Komponent har gennemført et skræddersyet udviklingsforløb i Gentofte Kommune, der har givet kommunen en vifte af metoder til at finde råderum – herunder et større analytisk fokus og grundlag for et bedre samarbejde mellem økonomikonsulenter og fagområderne.
Udgivet den 11-03-2020

En af hjørnestenene i arbejdet med at finde råderum i kommunerne er at bringe økonomi og faglighed sammen – at bringe økonomikonsulenterne tættere på fagfaglighederne. Derfor henvendte Gentofte Kommune sig til Komponent (tidl. KLK, red.) med henblik på at få et skræddersyet udviklingsforløb, der skulle udvikle deltagernes kompetencer, skabe en fælles retning i forhold til det at arbejde sammen om at finde råderum samt give redskaber til konkret at finde råderum.

”Vi har tidligere arbejdet med råderum på forskellige måder. Nu ville vi gerne have hjælp til en tilgang, hvor vi griber det mere analytisk an. Forløbet skulle give os metoder til det og få økonomi og faglighed til at spille bedre sammen”, forklarer økonomidirektør Helle Wagner Gehlert

Bedre samspil mellem økonomi og fagområder

Udviklingsforløbet har fokuseret på succeskriterier:

  • At kompetencerne til at arbejde med økonomisk analyse af den kommunale service er styrket
  • At kompetencerne til at arbejde sammen med de forskellige interessenter på områderne er styrket
  • At der er i løbet af forløbet peges på forslag til, hvordan der kan skabes råderum

Ifølge Helle Wagner Gehlert har udviklingsforløbet bl.a. givet deltagerne en værktøjskasse og en bevidsthed om, at det er afgørende med et godt samspil mellem økonomi og faglighed.

”Vi har fået skabt nogle nye samarbejdsflader og en større nysgerrighed på hinandens kompetencer. Samtidig har vi fået læring og viden i forhold til, hvordan vi kan arbejde mere analytisk. Og så har vi fået lavet et konkret katalog, vi kan tage frem, hvis vi får brug for noget råderum”, siger hun og uddyber:

”Vi har som så mange andre nogle udfordringer på det specialiserede socialområde. Udviklingsforløbet har givet os en platform til at indgå en dialog og udvikle en handleplan med respekt for hinandens fagligheder”.

Det kan virke banalt, men en af de store styrker ved at samle økonomikonsulenter og fagpersoner er netop, at de bliver bragt sammen.

”Deltagerne har i højere grad fået øjnene op for, hvordan de kan supplere hinandens fagligheder. De har fundet ud af, hvordan de kan gå ind på hinandens banehalvdel og udfordre hinanden samt en indsigt i, hvordan man reagerer på hinanden, og at det faktisk kan være en god ting, at vi stiller spørgsmål til hinandens arbejde”, siger Helle Wagner Gehlert.

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

RGS
Specialkonsulent
Rikke Grynderup Steffensen