- din nøgle til faglig opgradering og et stærkt fagligt netværk.  

Velkommen til årsmøde 2024 - skræddersyet til dig, der brænder for dagtilbuds- og eller familieområdet, som administrativ medarbejder.  

Komponents årsmøde er ikke blot endnu et kursus - det er det eneste arrangement af sin art, hvor fokus er skarpt rettet mod dig, der arbejder som administrativ medarbejdere på enten dagtilbuds eller familieområdet. Her er du i centrum for opdateret viden og essentielle færdigheder, sammen med kollegaer fra hele landet. Vi tilbyder dig en mulighed for sammen med spændende oplægsholdere og fagfæller at dykke ned i den nyeste viden inden for særligt det juridiske, men også det relationelle og teknologiske felt. Alt sammen skræddersyet til at styrke din arbejdspraksis.  

Undervejs i årsmødet opdaterer du din viden, styrker dit tværkommunale faglige netværk og træner helt konkrete færdigheder indenfor bl.a.  god juridiske praksis, ansvarlig og innovativ brug af kunstig intelligens (såsom ChatGPT ) og værdiskabende relationel koordinering.   

Vi starter med en blød landing, hvor vi lærer hinanden bedre at kende, før vi sætter gang i to dage fyldt med målrettet viden (fx om barnets lov, relationel koordinering, ChatGPT m.m), refleksion, praktiske øvelser og inspirerende diskussioner. Alt sammen designet til at styrke din håndtering af de udfordringer, du møder i din hverdag som administrativ medarbejder på enten dagtilbuds- eller familieområdet. Undervejs i årsmødet kommer du primært til at indgå i dialoger med kollegaer, der arbejder på dit eget område.  

Deltagelse i årsmødet er en investering i din faglige og personlige udvikling, men også i din organisation. Efter endt deltagelse vil du stå stærkere i dit arbejdet med komplekse sager og udfordringer og derfor også kunne tilbyde bedre rådgivning, løsninger og service.  

På årsmødet får du: 

  • Opgraderet din viden inden for det juridiske, relationelle og teknologiske felt.  
  • Styrket dit faglige netværk gennem samarbejde og erfaringsudveksling med kollegaer fra hele landet.  
  • Træning i konkrete færdigheder med fokus på bl.a. kommunikation og det gode forældresamarbejde, anvendelse af kunstig intelligens (f.eks. ChatGPT) og effektiv relationel koordinering.  
  • Personlig udvikling og refleksion med fokus på at styrke din professionelle praksis og håndtere udfordringer i din hverdag som administrativ medarbejder på familie eller dagtilbusområdet.  

Din organisations udbytte: 

  • Styrket praksis og medarbejderkompetencer gennem:  
  • Opdateret viden på det juridiske, relationelle og teknologiske felt, som kan bidrage til kontinuerlig forbedring og innovation på jeres fagområde 
  • Konkrete og effektive redskaber til at styrke forældresamarbejdet, effektiv relationel koordinering og anvendelse af kunstig intelligens (f.eks. ChatGPT).  
  • Øget kapacitet til at implementere ”det nye børnesyn” i et tæt koordineret samarbejde internt og på tværs.  
  • Styrket samarbejde og produkt
6.975 kr.
Sted og startdato
Middelfart: 9. september 2024
Varighed: 2 dage
Se tid og sted for det valgte forløb
Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart
9. september kl. 9.30 - 10. september 2024 kl. 15.30
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning samt overnatning i enkeltværelse med eget bad og toilet. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter tilmeldingsfristen, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter tilmeldingsfristen.

Hvis du er tidligere Kommunomstuderende får du 10% rabat. 
Først til mølle - 15 % rabat.

Rabat kan ikke kombineres og men vi trækker den største rabat fra prisen. 

Er du i målgruppen?

For administrative medarbejdere på Dagtilbuds eller Familieområdet.

Program

Ankomst og morgenmad
Blød landing med tid til en lækker morgenmad inden vi går i gang med dagens program?.
Velkomst og fælles landing
Vi starter årsmødet med en varm velkomst og en fælles kickstart af et par spændende dage præget af ny viden, nye forbindelse, refleksion og læring. Alt sammen i tæt kobling til jeres egen praksis.
Ved kursusleder Anne Mette Holme Bertelsen, Komponent
Pause
“Fælles børnesyn” - en konsekvens af barnets lov
Barnets lov, som trådte i kraft 1. januar 2024, bygger på et nyt og tidssvarende børnesyn, hvor børn er eksperter på eget liv, og ligesom alle andre skal lyttes til og have indflydelse på beslutninger, der betyder noget for dem. Vi sætter fokus på Barnets lov og dens betydning for de samarbejder I indgår i. Vi skal drøfte børnesynet i jeres arbejde og sparre med hinanden om, hvordan det nye tidssvarende børnesyn, skal reflekteres i vores tilgange i dialogerne med børn og forældre.
Underviser: Lene Hausted er chefkonsulent i Komponent. Hun arbejder med børn- og ungeområdet og har været projektleder på et stort partnerskab om reformen Børnene Først, hvor børnesyn og inddragelse af børn er et stort fokusområde.
Hun vil bruge sin viden til, at inspirere til refleksioner over din tilgang i kontakten med børn og forældre.
Frokost
Vi byder på lækker frokost i restauranten og har indlagt lidt ekstra tid til en frisk gåtur i de smukke omgivelser.
ChatGPT – Hackathon
Vi starter med en praktisk indføring i sprogmodellen ChatGPT; hvad er det, hvad kan vi bruge det til og hvilke etiske og juridiske dillemmaer skal vi have blik for. Derefter går vi skridtet videre og afholder en sjov "ChatGPT-Hackathon. Her vil I, i mindre grupper, arbejde sammen om at løse konkrete udfordringer, som I støder på i jeres dagligdag – og få hjælp af ChatGPT.

I løbet af hackathon'en får I mulighed for at eksperimentere med kunstige intelligens og finde kreative løsninger sammen med jeres kolleger. Når I er færdige præsenterer vi de resultater, I hver især har opnået.

Komponents Hackaton er sjov mulighed for at dele jeres idéer, lære fra hinanden og det kræver ingen forudgående erfaring med ChatGPT – det lærer vi undervejs. Vi ser frem til at se, hvad I kan opnå og hvordan I kan forbedre jeres daglige arbejdsgange ved hjælp af ChatGPT.

Om underviseren: Martin Nielsen er Chefkonsulent i Komponent. Martin arbejder med forvaltning og myndighed og omsætter svære begreber indenfor kunstig intelligens, så du nemt kan overføre det til dine arbejdsopgaver.
Pause
I har nu mulighed for at tjekke ind på værelserne og slappe af, inden vi mødes til en lækker middag.?
Middag
Vi serverer en lækker to-retters menú i restauranten med et glas vin/øl/vand til. Efter middagen vil der være mulighed for at runde dagen af sammen i mere afslappede omgivelser med en kop kaffe og lidt sødt til. Trænger man mere til en gåtur, ro på eget værelse eller noget helt tredje, så er det også en mulighed.??
Morgenmad
Netværk & Sparring
Vi indleder dag to med en session, hvor I udnytter, at I er samlet med kollegaer fra hele landet, som I kan dele og diskutere konkrete udfordringer og succeser med – og derigennem løfte jeres faglige niveau. Vi skaber sammen et inspirerende rum, hvor I får mulighed for at udvikle jeres interne netværk, dele viden og erfaringer og sammen bidrage til et værdifuldt udvekslingsforum.??
Pause
Bedre tværgående samarbejde med relationel kapacitet
Pak skyklapperne væk. Løft blikket. Skab samarbejdsrum. Rammesæt et øget kendskab til hinanden og lyt. Det er nogle af komponenterne til mere kvalitet og effekt i opgaveløsningen med bedre samarbejde.
Men hvordan skaber vi i praksis de bedste rammer for tværgående samarbejde, når den kommunale hverdag også byder på økonomiske barrierer, forskellige fagligheder og modarbejdende incitamentsstrukturer? Kom og få viden om og inspiration til at lykkes bedre med tværgående samarbejde.

Rasmus Rossel er en kapacitet inden for tværgående samarbejde og har som chefkonsulent beskæftiget sig med tværgående ledelse og samarbejde på alle kommunale ledelsesniveauer og på alle kommunale velfærdsområder.
Rasmus har solid konsulenterfaring og erfaring som medarbejder, leder, administrerende direktør, coach og mentor.
Frokost
Tid til en lækker frokost og en frisk gåtur i de smukke omgivelser.
Styrk din professionelle relationskompetence
Vi skal tale om, hvad en relation egentlig er for noget, hvad den består af og hvordan vi som professionelle kan påvirke og forandre uhensigtsmæssige og fastlåste relationer. Hvad vil det sige, at vi er født til at afkode andres signaler og handle nogenlunde hensigtsmæssigt på dem. Hvad har betydning for, om vi kan handle relationskompetent og hvori består forskellen mellem alménmenneskelig og professionel relationskompetence.

I 2022 udgav jeg, sammen med forsker og medlem af børnerådet; Louise Klinge. Pædagogens Relationskompetence- Kendetegn og betingelser. Jeg glæder mig til at møde jer, og jeg tør godt love, at vi kommer til at grine undervejs, når vi genkender os selv og hinanden, og sammen tager fat på arbejdet med at styrke vores professionelle relationskompetencer.
Relationspraktiker og Familierådgiver Tina Brandt
Fælles afrunding
Vi runder årmødet af med fokus på de fælles læringer, et og sender en pil i retning af næste års årsmøde.
Tak for denne gang
Kursusleder
Chefkonsulent Anne Mette Holme Bertelsen, Komponent