Østjysk Ledelsesakademi (ØLA) er et samarbejde om ledelsesudvikling mellem de fem østjyske kommuner Randers, Favrskov, Syddjurs, Norddjurs og Mariagerfjord.

Her på siden kan du læse mere om dine uddannelsesmuligheder som leder i en af de fem kommuner. Du kan læse om, hvilke muligheder ledelsesakademiet giver dig, hvad enten du ønsker at blive studerende på Den Offentlige lederuddannelse på diplomniveau, du allerede er studerende eller måske er interesseret i lederafklaringsforløbet Leder på spring.

Hvis du allerede er studerende i Østjysk Ledelsesakademi kan du også få indblik i, hvilke aktuelle valgmoduler, du kan tilmelde dig, læse om specialemodulet eller finde inspiration og spændende lederarrangementer i nærområdet.

Østjysk Ledelsesakademi blev etableret i 2009 af de fem kommuner med Komponent som konsortiepartner og leverandør af Den Offentlige Lederuddannelse. Siden 2012 har Komponent leveret lederuddannelse i samarbejde med VIA.

Siden akademiets start i 2009 har 384 ledere gennemført Den Offentlige Lederuddannelse. 767 ledere er i gang med eller har afsluttet grundmodulerne, og 93 ledere er lige nu i gang i gang med grundmoduler eller valgmoduler. 10 ledere skrev speciale og blev færdige i januar 2024.

Den Offentlige Lederuddannelse er en diplomuddannelse, som består af tre grundmoduler, tre valgmoduler og et speciale – i alt 60 ECTS-point eller et årsværk. Det tager typisk fem år at gennemføre uddannelsen.

Læs mere om Den Offentlige Lederuddannelses indhold og opbygning på Komponents sider

Læs mere Læs mindre
 

Se hvad du kan studere

En fuld lederuddannelse består af tre grundmoduler, tre valgmoduler og et afsluttende speciale. 

Når du tilmelder dig Østjysk Ledelsesakademi, bliver du tilknyttet et hold, som du følger gennem alle grundmoduler. Find oversigterne her til højre. 

 

Er ledelse noget for dig?

Har du interesse i og mod på ledelse? Sammen med Cubion udbyder Østjysk Ledelsesakademiet forløbet Leder på spring til dig, der har lyst til at finde ud af, om ledelse er vejen frem. 

Forløbet består af fælles læringsdage og dage med egne refleksioner. 

Fire ledere med skole i baggrunden
 

Parterne bag Østjysk Ledelsesakademi

Østjysk Ledelsesakademi er et samarbejde om ledelsesudvikling mellem Favrskov, Mariagerfjord, Norddjurs, Randers og Syddjurs kommuner. Det faglige indhold leveres af Komponent, VIA og Cubion. Sekretariatet varetages af Komponent. 

Komponent

Jane Rasmussen 
T: 8779 6322
E: jr@komponent.dk

Christina Nüssler
T: 8779 6304
E: cmn@komponent.dk

Læs mere om Komponent

VIA University College

Kean Sørensen
T: 8755 1929
E: keso@via.dk

Læs mere om VIA

Cubion

Troels Møller
T: 8618 1320
E: troels@cubion.dk

Læs mere om Cubion

Kontakt og tilmelding

Hvis du vil vide mere om Østjysk Ledelsesakademi, eller hvis du har spørgsmål til tilmelding, skal du tage fat i din lokale HR-konsulent:

Favrskov Kommune
Christian Fly Gregersen
T: 5181 4244
E: cgre@favrskov.dk

Mariagerfjord Kommune
Rikke Hylleberg Clausen
T: 2042 6829
E: rikcl@mariagerfjord.dk

Norddjurs Kommune
Trine Kjær Poulsen
T: 2241 2495
E: tkp@norddjurs.dk

Randers Kommune
Simone Toftegaard Frandsen
T: 2114 1650
E: simone.toftegaard.frandsen@randers.dk

Syddjurs Kommune
Maibritt Villadsen 
T: 2938 6287
E: mavil@syddjurs.dk