Når landets kommuner senest den 15. oktober har godkendt budgetterne for 2022, står et færdigstøbt Komponent klar med potente synergier og en bred vifte af kompetencer, erfaringer og fagligheder, der hjælper kommunerne i mål med de stærke ambitioner.
Udgivet den 29-09-2021

Komponent er klar til at bidrage aktivt, når kommunerne i det nye år trækker i arbejdstøjet for at fortsætte udviklingen af velfærden og indfri de faglige og økonomiske mål – aktuelt og langt ud i fremtiden.

– Med etableringen af Komponent har kommunerne fået en betragtelig udvidelse af den palet af redskaber og kompetencer, som de kan trække på, når de skal løse kerneopgaven og indfri ambitionerne for 2022. Komponent er klar til at bidrage til velfærdsudviklingen nu og her, samtidig kommer vi med en stærkt rodfæstet mission om at understøtte kommunernes vej ind på et udviklingsspor, der foregriber fremtidige udfordringer, siger direktør i Komponent, Jonatan Schloss.

Kapacitetsopbygning er dermed et af nøgleordene, når medarbejderne fra Komponent fremover skal fortsætte med at uddanne, rådgive og samarbejde med de danske kommuner. Og netop den merværdi skal sammen med det stærke kommunekendskab være nogle af de bærende elementer i Komponents kontrakt med kommunerne.

– Komponent stempler ikke bare ind, når en opgave skal løses, for derefter at forsvinde i den blå luft. Vi går efter transfer, transformation og læring i alt, hvad vi rører ved, og det kan vi gøre, fordi vi med den nye organisation har fået sat et af de mest kompetente og kommunekloge hold i landet., siger Jan Henriksen, vicedirektør i Komponent. Han fortsætter:

– I Komponent kan vi noget nyt. Ikke fordi vores ydelser spænder fra strategiske analyser til korte kurser i konkrete paragraffer, men fordi vi kan lægge et samlet blik på en udfordring og aktivere de redskaber, der giver mest mening. Det er den synergi, der blev skabt med Komponent, og vi tror på, at den kan hjælpe kommunerne helt nye steder hen – i 2022 og mange år fremover.

Vil du høre mere om, hvordan Komponent kan byde ind i arbejdet med at indfri budgetmålene for 2022? Kontakt os for en snak om ambitioner og udfordringer i din kommune.

Inspiration fra Komponent

Analyse fører til ny inklusionspraksis i Tårnbys skoler

Tårnby indfører ny strategi og tildelingsmodel på inklusionsområdet efter grundige analyser af økonomi og praksis på kommunens skoler.

Læs artiklen >>

Ny model forklarer udviklingen på det specialiserede socialområde for KKR Hovedstaden

Komponent har samarbejdet med de 29 kommuner i KKR Hovedstaden om at udvikle en ny analysemodel, som kan hjælpe kommunerne med at forklare udviklingen på det specialiserede socialområde. Modellen giver bedre mulighed for at sammenligne på tværs og udpege kommende indsatsområder i forhold til at få styr på udgifterne.

Læs artiklen >>

Bliv en bedre leder med Den Offentlige Lederuddannelse

Med Den Offentlige Lederuddannelse (DOL) styrker du din lederidentitet og dine individuelle lederkompetencer, så du står stærkere i den organisatoriske og politisk styrede sammenhæng, du er en del af.

Læs mere om uddannelsen >>

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

JAHE
Vicedirektør
Jan Henriksen