Ønsker du at blive bedre rustet til at træffe de mest indgribende afgørelser over for børn og unge? Du har nu muligheden for en grundig indføring i det juridiske grundlag for udvalgets arbejde.

Regeringen har udarbejdet reformen Børnene Først. Vi følger lovarbejdet tæt og kurset vil derfor give dig viden om den nuværende lovgivning og hvad de forventede ændringer i reformen betyder for dit arbejde i Børn og Ungeudvalget.

Som medlem af Børn og Unge Udvalget skal du være med til at træffe de mest indgribende afgørelser overfor børn og forældre. Ikke to sager er ens, og du vil ofte være under et betydeligt tidspres.

Du har nu mulighed for at få en introduktion til arbejdet i Børn og Unge Udvalg gennem en grundig indføring i det juridiske grundlag for udvalgets arbejde - både i forvaltningen og under møderne.

Udbytte

  • Du bliver rustet til at kunne træffe de vanskelige afgørelser, der er kernen i arbejdet i Børn og Unge Udvalgene
  • Du får viden om dine og dine kollegers opgaver i udvalgsarbejdet før, under og efter møderne

Underviser

Sanne Møller, jurist og partner i Embedsværket, der leverer undervisning og juridisk ledelsesrådgivning på det sociale område. Sanne Møller tidligere chefjurist i Københavns Kommune Socialforvaltning, herunder som juridisk bagvagt for kommunens Børn og Ungeudvalg. Som tidligere advokat med speciale i udsatte børn og handicapret har Sanne Møller også mødt i Børn og Ungeudvalget og Ankestyrelsen.

6.500 kr.
Sted og startdato
Odense: 22. september 2022
Varighed: 2 dage
Se alle dage og tidspunkter
Frederik Vl's Hotel, Rugårdsvej 590, 5210 Odense NV
22.09.2022 kl. 09:30 - 23.09.2022 kl. 16:00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer
Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning og materialer. Udbydes både som onlineforløb over 2 dage, udbydes også som 2-dages internatkursus med overnatning i enkeltværelse med eget bad og toilet. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.
Er du i målgruppen?

Medlemmer af Børn og Ungeudvalg, både nyvalgte og erfarne medlemmer af udvalget - primært politisk valgte, men også børnesagkyndige og protokolfører vil have udbytte af undervisningen.

Flere kursister har udtalt, at det har været en fordel at deltage sammen med forvaltningschefen og protokolfører. Det giver et helt nyt blik på samarbejdet mellem forvaltningen og udvalget, og vejen til at forebygge fejl i afgørelserne, særligt på det akutte område.

Program

Kaffe, te og brød
Formiddagens program
Børn og ungeudvalgets virke og kompetence - hvor går grænserne. Hvad kan udvalget beslutte på mødet, hvad må advokaterne, hvilket regler gælder for børn, forældre og bisiddere. Hvad kan I forvente og kræve af forvaltningen, referenten, dommeren og hvad forventes der af jer.

Servicelovens formelle regler § 59,72-74, forvaltningsloven § 22-24 og forretningsorden for Børn og Ungeudvalg.

Anbringelse - krav til indstillingen til udvalget, forståelse af lovgrundlaget og vurdering af sag.

Serviceloven § 58
Frokost
Eftermiddagens program
Andre tvangsmæssige foranstaltninger end anbringelse.

Børnefaglig undersøgelse og helbredsundersøgelse.

Serviceloven §§ 51 og 63.

Særlige forhold under anbringelsen: Afbrudt samvær, overvåget samvær, brevkontrol, overgrebssager.

Serviceloven § 71.

Forhold ved anbringelsesstedet: Lukkede, sikrede og særligt sikrede døgninstitutioner, tilbageholdelse, ændring af anbringelsessted og genbehandlingsfrister
Servicelovens §§ 63a-c, § 69 og § 62.
Egen tid
Middag - efterfølgende networking/erfaringsudveksling
Morgenbuffét
Opsamling
Formiddagens program
Formandsbeslutninger - hvem kan træffe dem, hvordan behandler udvalget dem og forståelse af akutbegrebet. Gode spørgsmål, der sikrer at retssikkerheden overholdes og så i de akutte situationer
Serviceloven § 75

Forholdet til Ungdomskriminalitetsnævnet

Videreført anbringelse - hjemgivelse.

Servicelovens § 68 og §68a
Frokost
Eftermiddagens program
Tvangsadoption

Hvor finder jeg svar - en introduktion til selv at kunne finde svar

Hvordan gør jeg - en opsamling med introduktion til spørgeværktøj, der kan bruges i forhold til forvaltningen og på mødet. En god sagsoplysning styrker kvaliteten af BUUs afgørelser.
Kurset slut

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også ringe på vores hovednummer 8779 6300 eller skrive til hej@komponent.dk. Så sørger vi for, at din henvendelse lander det rigtige sted, og du hører straks fra os.

Gitte Hardahl Jensen
Koordinator
Gitte Hardahl Jensen
LEHA
Chefkonsulent
Lene Hausted