For lægesekretær Gitte Jul Gilbert er Sundhedskommunomuddannelsen både en trædesten til udvikling i jobbet og en mulighed for at gøre en forskel for patienterne. Her kan du læse om noget af det, hun indtil videre har fået ud af sin videreuddannelse.
Udgivet den 23-05-2022

Lige siden Gitte Jul Gilbert blev færdig som lægesekretær for 13 år siden, har hun vidst, at hun ville videreuddanne sig. I 2013 tog hun modulet Vejlederuddannelse for elevansvarlige lægesekretærer, og for to år siden gik hun i gang med en fuld Sundhedskommunom.

– Jeg synes, at videreuddannelse er vigtigt, og for mig er det vejen frem i forhold til at udnytte mine muligheder. Jeg har været dybt forelsket i lægesekretærfaget i 13 år, men jeg drømmer også om at videreudvikle mig og få et større perspektiv, hvor jeg kan gøre en forskel, hjælpe andre og tale lægesekretærernes sag, siger Gitte Jul Gilbert, der arbejder på afdeling for Urinvejskirurgi på Aarhus Universitetshospital, hvor hun også er tillidsrepræsentant.

Teorien blev omsat til ny praksis

Gitte Jul Gilbert har gennemført de tre obligatoriske moduler på Sundhedskommunomuddannelsen og valgmodulerne Konflikthåndtering på arbejdspladsen og Praksisnær hverdagsinnovation og er aktuelt i gang med sit afgangsprojekt. Undervejs har det været vigtigt for hende at kunne knytte sin uddannelse tæt til sit arbejde på Urinvejskirurgi.

– I en af mine eksamensopgaver dykkede jeg f.eks. ned i udeblivelser, som er en af de problemstillinger, vi som lægesekretærer sidder med hver eneste dag. Jeg undersøgte bl.a., hvad der er på spil, når vores patienter ikke møder op, og det mundede ud i et pilotprojekt, hvor jeg i 2-3 måneder sendte erindringsbreve ud til en gruppe patienter. Der resulterede i, at vi fik 15 procent færre udeblivelser i gruppen, og at vi nu er ved at få erindringsbrevene implementeret i hele afdelingen, siger Gitte Jul Gilbert.

Det kræver en indsats, men indsatsen betaler sig

Selvom det til tider kan trække tænder ud at passe både job, familie og studie, er Gitte Jul Gilbert ikke i tvivl om, at det er besværet værd at videreuddanne sig – også selvom der ikke er nogen, der laver dit arbejde, når du selv er afsted på uddannelse.

– At tage en Sundhedskommunom er en spændende proces, som til tider kan være hård. Du skal lægge nogle kræfter i, pensum skal læses, og nogle fag fanger dig selvfølgelig mere end andre. Men der er ingen der siger, at du skal tage det hele ud i en køre, det er fair nok at trække i bremsen, så længe du ikke går i står, siger Gitte Jul Gilbert. Derfor anbefaler hun også gerne sine kollegaer at give sig i kast med en Sundhedskommunom – også med tanke på den nye uddannelse som sundhedsfaglig koordinator og de forbedrede muligheder for at søge støtte til sin uddannelse gennem den Regionale Kompetencefond.

– Verden står ikke stille, og det gør lægesekretærfaget heller ikke. Som jeg ser det, bliver man aldrig for gammel til at uddanne sig, og lige nu er et godt tidspunkt at komme i gang. En Sundhedskommunom giver nye perspektiver og viser nye veje at gå, og jeg oplever selv, at jeg er vokset med opgaven. Så selvom jeg endnu ikke ved, hvor vejen fører hen, er videreuddannelse en god indgangsvinkel, der åbner en masse nye døre.

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

THT
Chefkonsulent
Thøger Terp