Vidste du, at enkle visuelle virkemidler i din præsentation, undervisning eller workshop kan være med til at nedbryde komplekse emner og øge engagementet blandt deltagerne?
Udgivet den 12-04-2024

Mærk effekten af simple greb

Ikke nok med det, hvis du bruger grafisk facilitering, er det faktisk nogle få simple greb, som hjælper dig og mødedeltagere til at huske jeres møde langt bedre. 

Her får du 5 fordele ved grafisk facilitering og 4 simple tips til at komme i gang. 

Læs mere Læs mindre

5 fordele ved Grafisk facilitering

Forbedret forståelse og erindring

Grafiske noter og tegninger kan hjælpe med at visualisere komplekse idéer og koncepter, hvilket gør dem lettere at forstå og huske for mødedeltagerne. 

Øget engagement

Visuelle elementer tiltrækker opmærksomhed og kan hjælpe med at holde deltagerne engagerede.

Bedre kommunikation

Grafisk facilitering kan fungere som et fælles referencepunkt og bidrage til at klargøre og tydeliggøre ideer og beslutninger.

Fremme kreativ tænkning

Den visuelle del af grafisk facilitering kan stimulere kreativ tænkning og brainstorm processer blandt mødedeltagerne.

Effektivisering af mødeprocessen

Visuelle noter kan fungere som en hurtig reference for mødet, hvilket gør det lettere at genoptage tidligere diskuterede emner eller træffe beslutninger.

Kom i gang med grafisk facilitering nu

Vi har lavet en guide med 4 tips og et bonus tip til dig, som du kan bruge for at komme godt i gang med at bruge grafisk facilitering i dit arbejde.

Tip # 1: Tegn simpelt

Når du begynder at bruge grafisk facilitering, er det vigtigt at starte simpelt. Du behøver ikke at være en kunstner for at skabe effektive visuelle noter. Hold dine tegninger enkle og fokuser på at kommunikere de vigtigste budskaber og ideer på en letforståelig måde.

Simple tegninger gør det meget nemmere at aflæse og huske.

Du skal altså ikke tegne alt. Tegn de overordnede linjer, I snakker om.

Læs mere Læs mindre
Tip1 Grafisk  facilitering

Tip #2: Tegn imens du lytter

Det kræver mod at skulle stå og tegne på en tavle foran andre. En fantastisk måde at øve dig på er ved at integrere grafisk facilitering, når du er mødedeltager, ser et webinar, lytter til en podcast eller selv prøver at få klarlagt processerne i en opgave.  

Dette hjælper dig både med at forstå og huske information bedre, samtidig med at du øver dig på at lave illustrationer.  

Læs mere Læs mindre
Tip 2 Grafisk facilitering

Tip #3: Tænk i metaforer

Øv dig i at oversætte ord og begreber til i simple billeder. Hvordan kunne begrebet ‘samarbejde’ fx se ud? Vi har forskellige billeder på samme begreb. Når du bruger grafisk facilitering, kombinerer du dine tegninger med ord, hvilket sikrer at dit budskab står klarere frem. 

 

 

Tip 3 grafisk facilitering

Tip #4: Udvælg 3 yndlingsikoner 

Start med at have nogle få favoritikoner eller symboler, som du føler dig tryg ved at tegne hurtigt og nemt. Det kan være simple figurer som en pil, et skilt og et menneske. Ved at have dine yndlingsikoner klar, kan du hurtigt tilføje visuelle elementer til dine noter eller præsentationer uden at skulle bruge meget tid på at tænke over, hvad du skal tegne. 
 
Når du føler dig tryg ved dine ikoner, kan du altid føje flere til dit repertoire.

Læs mere Læs mindre
Tip 4 grafisk facilitering
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig.