsen.
Modulet er ideelt for dig, der arbejder med mennesker, samarbejder på tværs af organisationen eller står i situationer, hvor konflikter kan opstå og skal håndteres professionelt.

Dine undervisere og studievejledere
Når du tager Konflikthåndtering bliver du undervist af fagligt stærke og erfarne undervisere, som kender til de vilkår og opgaver, du møder som administrativ medarbejder. Det betyder, at undervisningen er praksisnær og relevant – med eksempler og cases, du kan genkende og bruge.
Vores studievejledere kan hjælpe dig med modulvalg, studieplanlægning, eksamensteknik og praktiske spørgsmål undervejs.
FAQ
Du sidder sikkert med en række spørgsmål til Kommunom. Derfor har vi samlet en håndfuld af de spørgsmål, vi får allermest her.
Undervisningen er tilrettelagt, så du kan passe dit arbejde ved siden af. Du har typisk undervisning én dag om ugen og to læringsgruppedage pr. modul. Det giver dig god tid til at fordybe dig uden at overskride din arbejds- og fritid.
8 undervisningsdage + 2 læringsgruppedage, der som hovedregel ligger en gang om ugen i tidsrummet 08.30 - 14.45
Ja, du skal skrive en synopsis, som du tager udgangspunkt i til en mundtlig eksamen. Modulet svarer til 10 ECTS-point.
Læringsgruppedagene er en vigtig del af undervisningen, hvor du arbejder sammen med dine medstuderende om at omsætte teori til praksis. I aftaler i gruppen om I mødes online eller fysisk. Vi stiller lokaler til rådighed.
Ja, det er muligt at søge om støtte gennem kompetencefonden. Støtten kan dække op til 80% af uddannelsens pris, afhængigt af din situation. Du kan sagtens tilmeldte dig uddannelsen og søge om støtte derefter. Læs mere og ansøg her
Mængden af tid til lektier og forberedelse varierer, men vi tilstræber et niveau, der er realistisk at håndtere ved siden af dit arbejde. Det vigtigste er, at du er forberedt til undervisningen og deltager aktivt.
Det er helt forståeligt at være nervøs for at studere og gå til eksamen, især hvis det er lang tid siden, du sidst har studeret. Hos Komponent lægger vi stor vægt på at skabe en tryg og støttende læringsatmosfære. Vores undervisning er praksisnær og ikke teoretisk tung, og vi er her for at hjælpe dig gennem processen. Hvis du har brug for ekstra støtte, kan du altid tale med vores studievejleder, som er vant til at støtte studerende med eksamensangst.
Vores hold består af både nyuddannede og studerende med mange års erfaring fra arbejdsmarkedet. Den erfaring og vidensudveksling de studerende imellem er en af uddannelsens store styrker.
Vi ved, at det kan være svært at finde balancen, når du har både et arbejde, en familie og samtidig vil tage en uddannelse. Derfor er undervisningen fleksibel og tilpasset voksne, der har travle hverdag. Vi anbefaler, at du tager det i det tempo, der passer dig, og justerer studieindsatsen efter, hvordan det passer ind i dit liv.
Spørg vores chatbot
Overvejer du at tage modulet Administration og teknologi eller hele Kommunomuddannelsen? Vores chatbot gør det nemmere for dig at få svar på dine spørgsmål døgnet rundt.
Vi tester generativ kunstig intelligens. Svarene bygger på store datamængder og mønstre og er ikke altid perfekte.
Hvad er Kommunom
Modulet Konflikthåndtering er et valgfrit modul på Kommunomuddannelsen. Uddannelsen er for dig, der arbejder med administrative og forvaltningsmæssige opgaver i kommune eller region.
Kommunomuddannelsen består af 3 obligatoriske moduler, 2 valgfri moduler og ét afgangsprojekt.