Vi har i samarbejde med Vejen Kommune set på, hvordan kommunen kan følge op på behandlingen af landbrugssager og gennemføre et optimeringsforløb.
Udgivet den 01-11-2018

Vejen Kommune hører til i toppen, når det handler om sagsbehandlingstider på teknik- og miljøområdet. Det ønsker kommunen også at gøre fremover. Samtidig betyder en række lovændringer, at kommunen står over for at skulle lave nogle tilpasninger på området.

Vurdering af arbejdsgange

Derfor har Komponent ydet bistand til Vejen Kommune i forhold til at følge op på behandlingen af landbrugssager og gennemføre et optimeringsforløb. Vi har i den forbindelse bl.a. hjulpet kommunen med at vurdere arbejdsgange i forhold til miljøgodkendelser af landbrug – herunder:

  • Hvad lovændringer og ændringer i sagsporteføljen betyder for landbrugsgruppens sagshåndtering
  • Hvor sagsbehandlingsprocessen i forhold til miljøgodkendelse af landbrug kan optimeres yderligere eller kolliderer med ny lovgivning
  • Hvilke ændringer i sagsbehandlingsprocessen, der kan forbedre eller afkorte sagsbehandlingsforløbet
  • Hvordan kommunen kan gennemføre disse ændringer i praksis, herunder hvilke forudsætninger der skal være til stede for at ændringen får effekt på sagsbehandlingstiden.

Vi har bl.a. lavet en kortlægning af aktuelle arbejdsgange og samarbejdsflader samt arbejdet med optimering på opgaveomfang, opgavefordeling, arbejdsmetoder, understøttelse af arbejdet samt samarbejdsflader og opgavedeling.

Kontakt chefkonsulent Hanne Lykke, hl@komponent.dk, tlf. 8779 6316 eller Centerchef Peter Bogh, peb@komponent.dk, tlf. 2134 4445, his du vil høre mere om projektet, eller hvordan vi kan hjælpe jer med et lignende projekt.

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

Hanne Lykke
Chefkonsulent
Hanne Lykke
PEB
Centerchef
Peter Bogh