Komponent har gennemført brugerrejser med 70 unge i 10 kommuner. Vi har samlet vores erfaringer i en pjece, der tager udgangspunkt i citater fra de unge, beskriver, hvad de oplever som de væsentligste udfordringer, og giver eksempler på nogle konkrete indsatser fra forskellige kommuner.
Udgivet den 06-08-2020

Brugerrejser giver viden om de unges syn på ungeindsatsen

Vi har talt med unge fra stærkt belastede familier, piger med angst, drenge som ikke kan sidde stille, samt unge med en vifte af forskellige diagnoser. Den viden vi har fået fra de unge matcher den viden, vi kender fra forskningen, men den er mere nærværende og konkret. Derfor giver den et godt og håndgribeligt udgangspunkt for åbne drøftelser mellem fagfagligheder.

Vi har brugt brugerrejserne til at drøfte fælles mål og løsninger med medarbejdere og ledere på tværs af skoleområdet samt familie-, social-, sundheds- og beskæftigelsesindsatsen.

Det er nemt at se, at vi må finde fælles løsninger, når vi hører, hvordan de unge farer vild i det system af overgange og forskellige kulturer, som vi har skabt med de bedste intentioner. De mange interviews med de unge og workshops med medarbejdere og ledere har givet et unikt indblik i de unges oplevelser og medarbejdernes praksis. Den viden vil vi gerne give en smagsprøve på i en ny pjece.

Pjecen er inddelt i seks temaer. Hvert tema tager udgangspunkt i citater fra de unge. Vi beskriver derefter, hvad de unge generelt oplever som de væsentligste udfordringer. Endeligt giver vi eksempler på konkrete indsatser, som de unge enten selv har fremhævet i deres fortællinger, eller som vi i Komponent kan se har været forudsætninger for de unges positive historier.

Kommunal ungeindsats - hvad siger de unge selv.pdf

Download

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

LOS
Chefkonsulent
Lone Englund Stjer