– Et kursus i reglerne om fleksjob og tilskud

Kathrine arbejder i Kattegat Kommune. Hun sidder med en sag om en borger, der har fået tilkendt fleksjob og samtidig driver en lille webshop med salg af kunsthåndværk. Kathrine er i tvivl om, hvordan hun vurderer virksomhedens aktivitet og hvilken betydning det har for fleksløntilskuddet.

I en anden sag er borgeren tilknyttet en nystartet enkeltmandsvirksomhed, hvor der endnu ikke er afleveret årsregnskab, og indtægterne er meget svingende. Kathrine skal tage stilling til, om der er tale om reel beskæftigelse, og hvilke dokumenter der kan understøtte hendes afgørelse.

Hun sidder med kontoudtog, indtægtsoversigter og udkast til regnskab, men har svært ved at få overblik over, hvilke oplysninger der er centrale i forhold til vurderingen – og hvordan hun skal tolke dem.

Kathrine oplever usikkerhed, bruger meget tid på at finde vej gennem regler og praksis og frygter at træffe en afgørelse, der ikke holder. Hun savner struktur, anvendelige værktøjer og tydelighed i, hvordan reglerne skal forstås i praksis.

 

Kender du det – så har vi kurset til dig

Kurset henvender sig til dig som er kontrolmedarbejder, sagsbehandler eller juridisk konsulent, der arbejder med fleksjob og ydelser – især når der er selvstændig virksomhed involveret.
 

Du oplever måske spørgsmål og vil blive klogere på:

  • Tolkning af virksomhedens regnskab
  • Vurdering af om en virksomhed er i drift
  • Håndtering af selvstændig bibeskæftigelse
  • Vurdering af sager, hvor borgeren arbejder i ægtefælles virksomhed
  • Anvendelse af principafgørelser og relevante lovbestemmelser


Vi sætter fokus på konkret viden, eksempler og et fælles sprog til vurdering og afgørelse i komplekse sager.

Kurset er udviklet på baggrund af stor efterspørgsel fra praktikere i kommunerne, der står med vanskelige sager, hvor fleksjob kombineres med selvstændig virksomhed. Mange sagsbehandlere har efterlyst mere viden, konkrete redskaber og en fælles tilgang – og netop derfor er dette kursus blevet til.

Det er udviklet i tæt samarbejde med eksperter på det kommunale kontrolområde, som har mange års erfaring med sagsbehandling i praksis. Vi kender de tvivlsspørgsmål og udfordringer, der ofte opstår i den kommunale hverdag – og guider dig igennem med konkrete eksempler og løsninger, der tager udgangspunkt i de situationer, du møder i dit daglige arbejde.

 

Ved at deltage i kurset undgår du som deltager…

  • Træffe forkerte afgørelser om ansættelser i ægtefælles og nærtståendes virksomhed
  • Uhensigtsmæssige afgørelser pga. manglende forståelse for regnskab
  • Spild af tid på at søge i lovgivning og gamle principafgørelser
  • Manglende ensartethed i sagsbehandlingen
  • Usikkerhed og utryghed ved komplekse sager

 

Efter kurset vil du have fået konkrete redskaber til, hvordan du læser og forstår regnskaber med henblik på at vurdere, om der er tale om reel selvstændig virksomhed. Du vil have opnået klarhed over, hvordan du anvender § 41-13 og andre relevante bestemmelser i praksis.
Du vil være i stand til at vurdere, om betingelserne for fleksjobansættelse i ægtefællens virksomhed er opfyldt, og hvordan du håndterer sådanne situationer korrekt. Derudover vil du kunne sikre en korrekt modregning, når borgeren har selvstændig bibeskæftigelse, så du træffer dine afgørelser på et solidt og oplyst grundlag.

Kurset giver dig også et fælles sprog og en systematisk metode til at arbejde med komplekse sager – så du står stærkere i både din faglighed og i samarbejdet med kolleger.



 

3.495 kr.
Sted og startdato
Herlev: 10. september 2025
Se tid og sted for det valgte forløb
Komponent Herlev, Lyskær 3 ef, 1. sal, 2730 Herlev
10. september 2025 kl. 8.30 - kl. 15.30
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Er du i målgruppen?

Kontrolmedarbejder, sagsbehandler eller juridisk konsulent, der arbejder med fleksjob og ydelser – især når der er selvstændig virksomhed involveret.
 

Vil du høre mere? Så kontakter vi dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så vender vores ekspert tilbage til dig. 

Program

Let morgenmad og kaffe/te
Velkomst og introduktion
Præsentation af underviser og deltagere. Gennemgang af dagens program og formål. Kort drøftelse af deltagernes erfaringer og udfordringer med sager, hvor fleksjob kombineres med selvstændig virksomhed.
Del 1: Regnskabsanalyser og modregning
Pause
Del 1 (fortsat): Hvornår er en virksomhed i drift?
Frokost
Del 2: Fleksjob og særlige ansættelsestyper
Del 3: Selvstændig bibeskæftigelse og modregning
Pause
Fælles casearbejde og diskussion
Afrunding og spørgsmål
Opsamling på dagens vigtigste pointer. Mulighed for spørgsmål, refleksion og drøftelse af egne sager. Kort evaluering og tak for i dag.
Tak for i dag

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen
Sarah Reintoft Henriksen
Koordinator
Sarah Reintoft Henriksen