Torsdag kl. 11:00: Trykker skoen – eller går samarbejdet lettere end vi tror?
Arrangør: Ærø Kommune og Center for Offentlig-Privat Innovation
Flere ældre, færre hænder – ældreområdet er under pres. Derfor går flere kommuner nye veje og samarbejder om innovation og velfærdsteknologi. Men virker det? Er samarbejde for tungt, for dyrt – eller vejen til bedre velfærd?
Vi be- og afkræfter de største myter om kommunalt samarbejde med friske data og eksempler fra virkeligheden. Sammen undersøger vi, om samarbejde reelt gør en forskel og hvor det halter. Kom og stem med: Sandt eller falsk?
Du får konkrete indsigter i, hvordan samarbejde kan styrke kvalitet og kapacitet – og hvad der står i vejen. Debatten tager pulsen på samarbejdet i praksis og inviterer til refleksion over, hvordan vi gør det lettere at løfte i flok.
En levende debat med mulighed for at stille spørgsmål og dele egne erfaringer.
Debatdeltagere:
// Jan Riber Jakobsen, borgmester, Aabenraa Kommune
// Marianne Møller, ældre- og Sundhedschef, Ærø Kommune
// Mette Kierkgaard, ældreminister, Moderaterne
Moderator:
// Mette Marie Berg, seniorprojektleder, Center for Offentlig-Privat Innovation
Torsdag kl. 13.00: Hvad F* er kommunal forebyggelse?
Arrangør: Odense Kommune
Danskerne lever længere, men et stigende antal har flere dårlige leveår. Det skyldes blandt andet flere kroniske sygdomme, dårligere livskvalitet og mental trivsel. Derfor er mere og bedre forebyggelse i kommunerne nødvendigt. Der er stor forskel på kommunernes forebyggelsesindsatser. De prioriterer forskelligt, og mulighederne kan variere meget, afhængig af om man bor i en stor eller lille kommune. Samtidig viser undersøgelser, man kan spare milliarder, forhindre hvert andet tilfælde af kræft og sikre flere gode leveår ved at investere i forebyggelse - men vi gør det stadigvæk ikke.
Hvad skal der til for at kommunerne styrker forebyggelsesindsatserne? Hvordan sikre vi større lighed i sundhed på tværs af landet? Og hvor skal ambitionsniveauet for en Folkesundhedslov ligge? Odense Kommune inviterer til debat om forebyggelse set fra et kommunalt perspektiv. Med en ny sundhedsreform på vej og en udfordrende demografisk udvikling, har debatten om forebyggelse aldrig være mere aktuel.
Debatdeltagere:
Moderator:
// Ida Thuesen Nielsen, kommunikationschef og vicedirektør, KL
Torsdag kl. 14.00: Når gruset slipper op – hvad gør vi så?
Arrangør: Holbæk Kommune, Roskilde Kommune, Aarhus Kommune og Center for Offentlig-Privat Innovation
Vi bygger og anlægger som aldrig før. Men sand, grus og sten er begrænsede ressourcer. Forbruget stiger, og det presser klima, miljø, økonomi og lokalområder.
Kommunerne kan gå forrest i den cirkulære omstilling og i langt højere grad genanvende jord og grus. Men det er ikke uden omkostninger. Svære valg gør sig bedst med bred opbakning. Så:
- Hvordan balancerer vi klimahensyn og råstofforbrug – og er vi klar til midlertidige gener som jordbunker, færre p-pladser og omveje for klimaets skyld?
- Hvordan får vi borgere, bygherrer og leverandører med?
- Hvad gør vi, når klimahensyn og lokal modstand støder sammen?
Debatten tager livtag med de svære spørgsmål: Er vi klar til at tage de politiske og etiske slagsmål? Er vi villige til andre vaner og landskaber for klimaets skyld? Hvordan kan ny praksis, fælles ambitioner og tillid kan bane vejen for mere bæredygtige løsninger?
Få konkrete indsigter og nye perspektiver fra hele værdikæden i en aktuel debat om fremtidens byggeri og anlæg
Debatdeltagere:
// Elias Dalgaard, anlægsgartner og næstforperson i Lærlinge for bæredygtighed
// Frank Schou Kruse, adm. direktør, Nordkysten
// Rie Perry, kommunaldirektør, Holbæk Kommune
// Stine Johansen, direktør, KL
// Thomas Breddam, borgmester, Roskilde Kommune
Moderator:
// Ole Bech Lykkebo, programchef, Center for Offentlig-Privat Innovation
Torsdag kl. 15.00: Grøn Trepart: når de politiske visioner møder virkeligheden
Arrangør: Kommunernes Landsforening (KL)
Grøn Trepart er en historisk politisk aftale. Men hvad kommer den til at betyde for dig, din hverdag og det Danmark, du kender? Vi har inviteret hovedarkitekterne bag den grønne trepart til at fortælle om deres visioner for fremtidens grønne Danmark – og udfordre dem på, om det reelt kan lade sig gøre. Derudover vil tre unge med vidt forskellig baggrund indtage scenen og konfrontere trepartens topfolk med, hvad den grønne trepart vil betyde for deres liv, land og fremtid.
Så kom og vær med, når de politiske visioner møder virkeligheden hos den generation af danskere, der skal leve med konsekvenserne.
Debatdeltagere:
// Christian Orthmann Andersen, formand, Landbo Ungdom
// Jeppe Bruus, menister for Grøn trepart, Socialdemokratiet
// Maria Reumert Gjerding, præsident, Danmarks Naturfredningsforening
// Martin Damm. formand, KL
// Sebastian Schwartz, næstforperson, Ungeklimarådet
// Søren Søndergaard, formand, Landbrug & Fødevarer
Moderator:
Torsdag kl. 16.00:
Arrangør:
Debatdeltagere:
Moderator:
Torsdag kl. 17.00: Børn og unges trivsel i den digitale tidsalder
Arrangør: Frederiksberg Kommune og Red Barnet
Kom og hør en højaktuel debat om børn og unges digitale trivsel. Algoritmer og skærmtid fylder mere end nogensinde, og vi står midt i et vadested: Bør vi forbyde skærme i skolen – eller er dialog vejen frem? Hvordan sikrer vi en tryg færden for børn og unge på sociale medier? Er regulering og adgangskrav nødvendigt – eller kan det løses med digital dannelse? Hør meningsdannere, politikere og fagfolk debattere dilemmaerne, og få nye perspektiver, konkrete eksempler og inspiration til handling. Vi byder på to korte, intense debatter, som rammesættes af bl.a. Michael Vindfeldt borgmester i Frederiksberg Kommune, hvor man for nylig har lanceret Frederiksbergmodellen, som skal skabe mere fysisk fællesskab og mindre digital distraktion i skoler og klubber, og Johanne Schmidt Nielsen, generalsekretær for Red Barnet. Arrangementet henvender sig til alle med interesse i børn og unges trivsel.
Debatdeltagere:
// Johanne Schmidt Nielsen, general secretary, Red Barnet/Save The Children Denmark
// Laura Lindahl, næstformand for Undervisningsudvalget, Frederiksberg Kommune
Moderator:
Torsdag kl. 18.00: Magtudredning 2.0: Er kommunen demokratiets sidste bastion?
Arrangør: Komponent
Demokratiet er i forandring – og kommunerne står midt i stormen.
Magtudredningen 2.0 undersøger, hvordan det danske demokrati klarer sig i 2025.
I denne debat retter vi blikket mod kommunerne: Er de den sidste bastion for det klassiske repræsentative demokrati, eller det vigtigste eksperimentarium for nye måder at inddrage borgere og træffe beslutninger?
Vi debatterer, hvem der reelt har magten i en tid med stigende aktivisme, nye lokalpolitikere, borgere, der organiserer sig uden om de traditionelle institutioner, og kommuner, der afprøver nye former for borgerinddragelse.
Er det ægte demokrati – eller blot symbolpolitik?
Mød forskerne bag Magtudredningen 2.0, markante borgmestre og en erfaren kommunaldirektør, når vi undersøger, hvad der skal til for at styrke lokaldemokratiet.
Kom og bland dig!
Debatdeltagere:
Moderator:
Torsdag kl. 19.00: Borgmesterbattle: FM-mesterskabet i kommunal bordfodbold
Arrangør: Komponent og KL
Hvem løber med sejren, praleretten og det (alt for) store messingtrofæ? Der er lagt op til drama på grønsværen, når en række af landets borgmestre møder op til kamp i det årlige bordfodbold-borgmesterbattle, som løber af stablen i Kommunernes Telt på Folkemødet.
KL’s cheføkonom og -kommentator Morten Mandøe leverer kommentarsporet, og han har i dagens anledning lovet ikke at være nærig.
Fredag kl. 09.00: Hvad sker der, når plejehjem sættes fri?
Arrangør: Horsens Kommune
Horsens Kommune afprøver over en periode på 3 år frisættelse på to kommunale plejehjem: Orions Hus og Søndergården – Nu deler vi vores erfaringer efter de første halvandet år.
Sammen dykker vi ned i, om frisættelse reelt skaber værdi for både beboere, pårørende og
medarbejdere og civilsamfund. Lykkes det at frigive tid og ressourcer tæt på beboerne? At give ledere og medarbejdere et større lokalt handlerum til selv at prioritere, udvikle og igangsætte indsatser i samarbejde med borgere, pårørende og civilsamfund? Får vi skabt læring om, hvorvidt frisættelse kan skabe værdi i hverdagen for både beboere, pårørende og medarbejdere.
Kom med, når vi deler ud af vores foreløbige erfaringer - på godt og ondt - og bliv klogere på, hvad frisatte plejehjem betyder i praksis – og hvad det kan betyde for fremtidens plejehjem!
Debatdeltagere:
// Pernille Anne Knudsen, plejehjemsleder på Søndergården, Horsens Kommune
// Lone Dybdal Madsen, plejehjemsleder på Oriens Hus, Horsens Kommune
// Malia Tandrup, sundhed- og Ældrechef, Horsens Kommune
// Niels Rasmussen, Mdl. af følgegruppen for frisatte Plejehjem og formand for Seniorråd, Horsens Kommune
// Lone Knakkergaard, Mdl. af følgegruppen for frisatte plejehjem og næstformand for Seniorråd, Horsens Kommune
Moderator:
// Julie Stounbjerg, specialkonsulent, Horsens Kommune
Fredag kl. 10.00: Grøn omstilling: Klog energi og lokale gevinster og vækst
Arrangør: Klog Energi - Grøn omstilling på Nordvestjysk
Paneldebat om den grønne omstilling i Danmark, med fokus på Nordvestjyllands rolle som pioner inden for vedvarende energi. Vi vil diskutere, hvordan vi optimerer udnyttelsen af vores ressourcer for at fremme lokal økonomisk vækst og beskæftigelse gennem grøn energi, samtidig med at vi opfylder både nationale og internationale klimamål. Klog Energi opstår når vi udnytter vækstpotentialet ved, at den grønne strøm også bruges lokalt og skaber grundlag for nye erhvervsaktiviteter og udvikling. Nordvestjylland er klar til at realisere Danmarks første statsligt udpegede energipark – Energy Hub Holstebro – med projekter inden for elektrolyse og lokal anvendelse af brint og grøn energi til forædling. Nordvestjylland viser allerede vejen med den kloge energiudnyttelse i Power-to-Ammonia-anlægget i Ramme, der producerer grøn ammoniak baseret på vind- og solenergi. Anlægget demonstrerer potentialet for lokal lagring af overskudsstrøm og produktion af grønt brændstof.
Debatdeltagere:
// H.C Østerby, borgmester, Holstebro Kommune
//Peter Mogensen
Moderator:
// Martin Vith Ankerstjerne, direktør, Decisions
Fredag kl. 11.00: Cybersikkerhed: Samarbejde eller konfrontation?
Arrangør:
I en verden præget af nye geopolitiske skillelinjer og skiftende alliancer, står både offentlige og private aktører over for nye udfordringer og muligheder inden for cybersikkerhed. Dette arrangement samler eksperter og beslutningstagere fra forskellige sektorer til en dybdegående samtale om deres nye roller og det voksende behov for samarbejde på tværs. Diskussionen vil fokusere på, hvordan tidligere venner nu kan være potentielle sårbarheder, og hvordan vi kan navigere i dette komplekse landskab. Deltagerne vil dele deres erfaringer og perspektiver på, hvordan man bedst kan beskytte kritisk infrastruktur, sikre data og opretholde tillid i en tid med øget usikkerhed. Samtalen vil også belyse de nye konflikter, der opstår, når interesser kolliderer, og hvordan vi kan finde fælles fodslag for at styrke vores fælles cybersikkerhed.
Debatdeltagere:
Moderator:
// Kristian Vengsgaard, administrerende direktør, Kombit A/S
Fredag kl. 12.00: Er unge færdige med lokalpolitik?
Arrangør: Varde Kommune
Kommunalpolitik er kun for den midaldrende og ældre del af befolkningen. Udviklingen truer demokratiet, men hvad skal der til for at vende tendensen? Ved kommunalvalget i 2021 var den gennemsnitlige byrådskandidat 52,4 år gammel, og stemmeprocenten for danskere i tyverne var tæt på halveret sammenlignet med gruppen i halvtredserne. Siden valget i 2021 har rekordmange borgmestre meddelt, at de ikke genopstiller til kommunalvalget i november. Flere forlader posten med bemærkninger om en tiltagende hård tone og et stigende pres fra medierne, som slider kraftigt på motivationen til at blive i politik. Samtidig er arbejdsbyrden og forventningerne til byrådsmedlemmer stigende, mens aflønningen er beskeden. Det kan være svært at få øje på gode argumenter for, hvorfor unge bør overveje en karriere som byrådspolitiker. Er manglen på yngre kandidater en trussel mod demokratiet? Hvordan vender vi tendensen? Og er landdistrikterne særlig udfordret i takt med, at ungdommen søger mod større byer?
Debatdeltagere:
Moderator:
//Mads Sørensen, borgmester i Varde Kommune
Fredag kl. 13.00: Har vi talt problemerne større, end de er?
Arrangør: Kommunernes Landsforening (KL)
Vi hører det igen og igen: Børn og unge mistrives som aldrig før. Men hvad nu, hvis det slet ikke passer? Trivselskommissionen advarer mod at tale om en "generation i krise" – for de fleste unge lever faktisk gode liv. Så hvorfor insisterer vi på et narrativ om mistrivsel?
Risikerer vi at gøre almindelige op- og nedture til noget sygeligt – og skaber vi en generation, der ser sig selv som skrøbelige, før de overhovedet er blevet voksne?
Trivselskommissionens formand, Rasmus Meyer, tager debatten med aktører og eksperter på området. For hvis vi skal styrke unges trivsel, hvor sætter vi så ind? Er det kommunens ansvar, eller skal forældre lære at opdrage bedre?
Hvad med fællesskaber som fritidsjob og foreningsliv – kan de gøre en reel forskel? Kom og vær med til en skarp debat om, hvordan vi taler om trivsel, og hvad der faktisk skal til, for at børn og unge har det godt.
Debatdeltagere:
// Anne Bjerre, stifter og direktør af Girltalt og Autoriseret psykolog
// Martin Damm, formand, KL
// Rasmus Kjeldahl, direktør, Børns Vilkår
// Rasmus Meyer, formand for Trivselskommissionen og forstander, Krogerup Højskole
Moderator:
// Ida Thuessen Nielsen, kommunikationschef og Vicedirektør, KL
Fredag kl. 14.00: Ingen hænder – ingen vækst og velfærd?
Arrangør: Ringkøbing-Skjern Kommune
Manglen på kvalificeret arbejdskraft udfordrer både erhvervslivet og velfærdssamfundet. Virksomheder har allerede nu svært ved at rekruttere, og bl.a. demografiske ændringer forstærker problemet. Hvordan sikrer vi fremtidens arbejdsstyrke? Vi skal udnytter de ressourcer, vi har, bedre. Så hvilke nye løsninger skal der til – lokalt og nationalt? Denne paneldebat er en optakt til Ringkøbing-Skjern Kommunes nationale topmøde om arbejdskraft. Vi samler eksperter og arbejdsmarkedets nøgleaktører til en skarp debat om, hvordan vi sikrer en bæredygtig arbejdsstyrke – og bidrager til fremtidens vækst og velfærd.
Debatdeltagere:
// Hans Østergaard, borgmester, Ringkøbing-Skjern Kommune
// Peter Halkjær, arbejdsmarkedschef, dansk Erhverv
Moderator:
Fredag kl. 15.00: Frisættelse – fra hvedebrødsdage til virkelighed
Arrangør: Aarhus Kommune
Alle taler om frisættelse – men hvad betyder det egentlig i praksis?
Hvem sætter hvem fri, og er frisættelse en gave eller en skjult byrde?
Når regler og retningslinjer fjernes, giver det så reelt mere frihed – eller er det bare en måde at skubbe ansvaret videre til frontlinjen?
I denne debat stiller vi skarpt på, hvad der sker, når frisættelsen møder virkelighedens verden.
For hvordan hænger ambitioner om frihed sammen med stramme budgetter, stigende dokumentationskrav og forventningsfulde borgere og pårørende?
Er der en risiko for, at frisættelse bliver til et velfærdslotteri, hvor nogle vinder, og andre falder igennem?
Og hvem skal egentlig betale prisen for friheden?
Er frisættelse vejen til bedre velfærd – eller en mulighed for, at ansvar kan vaskes af, når tingene ikke lykkes?
Vi samler nøglepersoner til en ærlig og udfordrende debat:
Er frisættelse en reel løsning – eller bare næste buzzword i rækken?
Hvem vinder, hvem taber – og tør vi egentlig give slip?
Debatdeltagere:
//Mette Kierkgaard, ældreminister, Moderaterne
// Tanja Nielsen, sektorformand for Social- og Sundhedssektoren, FOA
// Karsten Mellon, ledelsesforsker, forfatter, ekstern lektor, Roskilde Universitet, Aalborg Universitet og Syddansk Universite
// Christian Budde, Mdl. af Sundheds- og ældreudvalget og rådmand for Sundhed og Omsorg, KL og Aarhus Kommune
Moderator:
// Ida Thuessen Nielsen, kommunikationschef og vicedirektør, KL
Fredag kl. 16.00: Gamificeret jobsamtale: Kan Lakserytteren få job i kommunen?
Arrangør: Komponent
Omsorg, læring og pleje er ikke noget, man bare gør – det kræver dygtighed, dømmekraft og menneskeligt overskud. Alligevel hænger forestillingen ved: At alle kan få job i kommunen.
Men kan de nu det? Vi kaster to dygtige danskere inden for hver deres disciplin ind i manegen, nemlig: Lakserytteren! De skal ud i en gamificeret jobsamtale med virkelighedsnære scenarier fra den kommunale hverdag. Her skal vi se om de kan stå distancen over for en skarp ansættelseskomité bestående af kommunale fagfolk – og alle jer fra publikum.
Kom og vær med når vi skal se om Lakserytteren få job i kommunen!
Debatdeltagere:
// Rasmus Kolbe (Lakserytteren)
Moderator:
// Mia Nyborg Jørgensen, specialkonsulent, Komponent
Fredag kl. 17.00: Sundhed for livet – når fællesskaber vokser
Arrangør: Horsens Kommune
Horsens Kommune har knækket koden: Med et imponerende netværk af 800 frivillige, mandeklubber, kvindegrupper og åbne aktivitetscentre i selv de mindste byer, har vi i samarbejde med civilsamfundet skabt en model, der aktivt forebygger ensomhed og styrker livskvaliteten blandt ældre. Det er ikke dyrt, men det virker. Selv få frø kan hurtigt vokse sig til 1000 blomsters mark. Jo mere vi støtter og anerkender de frivillige, jo mere vokser deres engagement – og jo stærkere fællesskaber skaber vi! Hvordan lykkes vi? – og hvad kan andre lære af os? Kom og hør, hvordan vi i Horsens har skabt en kultur, hvor fællesskab, selvbestemmelse og tillid er i centrum. Det er ikke bare en vision – det er virkelighed!
Debatdeltagere:
// Børge Jørgensen, Mdl. af Seniorråddet, Horsens Kommune
// Lissi Seiersen, Mdl. af Seniorrådet, Horsens Kommune
// Lone Knakkergaard, Næstformand for Seniorrådet, Horsens Kommune
// Malia Tandrup, Sundhed- og Ældrechef, Horsens Kommune
// Niels Rasmussen, Formand for Sinorrådet, Horsens Kommune
Moderator:
// Bjarke Hilding Thomsen, beskæftigelseschef, Horsens Kommune
Fredag kl. 18.00: Er kommunernes ledelse en forældet drengeklub?
Arrangør: KOMDIR
Kommunernes ledelse er i skæv balance. I dag er den kommunale top stadig præget af ensartede profiler – særligt når det gælder køn og baggrund. Mangfoldighed bidrager til stærkere organisationer, og samtidig står vi i en tid, hvor vi ser at færre kaster sig ud i ledelse som karrierevej. Så hvorfor er det så svært at ændre på sammensætningen af kommunernes øverste ledelse? Handler det om strukturer, kultur – eller rekruttering? Og hvad skal der til for, at flere stemmer får plads ved bordet? Vær med, når vi tager temperaturen på ligestillingen i den kommunale ledelse og debatterer, hvordan vi åbner for nye perspektiver og bryder med en måske forældet drengeklub.
Debatdeltagere:
// Jens Peter Hegelund Jensen, kommunaldirektør, Ringkøbing-Skjern Kommune
// Kåre Svarre Jakobsen, kommunaldirektør, Ishøj Kommune
// Tina Overgaard, partner, Genitor
Moderator:
// Lone Lyrskov, kommunaldirektør, Silkeborg Kommune
Lørdag kl. 10.00: Kommune Yoga ved vandet – stræk ud med systemet
Arrangør: Komponent
Start søndagen med ro, bevægelse og et glimt i øjet, når vi inviterer til Kommune Yoga ved vandet. Her laver vi klassiske yogastillinger med kommunale twist – fx Budgetbalance, Kaffekoppen og Den åbne Høring. Alle kan være med, uanset erfaring og partifarve. Vi lover smil, stræk og styrket balance – både fysisk og demokratisk.
Du behøver ikke medbringe andet end dit gode humør. Vi glæder os til at se dig – og til at finde ind i et fælles flow.
Moderator: Mia Nyborg Jørgensen, specialkonsulent, Komponent
Lørdag kl. 11.00: Får vi et bedre beskæftigelsessystem nu?
Arrangør: Kommunernes Landsforening (KL)
Et helt nyt beskæftigelsessystem er på vej. Regeringen kalder det den største reform nogensinde – og ambitionen er klar: Det skal være enklere, mere værdigt og mindre bureaukratisk at være ledig i Danmark. Alle er enige om målene, men vejen derhen er brolagt med dilemmaer:
Hvordan sikrer vi, at ledige stadig får hjælp – når der samtidig skal spares milliarder? Kan vi skabe et system med mere tillid og mindre kontrol? Og hvem får egentlig ansvaret, når staten slipper tøjlerne?
Kom og vær med, når borgmestre, politikere og fagbevægelsen tørner sammen i en livlig debat om fremtidens beskæftigelsesindsats. For hvad betyder reformen egentlig – for kommunerne, for de ledige og for vores fælles velfærd?
Debatdeltagere:
// Nanna Højlund, næstformand, Fagbevægelsens Hovedorganisation
Moderator:
Lørdag kl. 13.00: Grafisk facilitering – en workshop hvor alle kan være med
Arrangør: Komponent
Grafisk facilitering lyder måske lidt smart, men det handler i virkeligheden bare om at gøre tingene lidt mere klare og lidt mere levende, med papir og tusch. Når vi tegner, skaber vi fælles billeder af det, vi tænker og taler om. Det gør komplekse emner lettere at forstå og svære samtaler lidt sjovere at tage. Workshoppen er for dig, der er nysgerrig på, hvordan man kan bruge simple tegninger som et redskab i alt fra klimadebatten til børneopdragelse, møder, politiske samtaler eller idéudvikling over en øl. Vi tegner, tænker og taler – og du får tips og tricks til, hvordan du med helt enkle streger kan skabe klarhed, fællesskab, inddragelse og (overraskende meget) forståelse. Det er ikke en tegnekonkurrence – det er en invitation til at opleve, hvordan simple streger kan få samtaler til at blomstre, idéer til at flyve og mennesker til at lytte. Kom som du er. Gå hjem med dine tegninger under armen og måske en ny måde at se tingene på.
Moderator:
// Katrine Snelleman Brenner, chefkonsulent, Komponent
Lørdag kl. 15.00: Danmarks (måske) største kommunequiz
Arrangør: Karnov Group
Vær med, når tre kommuner dyster i paratviden om lovgivning, kommunale facts og alt derimellem. Hvem har fingeren på den kommunale puls, og hvilket hold er skarpest på juridisk paratviden? Quizzen er for dig, der vil slutte dit folkemøde af med godt humør, når et veloplagt quizpanel skal dyste om æren, der følger med sejren. Publikum får også lov at quizze med mellem de forskellige runder i quizzen.
Moderator:
// Nanna Bachmand Jensen, Communications Manager, Karnov Group Denmark A/S