Skab et fælles afsæt for dialog og udvikling af politik og strategi. Faciliteret dilemmaspil for politikere, medarbejdere, borgere og brugere.

Der er mange interesser og hensyn på spil, når der skal findes løsninger på kommunens udfordringer. Nye tiltag skal sætte en klar retning for fremtidige indsatser, men hvis de berørte parter er splittede, kan det være svært at skabe visionære politikker, strategier og udviklingstiltag. 

Komponent tilbyder dilemmaspillet Klap Kæphesten®, som som hjælper jer til at skabe en klar og struktureret samtale, hvor alle hensyn bliver bragt i spil, og hvor parternes forskellige ideer kan testes og udvikles.

Det kan f.eks. være som en del af politikudviklingen i kommunalbestyrelser og udvalg, på borgermøder eller udviklingsmøder i forvaltninger og afdelinger eller i fora, der samarbejder om udvikling af byer, områder, ideer og velfærd.

Afprøv idéer og find et fælles ståsted

Klap Kæphesten® simulerer en beslutningsproces med deltagerne i rollen som sig selv. Her kan I f.eks. teste politiske ideer og afprøve udviklingsforslag i lyset af de udfordringer og krav, der rammesætter jeres hverdag og virke. Vi kan tilrettelægge spillet, så I kan tage udgangspunkt i helt konkrete problemstillinger, som er på dagsordenen i jeres udvalg, organisation eller kommune, eller I kan spille spillet med udgangspunkt i mere konkrete udfordringer, som gælder for de fleste kommuner. 

Læs mere Læs mindre
 
Du skal acceptere marketing-cookies for at se denne video.

Accepter marketing-cookies

Hvordan bruges spillet? 

Spillet kan bruges som procesværktøj på tema- og dialogmøder eller i konkrete beslutningssammenhænge. Her skaber spillet rammerne for den gode samtale, hvor alle ideer og udfordringer systematisk tages op på en sjov og inddragende måde i et ufarligt og neutralt rum. 

Klap Kæphesten® varer minimum en time og faciliteres af Komponent, der også udarbejder spillets tematikker, udfordringer og løsninger sammen med jer. 

Læs mere Læs mindre

Case: Der kommer nye virkeligheder i spil

"Det var fedt at spille med borgere, ellers kunne det hurtigt blive en politisk snak om budgetter og alt det, man allerede gør. Sådan noget kom vi slet ikke ind på, for udgangspunktet var helt anderledes. Der kommer nye virkeligheder i spil", siger Morten Schou Jørgensen.

Fire billeder af Klap Kæphesten
 

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også ringe på vores hovednummer 8779 6300 eller skrive til hej@komponent.dk. Så sørger vi for, at din henvendelse lander det rigtige sted, og du hører straks fra os.

Se alle medarbejdere
TRS
Konsulent
Theis Rubinke Sørensen
MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen