At træde i karakter som leder

For mange begynder de første tanker om ledelse med ønsket om at gøre en forskel. Og fra tanke er der måske ikke langt til handling – og lige pludselig er man leder for første gang, og de første udfordringer melder sig?

Vi ved fra flere undersøgelser at især de første 5 år er svære og kritiske for nyudnævnte ledere. Det kan være helt enkle praktiske problemer og administrative rutiner, der driller. Andre oplever, at det er svært at gå fra et kollegialt fællesskab til at stå alene som ny leder, hvor man endnu ikke er faldet til i de nye ledelsesfællesskaber. Andre igen oplever problemer med at træde i karakter som leder og tvivler indimellem på egne evner og formåen som leder?

Fælles for jer nye ledere er, at I træder ind i en myndighedsramme, som stiller både krav og forventninger til jer. Myndighedsrammen handler om det ansvar man har som kommunal myndighed i forhold til, hvad man må og hvad man er forpligtede til at gøre og hvordan man sikrer borgernes retssikkerhed?

Kurset starter derfor med en fælles rammesætning for jeres virke som nye ledere – kommunestyret, den politiske organisation og de grundlæggende forvaltningsretlige principper som afsæt for at lykkes i rollen som ny leder.

"Jeg har fået meget mere selvtillid som leder. Forløbet har hjulpet mig til at finde ud af, hvordan jeg skal positionere mig som leder, også over for mine forhenværende kollegaer", fortæller en tidligere deltager. Læs artiklen her.

Fire undervisningsdage og personlig samtale
Forløbet består af fire læringsdage, træning i egen organisation, udarbejdelse af personprofil og en personlig samtale om styrker og udfordringer i det personlige lederskab. Forløbet strækker sig over tre måneder, så du har tid til at afprøve ny viden og værktøjer i din egen organisation og vende udfordringer og issues med dine kollegaer på arbejdspladsen, din underviser og dine medstuderende.

Udfordret som ny leder? Du er ikke alene
For mange begynder de første tanker om ledelse med ønsket om at gøre en forskel. Og fra tanke er der måske ikke langt til handling - og lige pludselig er man leder for første gang.

Ny leder i egen velkendte organisation og leder for tidligere kollegaer – eller ny leder i en helt ny kontekst, hvor alle relationer og strukturer er nye. Begge situationer har forskellige vilkårs- og mulighedsrum for dig som leder.

Vi ved fra Ledelseskommissionens undersøgelsesfund, at især de første 5 år er svære og kritiske for nyudnævnte ledere. Det kan være helt enkle praktiske problemer og administrative rutiner, der driller. Andre oplever, at det er svært at gå fra et kollegialt fællesskab til at stå alene som ny leder, hvor man endnu ikke er faldet til i de nye ledelsesfællesskaber. Andre igen oplever problemer med at træde i karakter som leder og tvivler indimellem på egne evner og formåen som leder.

Så hvis du indimellem føler, at hverdagens små og store udfordringer fylder lidt rigeligt, så skal du vide, at du ikke er alene, men at mange nye ledere udfordres af det samme.

Har du mærket de første udfordringer som ny leder – og har du behov for at styrke din ledelsesidentitet og dine virkemidler som leder? Med dette kursus styrker du din rolle og position ind i det lille og det store fællesskab i organisationen. Du udvikler dit eget ståsted som leder og får konkrete værktøjer til at opnå følgeskab, skabe resultater og ikke mindst forstå dig selv og din rolle i samspillet med andre.

Underviser/oplægsholder

Hanne Lykke, cand.arch., psykoterapeut og Master i positiv psykologi. Hanne har 30 års erfaring med politisk ledede organisationer, i både kommunalt og regionalt regi, hvor hun har arbejdet som henholdsvis udviklingsmedarbejder, projektleder og som forvaltningschef. Har siden 2007 været ansat i Komponent (tidligere COK) og arbejder nu som chefkonsulent med særligt fokus på leder- og talentudvikling, herunder personlig kompetenceudvikling, hvor hun er en erfaren coach og testtilbagemelder.

Se hvad prisen inkluderer
Kontakt os for tilbud.
Er du i målgruppen?

Nye ledere, som lige har fået sine første erfaringer med ledelse, og som har personaleansvar over for ikke-ledende medarbejdere.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

AH
Koordinator
Aida Hadzimahovic Buzdalek
Hanne Lykke
Chefkonsulent
Hanne Lykke