Kurset giver dig en grundlæggende forståelse for, hvad ChatGPT og andre store sprogmodeller er, og hvordan du kan udnytte ChatGPT eller Copilot til din fordel i dit daglige arbejde.

Alle snakker om AI, ChatGPT, Copilot og Kunstig Intelligens - men hvordan får jeg det lært?

I dagens kommunale arbejde står du som administrative medarbejder eller leder over for en lang række udfordringer, herunder tidskrævende opgaver, komplekse beslutningsprocesser og konstante krav om at øge effektiviteten og produktiviteten. ChatGPT og andre store sprogmodeller kan være en løsning på disse udfordringer, der kan hjælpe med at fremskynde beslutningsprocesser, øge produktiviteten og endda inspirere til nye ideer. Vi hjælper dig med at forstå AI og med at komme i gang med at bruge fx ChatGPT.

Du går fra kurset med prompts der kan effektivisere din hverdag

Du lærer hvordan ChatGPT og andre store sporgmodeller kan hjælpe dig med at fx læse korrektur, skrive emails på nye måder, standardbreve og formuleringer som rammer målgruppen, og hvordan du kan få hjælp til at brainstorme på et givent emne.

Sammen diskuterer vi og afprøver nye prompts som rammer ind i dine og dine medstuderende behov og arbejdsopgaver. Du går således fra kurset med minimum en håndfuld nye prompts.

2.750 kr.
Varighed: 1 dag
Se tid og sted for det valgte forløb
Komponent Herlev
18. september 2024 kl. 9:00-15:30
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning, forplejning og materialer. 

Faktura sendes ud 2-3 uger før kursus start. 

Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. 

Er du HK'er, så kan du som en del af overenskomsten, søge Den Kommunale Kompetencefond og få dækket deltagergebyret.

Et godt tilbud! De første 3 tilmeldte fra samme kommune får 10% på prisen! Rabatten udløses ved min. 3 tilmeldte fra samme kommune. 

Og hvorfor ikke sparer transporten – og hente forløbet hjem til egen kommune?

Er du i målgruppen?

Målgruppen for et kursus om brugen af ChatGPT i den kommunale hverdag kan omfatte flere forskellige roller og ansvarsområder inden for den kommunale organisation. Nogle af disse inkluderer:

•    Medarbejdere, der besvarer henvendelser fra borgere og virksomheder via telefon, e-mail eller chat
•    Medarbejdere, der arbejder med digitalisering og innovation i den kommunale organisation
•    Medarbejdere, der har ansvar for kommunikation og formidling af information til borgere og interessenter
•    Medarbejdere, der arbejder med sagsbehandling og administration af forskellige kommunale opgaver og ansvarsområder
•    Ledere og beslutningstagere i den kommunale organisation, der ønsker at forstå og udnytte ChatGPT-teknologiens potentiale.

Generelt kan enhver ansat i den kommunale organisation have gavn af at lære at bruge ChatGPT til at forbedre kommunikation og effektivitet i deres arbejde.

På kurset får du

 • En grundlæggende forståelse af, hvad generativ kunstig intelligens indebærer, samt det kan udnyttes i den kommunale hverdag.
   
 • Konkrete færdigheder i brugen af fx ChatGPT eller Copilot, så du efter kurset kan udvikle dine egne prompts til hverdagsudfordringer. 
   
 • Kompetencer til kritisk at forholde dig til anvendelsesmulighederne samt forstå juridiske og etiske aspekter ved brugen af kunstig intelligens. 

Din organisations udbytte

 • En medarbejder, der mestrer brugen af generativ kunstig intelligens, hvilket gør medarbejderen i stand til at opnå mere på kortere tid.
   
 • En medarbejder, der effektivt kan anvende fx ChatGPT eller Copilot til at se nye perspektiver i deres kommunikation.
   
 • En medarbejder, der forstår mulighederne ved at bruge fx ChatGPT eller Copilot, samt kan formidle og dele praktiske eksempler med kolleger.

Målgruppe

Kurset er tilrettelagt for dig, der arbejder i en kommunal organisation og er:

 • medarbejder
 • leder
 • beslutningstager
 • lokalpolitiker

Alle ansatte i kommunen kan have gavn af at lære at bruge ChatGPT og andre store sprogmodeller til at forbedre kommunikationen og effektivisere arbejdsopgaver. Vi har endnu ikke mødt en kommunalt ansat, som vi ikke har kunnet hjælpe i dagligdagen.

generationsledelse

Det siger andre

Læs mere Læs mindre
Cristina Hedegaard Kildevang

"Kurset er godt strikket sammen, men I har også nogle bragende dygtige undervisere. Vi havde fornøjelsen af Martin og Thøger. De kan noget helt særligt, både ift. til deres vidensniveau og deres måde at formidle på. I er så kommunalt mindede i arbejdet med ChatGPT og I har gjort kurset mega relevant i en kommunal kontekst."

Cristina Hedegaard Kildevang
Koordinator, Personale & Digitalisering
Ringkøbing-Skjern Kommune

Praksisnært kursus

På kurset giver vi dig en grundlæggende forståelse for:

 • Hvad er ChatGPT, Copilot og andre sprogmodeller
 • Hvordan ChatGPT og andre sprogmodeller kan hjælpe dig i dit daglige arbejde
 • Hvordan du laver de rette forespørgelser (prompts) til ChatGPT
 • Hvilke etiske og juridiske overvejelser der skal taget i betragtning

Vi veksler mellem oplæg, gruppearbejde og øvelser. Det gør vi , så du kan få en grundlæggende forståelse for kunstig intelligens samt erfaring med at bruge ChatGPT.

Forberedelse inden kurset: Du skal oprette et login til ChatGPT og undersøge din arbejdsplads retningslinjer inden. På dagen skal du medbringe din computer, da vi arbejder i og med sprogmodellerne på kurset.

Giver ChatGPT eller andre sprogmodeller overhovedet mening i mit kommunale arbejde?

Med stor sandsynlighed ja! Du kan bruge ChatGPT og andre generative intelligenser til at skarprette en mail, læse korrektur, brainstorme, sætte information op i en tabel og meget mere. Kun din kreativitet sætter grænser. Her er to tænkte eksempler:

Du er leder...

...af et botilbud i en større kommune, og du tager altid udgangspunkt i jeres sidste stillingsopslag i WORD, når du skal slå en ny stilling op. Her kan én af sprogmodellerne hjælpe dig – dels med at lave et nyt, mere inspirerende og kreativt opslag, og samtidig får du også hjælp til de 5 bedste spørgsmål at stille til selve ansættelsessamtalen.  

Du er skolesekretær,...

...og skal lave et opslag på AULA om skolepatruljen. Dine tidligere opslag er ikke læsevenlige nok for fx de store elever. De reagerer ikke på dine beskeder. Her kan én af de store sprogmodeller hjælpe dig, når du sætter den i rollen som en stor dreng fra 8. klasse, så du får skabt et opslag som rent faktisk rammer din målgruppe.

Mød dine undervisere

På kurset vil du møde passionerede undervisere, som brænder for den kommunale verden og for hvordan du kan arbejde smartere ved hjælp af kunstig intelligens og ChatGPT.

Martin Nielsen

Martin Nielsen
Chefkonsulent i Komponent

Martin arbejder med forvaltning og myndighed og omsætter svære begreber indenfor kunstig intelligens, så du nemt kan overføre det til dine arbejdsopgaver. Du møder Martin på kurset i Herlev.

Læs mere Læs mindre
Emilie

Emilie Sierant Sørensen
Konsulent i Komponent

Emilie arbejder primært med, hvordan vi i fremtiden fortsat kan sikre en attraktiv og effektiv kommunal arbejdsplads, herunder hvordan generativ kunstig intelligens (AI) kan bruges i en kommunal kontekst og udnyttes til den kommunale fordel.

Læs mere Læs mindre
Thøger

Thøger Terp
Konsulent i Komponent

Thøger arbejder primært med politisk lederskab og formår at skabe forståelse og koblinger til ChatGPT i arbejdet med fx bedre sagsfremstillinger. Du kan møde Thøger, hvis du deltager på kurset i Jylland.

Læs mere Læs mindre
Theis Sørensen

Theis Rubinke Sørensen
Konsulent i Komponent

Theis arbejder med den politiske og administrative ledelse, og anvender ChatGPT til at skabe bedre koblinger fx i bedre sagsfremstillinger. Du kan møde Theis, hvis du deltager på kurset i Jylland.

Læs mere Læs mindre
 

Hent kurset hjem til jeres arbejdsplads

Flere ledere køber kurset hjem til deres kommune med ønsket om at effektivisere arbejdsopgaver med ChatGPT.

Ønsker du et skræddersyet forløb, som tager udgangspunkt i dine og dine medarbejderes behov og arbejdsopgaver, så tøv ikke med at tage kontakt til os. 

Vi laver forskellge former for forløb - måske passer een af dem til jer:

Bronzeversionen’ som har en times varighed. Her kommer vi meget hurtigt ind i systemet – altså en form for ’smagsprøve’ til hvad ChatGPT egentlig er, og nogle ganske få eksempler på gode spørgsmål. Oplægget kan fx bringes i spil i forbindelse med en dag/møde, som fx allerede er planlagt – og hvor der er andre interne ting på programmet.  Versionen afholdes lokalt hos jer!

Sølvversionen’ har en varighed på en formiddag/eftermiddag på i alt 3 timer med pauser undervejs. Her introducerer kort til sprogmodellerne, giver jer mulighed for kort at afprøve ChatGPT af i forhold til egen praksis, og vender kort og let de juridiske problemstillinger samt KL’s anbefalinger med arbejdet i forhold til bl.a. ChatGPT . Her bliver effekten, at deltagerne dels kommer til at arbejde konkret med ChatGPT eller andre sprogmodeller og samtidig vender vi nogle af de svære overvejelser ved at tænke fx ledelse og organisation i forhold til sprogmodellerne. Versionen afholdes lokalt hos jer!

Guldversionen’ handler om to dele og har en varighed på en hel dag. Første del introducerer grundigt til modellerne; herunder også sprogmodellen Bing Chat, Bard og andre sprogmodeller samt  kunstig intelligens i forhold til fx billeder, etikken og jura. Anden del får I lov til at ’lege’ og afprøve med bl.a. prompts/forespørgsler, og gør jer klar til at bruge fx ChatGPT dagen efter i jeres arbejde. Denne version er en lokal version af kursusdagen her: ChatGPT: Den ultimative assistent i din kommunale hverdag | Komponent. Denne version kan selvfølgelig også afholdes lokalt hos jer.

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard
MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen