Jesper Hosbond Jensen, der bl.a. har en baggrund som kommunaldirektør i Syddjurs Kommune, er blevet ansat i Komponent – Kommunernes Udviklingscenter. Her skal han som chefkonsulent især understøtte kommunernes arbejde med ledelse af den digitale transformation.
Udgivet den 10-08-2021

Den digitale transformation handler i sidste ende om at lykkes med at udvikle og sikre fremtidens velfærd. Og netop den vigtige opgave ser Jesper Hosbond Jensen frem til at bidrage til i sin nye rolle som chefkonsulent hos Komponent – Kommunernes Udviklingscenter.

– Den digitale transformation giver helt nye rammer for udviklingen af vores opgaver i det offentlige og er et meget centralt omdrejningspunkt i forhold til, at vi lykkes med udviklingen af den fremtidige velfærd og den offentlige sektor i det hele taget. Den digitale transformation handler for mig at se om både ledelsesudvikling og velfærdsudvikling, og netop de emner – koblet tæt til den digitale transformation – glæder jeg mig meget til at arbejde med hos Komponent, siger Jesper Hosbond Jensen og fortsætter:

– Den digitale transformation handler ikke alene om at sætte strøm til kendte processer, men er et mindset til at gentænke opgaveløsningen med de digitale muligheder. Jeg brænder for at hjælpe kommunerne i at lykkes med deres forandring og udvikling, så vi både får skabt ny værdi og kan møde borgeren på en ny og mere transparent måde.

Jesper Hosbond Jensen har tidligere været en del af den øverste ledelse i en række jyske kommuner, bl.a. kommunaldirektør i Syddjurs Kommune. Dermed er det en erfaren medspiller, der fremover skal bidrage til kommunernes digitale transformation.

– Jesper kommer med stor erfaring med netop ledelse af digital transformation og stor indsigt i de faglige og politiske rationaler, der er i spil, når vi f.eks. taler nye borgernære løsninger. Hos Komponent er digital transformation et selvstændigt strategisk tema, hvor ambitionerne er at bistå kommunerne med at nytænke og effektivisere velfærdsløsningerne ved brug af nye teknologier. Der er Jesper den helt rigtige mand at have på holdet, siger Jan Henriksen, vicedirektør i Komponent.

Jesper Hosbond Jensen bliver tilknyttet Komponents Center for Kommunal Strategisk Ledelse og vil arbejde fra Komponents kontor i Aarhus. Jesper kommer til at fokusere sin indsats ud fra følgende tre temaer:

  • At understøtte og fremme kommunernes digitale transformation og innovation af de kommunale kerneopgaver
  • At rådgive kommunerne om digital transformation og omstilling i organisationen
  • At hjælpe kommunerne med at anvende de mange data og digitale værktøjer, kommunen allerede har til at levere bedre service mere effektivt.