Har I fået nye konstellationer af udvalgsformand og direktør? Skab et fælles ståsted om det fremtidige samarbejde med et seminar for udvalgsformand og direktør.

Samarbejdet mellem udvalgsformand og direktør er essentielt for at kunne sætte retning for udvalget – både internt og eksternt. På dette seminar vil I få mulighed for at kickstarte samarbejdet og få taget nogle af de vigtigste drøftelser tidligt i samarbejdet.

I løbet af seminaret vil I blive præsenteret for nye tendenser og vilkår i det kommunale landskab, den formelle spillebane kridtes op, og gråzonerne i samarbejdet drøftes og debatteres. Der vil være god tid til faciliterede dialoger om jeres fremtidige samarbejde, ligesom der både via oplæg udefra samt dialog med de øvrige deltagere vil være plads til ”forstyrrelser” og udfordring af jeres egen forforståelse.

Seminaret vil bruge god tid på udvalgsformandens rolle under de politiske møder og samspillet med direktøren herom – herunder mødeforberedelse, mødegennemførelse og mødeopfølgning.

Forløbene bliver hele tiden nytænkt og justeret i et tæt samarbejde med kommunerne, og seminaret er opbygget, så der tages højde for, at mange direktører, som en konsekvens af direktionernes størrelse, betjener flere udvalgsformænd.

I vil som makkerpar få:
- Rig mulighed for i faciliterede rammer at drøfte jeres både funktionelle og personlige samarbejde i den kommende valgperiode – og hvordan I vil håndtere konflikter undervejs
- Redskaber til politisk mødeledelse – herunder mødeforberedelse, mødegennemførelse og mødeopfølgning
- Inspiration og input fra andre kommuner og makkerpar
- Indsigt i nye tendenser og vilkår i det politiske lederskab
- Rum til en faciliteret dialog om udvalgets politiske og topledelsesmæssige retning de næste fire år

Der vil være rig mulighed for netværk og erfaringsudveksling med makkerpar fra andre kommuner undervejs.

Undervisere/ Oplægsholdere

En konsulent fra Komponent samt en af tre tidligere kommunaldirektører, hhv. Hugo Pedersen (tidligere kommunaldirektør i Hørsholm), Søren Lund Hansen (tidligere kommunaldirektør i Slagelse) eller Jette Runchel (tidligere kommunaldirektør i Albertslund).

Varighed: 2 dage
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer, forplejning og overnatning i enkeltværelse. Prisen er pr. person. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

Er du i målgruppen?

Udvalgsformænd og direktører.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

Lene Sloth Jørgensen
Koordinator
Lene Sloth Jørgensen
TRS
Konsulent
Theis Rubinke Sørensen