Komponent indgår et samarbejde med tidligere kommunaldirektør og ledelsesambassadør Jette Runchel. Hun skal bl.a. være med til at styrke tilbuddene til direktioner og kommunalpolitikere samt undervise på DOL.
Udgivet den 15-09-2021

Komponent har tilknyttet Jette Runchel, der er tidligere kommunaldirektør i Albertslund Kommune og ledelsesambassadør for Offentlig Ledelse 2020.

Jette Runchel skal bl.a. arbejde med direktionsforløb, talentudvikling blandt offentlige ledere og vores tilbud til kommunalpolitikere – for eksempel kodeks for samarbejdet i kommunalbestyrelsen og mellem politikere og forvaltning. Derudover bliver hun tilknyttet som underviser på DOL (Den Offentlige Lederuddannelse).

Direktør i Komponent Jonatan Schloss lægger ikke skjul på, at han er yderst tilfreds med at få Jette Runchel med om bord.

”Jette er en stor kapacitet inden for offentlig ledelse. Hun kommer med en praksiserfaring i forhold til topledelse, samarbejdet med politikerne og ledelse på tværs, som både vi og kommunerne kan få stor gavn af. Vi er glade for, at hun har sagt ja til at komme med på holdet og vil være med til at understøtte kommunernes arbejde med ledelses- og politikudvikling,” siger han.

Jette Runchel ser selv frem til den nye udfordring og samarbejdet med både kollegerne i Komponent og kommunerne.

”Jeg synes, at tankerne bag Komponent lyder rigtig spændende, og jeg ser frem til at arbejde med kommunal ledelse fra et lidt andet perspektiv. Vi skal i kommunerne hele tiden udvikle ledelsen og forsøge at blive endnu bedre, når det handler om samarbejdet mellem ledere, medarbejdere og politikere, som jo er en forudsætning for, at kommunerne kan lykkes med at deres opgaver til gavn for borgerne. Jeg brænder stadig for ledelse, og jeg håber, at min erfaring og tanker om ledelse kan være med til at rykke noget for kommunerne såvel som Komponent”, siger hun.

Jette Runchel kom til Albertslund Kommune i 2006, hvor hun begyndte som børne- og ungedirektør. Hun var kommunaldirektør fra 2012 til 2021. I 2020 var hun desuden Ledelsesambassadør for Offentlig Ledelse udpeget af regeringen, KL og Danske Regioner.