Niels Højberg er langt fra færdig med aktivt og helt tæt på at bidrage til udviklingen af de danske kommuner. Fremover vil den tidligere stadsdirektør – ved siden af sin nye stilling som ledelsesekspert og rådgiver ved Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet – løse en række opgaver i og med kommunerne i tæt samarbejde med Komponent – Kommunernes Udviklingscenter.
Udgivet den 28-03-2022

Når Komponent i den kommende tid fortsætter arbejdet med at ruste kommunerne til fremtidens opgaver, bliver der endnu en kapacitet at trække på – og en stor en af slagsen. Den tidligere stadsdirektør i Aarhus Kommune, Niels Højberg, der siden begyndelsen af marts har været ansat ved Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet, har nemlig takket ja til at sætte sin omfattende kommunale viden og erfaring i spil i samarbejde med kommunernes udviklingscenter. Og det er en konstellation, der vækker glæde hos Komponents direktør Jonatan Schloss:

– Som direktør i kommunernes udviklingscenter er det jo en stor tilfredsstillelse at få formaliseret det gode samarbejde, vi gennem mange år har haft med Niels Højberg. Der er ingen, der kan være i tvivl om den viden, erfaring og sparring, Niels kan bidrage med, når vi sammen med kommunerne skal finde løsninger på nogle af de store, fælles udfordringer, vi står over for lige nu. Samarbejdet med Niels er altså både en stor gevinst for os i Komponent og en stor gevinst for kommunerne, siger han.

Niels Højberg vil fremadrettet blive inddraget i udvalgte projekter i den brede ydelsesportefølje, Komponent stiller til rådighed for kommunerne. Især vil han løse opgaver på politikerområdet og på ledelsesområdet, hvor han i sagens natur bl.a. kan byde ind med mange års erfaring som øverste leder på en af landets største offentlige arbejdspladser.

Blå bog: Niels Højberg

Niels Højberg har siden 2008 været stadsdirektør i Aarhus Kommune. I begyndelsen af marts tiltrådte han sin nye stilling som ledelsesekspert og rådgiver hos Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. Tidligere i sin karriere har Niels Højberg bl.a. været direktør for Aarhus Universitet og Region Syddanmark.

Kontakt

Har du spørgsmål til overstående, er du velkommen til at kontakte os.