Har du styr på reglerne om tjenestemandspension? Er du ny på området eller er din viden blevet lidt rusten, så er dette grundlæggende kursus i tjenestemandspensionsret måske noget for dig.

Der bliver i disse år tyndet ud blandt de medarbejdere, der har kendskab til de særlige regler om tjenestemandspension. Dette sker blandt andet på grund af generationsskifter, og fordi der bliver der færre og færre tjenestemænd i kommunerne og derfor længere mellem de sager, hvor detailkundskab til reglerne kommer i spil.

Indhold

Med udgangspunkt i det kommunale pensionsregulativ får du på kurset en grundig indføring i reglerne omkring de forskellige pensionstyper, og hvordan de beregnes.

Vi sætter blandt andet fokus på:

  • Overblik over det samlede regelsæt for tjenestemandspension – det kommunale pensionsregulativ og tilhørende regulativer og aftaler
  • Centrale begreber som ansættelsestid og pensionsalder
  • Sammenhængen mellem tjenestemandsreglerne og reglerne om tjenestemandspension, herunder hvordan reglerne om afsked af en tjenestemand hænger sammen med pensionsreglerne
  • De forskellige typer af tjenestemandspension – aktuel og opsat pension
  • Reglerne om efterindtægt, ægtefællepension og børnepension
  • Reglerne om førtidspension og førtidspensionsfradrag
  • Hvordan beregnes en tjenestemandspension?
  • De seneste ændringer om tidspunktet for en tjenestemands ret til udbetaling af tjenestemandspension
  • Den seneste aftale om ret til engangsbeløb ved optjening af 37 års pensionsalder.

Undervisningsformen veksler mellem gennemgang af regler og opgaver, herunder beregningsopgaver.

Dit udbytte

Efter kurset forstår du tjenestemandspensions systemet og reglerne om tjenestemandspension, så du kan håndtere konkrete problemstillinger og beregne forskellige typer af tjenestemandspensioner.

Undervisere/ Oplægsholdere

Underviser på kurset er chefkonsulent Lotte Bryde, KL, Jura og EU, som har beskæftiget sig med det tjenestemandspensionsretlige regelsæt i mange år og dagligt rådgiver kommunerne om disse spørgsmål. Lotte er endvidere en erfaren underviser om emnet.

Varighed: 1 Dag
Se hvad prisen inkluderer
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne.
Er du i målgruppen?

Kurset er for løn- og personalekonsulenter, der nye på området og har behov for indblik i de særlige regler, og for erfarne medarbejdere, har brug for at få opfrisket reglerne.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen
LJB
Koordinator
Lena Judith Buckflash