Kurset giver dig en grundlæggende forståelse for, hvad ChatGPT og andre store sprogmodeller (og hvad er det lige?) er, og hvordan du kan udnytte ChatGPT eller Copilot til din fordel i dit daglige arbejde.

Alle snakker om AI, ChatGPT, Copilot og Kunstig Intelligens - men hvordan får jeg det lært? 

I det daglige arbejde som lægesekretær på danske hospitaler står du over for en række komplekse opgaver og udfordringer. Disse udfordringer inkluderer opgaver, der kræver en betydelig tidsindsats, beslutningsprocesser, der kan være svære at navigere, og en konstant efterspørgsel efter at gøre tingene smartere og hurtigere.  
ChatGPT og andre avancerede sprogmodeller kan være en løsning på disse udfordringer ved at hjælpe dig i den helt konkrete hverdag – med endnu mere hjælp til beslutninger, hurtigere svar og potentiellet ved at  skabe nye idéer. I Komponent er vi her for at hjælpe dig med at forstå AI – i sprog som alle forstår - og give dig mulighed for at komme i gang med at bruge værktøjer som ChatGPT. 

Du går fra kurset med prompts der kan effektivisere din hverdag – allerede i morgen 

Du lærer hvordan ChatGPT og andre store sprogmodeller kan hjælpe dig med at fx finde koder, give øget forståelse af bl.a. sundhedsjuraen, læse korrektur, skrive mails på nye måder, standardbreve og formuleringer som rammer målgruppen, og hvordan du kan få hjælp til at brainstorme på et givent emne. 

Sammen diskuterer vi og afprøver nye prompts som rammer ind i dine og dine kollegaers behov og arbejdsopgaver. Du går således fra kurset med minimum en håndfuld nye prompts. 

 

Dit udbytte 

 • En grundlæggende forståelse af, hvad generativ kunstig intelligens indebærer, samt det kan udnyttes i din hverdag som lægesekretær. 
 • Konkrete færdigheder i brugen af fx ChatGPT eller Copilot, så du efter kurset kan udvikle dine egne prompts til hverdagsudfordringer.  
 • Kompetencer til kritisk at forholde dig til anvendelsesmulighederne samt forstå juridiske og etiske aspekter ved brugen af kunstig intelligens. 

Din afdelings udbytte 

 • En medarbejder, der mestrer brugen af generativ kunstig intelligens, hvilket gør medarbejderen i stand til at opnå mere på kortere tid. 
 • En medarbejder, der effektivt kan anvende fx ChatGPT eller Copilot til at se nye perspektiver i deres kommunikation. 
 • En medarbejder, der forstår mulighederne ved at bruge fx ChatGPT eller Copilot, samt kan formidle og dele praktiske eksempler med kolleger. 

 

Målgruppe 

Kurset er tilrettelagt for dig, der arbejder på et dansk hospital og er: 

 • medarbejder 
 • leder 
 • beslutningstager 

Alle ansatte på et hospital kan have gavn af at lære at bruge ChatGPT og andre store sprogmodeller til at forbedre arbejdsopgaverne, kommunikationen og effektivisere de mange ting der foregår på computeren. Vi har endnu ikke mødt en ansat, som vi ikke har kunnet hjælpe i dagligdagen. 

 

Praksisnært kursus 

På kurset giver vi dig en grundlæggende forståelse for: 

 • Hvad er ChatGPT, Copilot og andre sprogmodeller 
 • Hvordan ChatGPT og andre sprogmodeller kan hjælpe dig i dit daglige arbejde 
 • Hvordan du laver de rette forespørgsler (prompts) til ChatGPT 
 • Hvilke etiske og juridiske overvejelser der skal taget i betragtning 

Vi veksler mellem oplæg, gruppearbejde og øvelser. Det gør vi , så du kan få en grundlæggende forståelse for kunstig intelligens samt erfaring med at bruge ChatGPT. 

Du skal medbringe din computer, da vi arbejder i og med sprogmodellerne på kurset. 

 

Giver ChatGPT eller andre sprogmodeller overhovedet mening i mit daglige arbejde som lægesekretær? 

Med stor sandsynlighed ja! Du kan bruge ChatGPT og andre generative intelligenser til at skarprette en mail, læse korrektur, brainstorme, sætte information op i en tabel og meget mere. Kun din kreativitet sætter grænser.  

Du er lægesekretær,... 

….og vil have hjælpe til at udarbejde standardiserede svar på patienthenvendelser, planlægge aftaler og besvare generelle spørgsmål om sundheds spørgsmål. Du kan også få hjælp til at planlægge og koordinere patientaftaler, møder og andre tidskrævende opgaver. Selvfølgelig skal fx ChatGPT anvendes som et supplement til lægesekretærens arbejde, og ikke erstatte professionel medicinsk rådgivning eller vurdering. Men der så mange ting – i din hverdag – hvor sprogmodellerne alligevel kan være din ultimative hjælper! 

Varighed: 1 dag
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning, forplejning og materialer. Faktura sendes ud 2-3 uger før kursusstart. 

Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. 

Et godt tilbud! De første 3 tilmeldte fra samme arbejdsplads får 10% på prisen! Rabatten udløses ved min. 3 tilmeldte fra samme arbejdsplads. 

Og hvorfor ikke spare transporten – og hente forløbet hjem til egen arbejdsplads? Kontakt os hvis du vil vide mere!

Er du i målgruppen?

Målgruppe 

Kurset er tilrettelagt for dig, der arbejder på et dansk hospital og er: 

 • medarbejder 
 • leder 
 • beslutningstager 

Alle ansatte på et hospital kan have gavn af at lære at bruge ChatGPT og andre store sprogmodeller til at forbedre arbejdsopgaverne, kommunikationen og effektivisere de mange ting der foregår på computeren. Vi har endnu ikke mødt en ansat, som vi ikke har kunnet hjælpe i dagligdagen. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard
MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen