Onlineundervisning minder på mange måder om den undervisning, du er vant til fra undervisningslokalet – og så alligevel ikke helt.
Udgivet den 10-11-2020

Når du sidder hjemme eller på din arbejdsplads, er det nemt at lade sig forstyrre af katten, telefonopkald eller andre gøremål. I Komponent gør vi og vores undervisere os umage for at skabe onlineundervisning, der fastholder dit fokus og sikrer, at der sker læring, selvom vi ikke er i samme rum. 

Men der er også ting, du selv kan gøre. 

Martin Nielsen er chefkonsulent og underviser i Komponent. I denne video giver han dig en række tips til, hvordan du får mest muligt ud af din onlineundervisning – før, under og efter: 

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

 

Før undervisningen

Få styr på teknikken
Det er træls for både dig og de andre deltagere, hvis teknikken bøvler. Tjek derfor ind i god tid, så du er sikker på, at du har en ordentlig netforbindelse, og at kamera og mikrofon fungerer, når undervisningen starter. 

Hvis du skal deltage i onlineundervisning på Zoom, kan du allerede nu teste din forbindelse på https://zoom.us/test

Tænk over dit look
Selvom det er fristende at deltage på onlinekursus iført pyjamas og papillotter, bliver du hurtigt træt af at se på dig selv. Sørg derfor for at tage ordentligt tøj på, ligesom du ville på et almindeligt kursus. Ikke for de andres skyld, men for at du har det godt med at se på dig selv i hele undervisningens varighed. 

Sid uforstyrret
Sørg for, at du sidder godt og uforstyrret – særligt hvis du skal deltage i en hel dags undervisning. Find dit yndlingshjørne og sørg for, at det er godt oplyst (gerne med modlys). Husk, at du har brug for både strømstik til computeren og bordplads til din kaffekop. 

Under undervisningen 

Hold fokus
Sørg for, at du ikke bliver forstyrret. Luk døren og mailen, log ud af Facebook og sæt telefonen på lydløs. Så er det nemmere for dig at koncentrere dig om det, du skal lære. 

Engager dig
Hvis du har spørgsmål eller noget på hjertet, så hold dig ikke tilbage. Undervisningen bliver både sjovere og bedre, hvis du engagerer dig – f.eks. ved at bede om ordet eller skrive spørgsmål og kommentarer i chatvinduet. 

Hold pauser
Hold pause, når der er pause. Lad være med at åbne mailen og brug i stedet tiden på at røre dig lidt, få noget frisk luft og tanke op ved kaffemaskinen. Det kræver fuld koncentration at deltage i et onlineforløb, og hvis du arbejder videre i pauserne, bruger du krudtet for hurtigt. 

Tag gode noter
Gode noter hjælper dig både til at holde koncentrationen og til at huske, hvad du har lært. Der findes masser af notesystemer, som du kan læse om på nettet – i Komponent træner vi f.eks. vores studerende i Cornell-metoden. Find den metode, der passer dig bedst, og sørg for at lave noter, som du kan bruge efterfølgende. 

Efter undervisningen

Brug de ekstra 10 minutter
Sæt tid af efter undervisningen til at gennemlæse dine noter. Vi lover, at tiden er godt givet ud, hvis du bruger bare 10 minutter på at overveje centrale pointer og vurdere, hvad du vil gøre for at omsætte det, du har lært, til ny og bedre praksis. 

Vend tilbage til dine noter
Inden der går hverdag i den, anbefaler vi, at du laver en aftale med dig selv, f.eks. to eller tre uger frem i tiden. Sæt en halv time af til at genbesøge dine noter og dine beslutninger om handling. Fik du gjort det, du gerne ville? Er du blevet klogere efter kurset? Er der ting, du skal sætte mere handling bag? 

Læs mere Læs mindre

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen