Ønsker du at blive bedre rustet til at træffe de mest indgribende afgørelser over for børn og unge? Du har nu muligheden for en grundig indføring i det juridiske grundlag for udvalgets arbejde.

Regeringen har udarbejdet reformen Børnene Først. Vi følger lovarbejdet tæt og kurset vil derfor give dig viden om den nuværende lovgivning og hvad de forventede ændringer i reformen betyder for dit arbejde i Børn og Ungeudvalget.

Som medlem af Børn og Unge Udvalget skal du være med til at træffe de mest indgribende afgørelser overfor børn og forældre. Ikke to sager er ens, og du vil ofte være under et betydeligt tidspres.

Du har nu mulighed for at få en introduktion til arbejdet i Børn og Unge Udvalg gennem en grundig indføring i det juridiske grundlag for udvalgets arbejde - både i forvaltningen og under møderne.

Udbytte

  • Du bliver rustet til at kunne træffe de vanskelige afgørelser, der er kernen i arbejdet i Børn og Unge Udvalgene
  • Du får viden om dine og dine kollegers opgaver i udvalgsarbejdet før, under og efter møderne

Underviser

Sanne Møller, jurist og partner i Embedsværket, der leverer undervisning og juridisk ledelsesrådgivning på det sociale område. Sanne Møller tidligere chefjurist i Københavns Kommune Socialforvaltning, herunder som juridisk bagvagt for kommunens Børn og Ungeudvalg. Som tidligere advokat med speciale i udsatte børn og handicapret har Sanne Møller også mødt i Børn og Ungeudvalget og Ankestyrelsen.

I forbindelse med afholdt kursusdag den 28.06.22 vedr. Børn- og Ungeudvalgssager kan jeg på vegne af hele Center for Børn og Familier, Morsø Kommune give vores største og bedste ros til Sanne Møller:


Sanne er yderst kompetent, fagligt dygtig og med en behagelig og empatisk tilgang. Hun formår at oplyse og undervise nybegyndere på området, sådan at de er klædt godt på ud fra grundpakken ift. Børn- og Ungeudvalg. Endvidere evner hun at kunne dykke dybere ned i undervisningen for de mere garvede medarbejdere, og hvor der også er plads til afbrydelser, dialoger og specifikke drøftelser. Ved behov for undervisning vedr. Børn- og Ungeudvalg mv., vil vi fremover spørge specifikt efter Sanne.

Julie Aggerholm, konsulent


 

6.695 kr.
Sted og startdato
Aarhus: 24. maj 2023
Varighed: 2 dage
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning og materialer. Udbydes både som onlineforløb over 2 dage, udbydes også som 2-dages internatkursus med overnatning i enkeltværelse med eget bad og toilet. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

Er du i målgruppen?

Medlemmer af Børn og Ungeudvalg, både nyvalgte og erfarne medlemmer af udvalget - primært politisk valgte, men også børnesagkyndige og protokolfører vil have udbytte af undervisningen.

Flere kursister har udtalt, at det har været en fordel at deltage sammen med forvaltningschefen og protokolfører. Det giver et helt nyt blik på samarbejdet mellem forvaltningen og udvalget, og vejen til at forebygge fejl i afgørelserne, særligt på det akutte område.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

Lene Sloth Jørgensen
Koordinator | På orlov
Lene Sloth Jørgensen
LEHA
Chefkonsulent
Lene Hausted