Vores overordnede formål med kurset er derfor at inspirere og udvikle dig til at skrive korte og velformulerede mails, notater, indstillinger og nyheder.

Som medarbejder i en kommune eller som fx lægesekretær på et hospital er det vigtigt at kunne opbygge og formulere effektive og præcise tekster. Det gælder når du skriver mails til kollegaer og borgerne, når du skal lave notater eller indstillinger, når du journaliserer eller når du skriver ind i fx patientjournaler.

Hvis du vælger Onlinekurset: Det nye ved dette kursus er, at det også tilbydes online. Det betyder, at endnu flere ansatte i kommuner og regioner kan deltage fra hele landet. Du kan deltage i kurset fra skrivebordet – enten på arbejdspladsen eller derhjemme. Det gør det mere bekvemt og fleksibelt end nogensinde før.

Efter at have fuldført kurset vil du have de nødvendige færdigheder til at skrive klare og præcise tekster, der imødekommer dine modtageres behov og forventninger. Du vil også opdage, at dit skrivearbejde vil blive mere effektivt. Det vil helt enkelt sige, at du kan spare tid og forbedre dine resultater.

Så hvis du ønsker at blive en bedre skribent, er dette kursus det ideelle valg for dig. Tilmeld dig i dag, og få en plads på online-kurset.

Indhold

Vi tager udgangspunkt i dine egne tekster for at gøre indholdet så relevant som muligt. Vi kobler eksemplerne med retorisk teori om effektiv skriftlig kommunikation.

Emnerne er blandt andre:

  • Det klare budskab – fra medarbejder til beslutningstager eller borger/patient
  • Aktivt eller passivt sprog – udnyt mulighederne
  • Retoriske appelformer og virkemidler
  • Tekster til forskellige formål: fx notater, indstillinger, breve, mails eller præsentationer.

 

Hvordan skriver vi egentlig i din organisation?

Måske har du allerede deltaget på kurser, netværk og uddannelser – men formentlig aldrig med udgangspunkt i at blive bedre til at skrive tekster. Hos Komponent afholder vi mange forskellige forløb år efter år – og der er her i 2022 endnu mere brug for ny og aktuel viden, inspiration og værktøjer til at tage med hjem til dagligdagen.

 

Målgruppe

Deltagere er medarbejdere med behov for selv at formulere og skrive forskellige typer af tekst, og for at sikre praksisnærhed og fuldt læringsudbytte, vil der være mellem 12-24 deltagere på kurset.

 

Kursusform Online kursus:

Vi er online via Teams, og forud for kurset sender du to eller tre eksempler på dine egne tekster til underviseren. Alle får et individuelt sprogligt eftersyn af egne tekster. Kurset veksler mellem teoretiske input, praktiske skriveøvelser på computeren og relevant personlig feedback fra underviser og kolleger.

Med post modtager du også en fysisk kursusmateriale, fx en bog, før kurset.

Varighed

Kursusforløbet består af tre faser:

Fase 1: Underviser afdækker deltagernes behov før kurset via indsendte tekster.

Fase 2: En online-kursusdag, kl. 9-16, med teori, praktiske skriveøvelser og feedback.

Fase 3: Mulighed for at du kan sende en ny tekst til feedback hos underviser. 

Materialer

  • Skriftlig individuel feedback på dine tekster i fase 2 og 3.
  • Bogen: ”Skriv bedre tekster – klart, konkret og korrekt” af Mariann Bach Nielsen og Niels Jørgensen
  • Øvelser og relevante skabeloner.

 

Kursusform fysisk:

Forud for kurset sender du to eller tre eksempler på dine egne tekster til underviseren. Alle får et individuelt sprogligt eftersyn af egne tekster. Kurset veksler mellem teoretiske input, praktiske skriveøvelser på medbragt pc og relevant personlig feedback fra underviser og kolleger.

Varighed

Kursusforløbet består af tre faser:

Fase 1: Underviser afdækker deltagernes behov før kurset via indsendte tekster.

Fase 2: En kursusdag, kl. 9-16, med teori, praktiske skriveøvelser og feedback.

Fase 3: Mulighed for at du kan sende en ny tekst til feedback hos underviser.  

Materialer

Skriftlig individuel feedback på dine tekster i fase 2 og 3.

Bogen: ”Skriv bedre tekster – klart, konkret og korrekt” af Mariann Bach Nielsen og Niels Jørgensen

Øvelser og relevante skabeloner.

 

Underviser

Mariann Bach Nielsen, konsulent og master i retorik og formidling.

Hun er formidler med stort F – uddannet lærer og master i retorik og formidling. Men Mariann har ikke kun talent for undervisning. Som tidligere kommunikationschef i en dagligvarekæde kan hun også kunsten at kommunikere skriftligt. Det bruger hun blandt andet til at skrive fagbøger, artikler og tekster til forskellige formål.
 

Et godt tilbud! 
Hvorfor ikke bruge dette forløb som udgangspunkt for jeres fælles udvikling af tekster og sprog? Hvis I tilmelder jer 3 deltagere fra samme kommune eller , så opnår I 10 % rabat på prisen!

 

Varighed: 1 dag
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning og materialer. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Et godt tilbud! Hvorfor ikke bruge dette forløb som udgangspunkt for jeres fælles udvikling af tekster og sprog? Hvis I tilmelder jer 3 deltagere fra samme kommune, så opnår I 10 % rabat på prisen!

Er du i målgruppen?

Deltagere er medarbejdere med behov for selv at formulere og skrive forskellige typer af tekst, og for at sikre praksisnærhed og fuldt læringsudbytte, vil der være mellem 12-24 deltagere på kurset.

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen
MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard