Ønsker du at blive bedre rustet til at træffe de mest indgribende afgørelser over for børn og unge? Du har nu muligheden for en grundig indføring i det juridiske grundlag for udvalgets arbejde.

Ønsker du at blive bedre rustet til at træffe de mest indgribende afgørelser over for børn og unge? Du har nu muligheden for en grundig indføring i det juridiske grundlag for udvalgets arbejde og herunder de ændringer som følger af Barnets lov.

Som medlem af Børne- og Unge udvalget skal du være med til at træffe de mest indgribende afgørelser overfor børn og forældre. Ikke to sager er ens, og du vil ofte være under et betydeligt tidspres.

Du har nu mulighed for at få en introduktion til arbejdet i Børn og Unge Udvalg gennem en grundig indføring i det juridiske grundlag for udvalgets arbejde - både i forvaltningen og under møderne.


Udbytte

Du bliver rustet til at kunne træffe de vanskelige afgørelser, der er kernen i arbejdet i Børn og Unge Udvalgene
Du får viden om dine og dine kollegers opgaver i udvalgsarbejdet før, under og efter møderne

Underviser
Sanne Møller, jurist og partner i Embedsværket, der leverer undervisning og juridisk ledelsesrådgivning på det sociale område. Sanne Møller tidligere chefjurist i Københavns Kommune Socialforvaltning, herunder som juridisk bagvagt for kommunens Børn og Ungeudvalg. Som tidligere advokat med speciale i udsatte børn og handicapret har Sanne Møller også mødt i Børn og Ungeudvalget og Ankestyrelsen.

I forbindelse med afholdt kursusdag den 28.06.22 vedr. Børn- og Ungeudvalgssager kan jeg på vegne af hele Center for Børn og Familier, Morsø Kommune give vores største og bedste ros til Sanne Møller:

Sanne er yderst kompetent, fagligt dygtig og med en behagelig og empatisk tilgang. Hun formår at oplyse og undervise nybegyndere på området, sådan at de er klædt godt på ud fra grundpakken ift. Børn- og Ungeudvalg. Endvidere evner hun at kunne dykke dybere ned i undervisningen for de mere garvede medarbejdere, og hvor der også er plads til afbrydelser, dialoger og specifikke drøftelser. Ved behov for undervisning vedr. Børn- og Ungeudvalg mv., vil vi fremover spørge specifikt efter Sanne.

Julie Aggerholm, konsulent

 

Varighed: 1-2 dage og online
Er du i målgruppen?

Medlemmer af Børn og Ungeudvalg, både nyvalgte og erfarne medlemmer af udvalget - primært politisk valgte, men også børnesagkyndige og protokolfører vil have udbytte af undervisningen.

Flere kursister har udtalt, at det har været en fordel at deltage sammen med forvaltningschefen og protokolfører. Det giver et helt nyt blik på samarbejdet mellem forvaltningen og udvalget, og vejen til at forebygge fejl i afgørelserne, særligt på det akutte område.

Lokale kurser med fleksibilitet

I har mulighed for at sammensætte kurset efter udvalgets ønsker og behov. I kan f.eks. vælge

  • 1-dagskursus med juridisk grundpakke om Børn og Unge Udvalgets arbejde (herunder udvalgets opgaver og kompetence, anbringelsessager, akutte sager, samvær, hjemgivelse, spørgeguide og samarbejde med forvaltningen)
  • 1-dageskursus med fokus på særlige situationer (samspil med UKN, Tvangsadoption, særlige institutionstyper, afbrydelse af samvær, tilbageholdelse)
  • ”Gå hjem”- møder – af 3 timers varighed – emner udvalgt af Børn og Unge Udvalget.

Hvis I ønsker at afholde kurser hos jer, så kan undervisningen ligge i dagtimerne eller eftermiddag/aften. Det betyder at I sparer rejsetid og udgifter, og samtidig får mulighed for at have hele udvalget med.

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

Lene Sloth Jørgensen
Koordinator
Lene Sloth Jørgensen
LEHA
Chefkonsulent
Lene Hausted