Styrk din viden om organisatorisk kommunikation med særlig fokus på, hvordan du kommunikativt og ledelsesmæssigt kan skabe en attraktiv arbejdsplads.

Få indsigt i teorier, metoder og nyeste forskning om den attraktiv arbejdsplads, som hjælper dig til at forstå de organisationsdynamikker, der er afgørende for at medarbejdere føler sig motiverede af kerneopgaven og glade for arbejdspladsen. 

Du udvikler dine evner til at identificere og reflektere over, hvordan de kommunikative aspekter får betydning for dit ledelsesmæssige og organisatoriske arbejde med at skabe den attraktive arbejdsplads. Vi undersøger, hvordan ledelseskommunikation kan motivere og inspirere medarbejderne til at yde deres bedste, og hvordan den kan skabe et positivt arbejdsmiljø, der fremmer trivsel. Vi ser også på, hvordan en stærk organisationsidentitet og en klar vision kan tiltrække de rette medarbejdere og give dem lyst til at blive.

Som led i undervisningen kommer du til at arbejde med kommunikative data fra egen organisation og du lærer at tilrettelægge organisatoriske kommunikative tiltag med henblik på at fremme den attraktive arbejdsplads. Vi sætter bl.a. fokus på planlægning og implementering af strategiske initiativer såsom onboarding-programmer, intern kommunikation og branding.

 

9.500 kr.
Sted og startdato
Herlev: Oktober 2024
Varighed: 4 undervisningsgange, vejledning, opgaveskrivning og mundtlig eksamen
Se tid og sted for det valgte forløb
Herlev - efterår 2024

Undervisning: 30.10. + 12.11. + 13.11. + 18.11.2024
Læringsgruppedage: 5.11. + 21.11.2024
Vejledning: 25.11.2024
Aflevering: 9.11.2024
Eksamen: 16.+17.12.2024

Tilmeldingsfrist den 19.9.2024
Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

Undervisningen foregår hos Komponent, Lyskær 3ef, 1. sal, 2730 Herlev - fra kl. 9.00-15.00
Underviser er Mia Nyborg Jørgensen + Anne Mette Holme Bertelsen
--------------------
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Bøger og forplejning inkluderet i pris

Prisen dækker undervisning, bøger (som du får tilsendt inden undervisningsstart), eksamen og forplejning på undervisningsdagene.  Prisen er eksklusive moms.

På modulet får du:

  • Kompetencer til at skabe og lede den attraktive arbejdsplads gennem kommunikative valg
  • Indsigt i sammenhængen mellem den attraktive arbejdsplads og ledelseskommunikation
  • Kommunikationsgreb, som du kan bruge til styrke den interne organisationskultur og kommunikationen med omverdenen   
  • Metoder til at indsamle data om organisationens kommunikative tiltag og til at tilrettelægge organisatoriske kommunikative tiltag for at skabe en attraktive arbejdsplads 
Attraktiv arbejdsplads

Målgruppe

Modulet Ledelse, kommunikation og organisation – den attraktive arbejdsplads (5 ECTS) henvender sig til offentlige ledere og konsulenter, der arbejder HR-relaterede opgaver. 

Mød dine undervisere

Mia Nyborg DOL

Mia Nyborg Jørgensen
Specialkonsulent i Komponent

Mia arbejder med ledelse, motivation og den attraktive arbejdsplads. Hun har de senere år arbejdet med generationsforskning fra ind-og udland samt holdt en lang række oplæg og workshops om ledelse af unge og på tværs af generationer.

I 2023 søsatte hun et partnerskab for kommuner, der skal være med til at skabe fremtidens attraktive arbejdspladser. Derudover brænder hun for at oversætte forskning til det konkrete og vedkommende i kommuner og regioner og skubbe lidt til 'plejer'.

Anne Mette

Anne Mette Holme Bertelsen
Chefkonsulent i Komponent

Anne Mette har en lang kommunal erfaring i bagagen. Hun har især slået sine folder på HR, politik og ledelsesområdet. Hun bidrager med stor praksis erfaring – fra livet som kommunal leder og konsulent –  og er en garvet oplægsholder, facilitator og underviser. 

Anne Mette har desuden et særligt fokus på ledelse af generationer, ledelse uden formel personledelse og ledelse af borgerinddragelse. Fællesnævneren i Anne Mettes arbejde er hendes fokus på at sikre, at det hun kommer med, er enkelt at omsætte til konkrete forbedringer af praksis.  

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Fakta og formalia

Dette modul består af:

  • 4 undervisningsgange
  • vejledning
  • opgaveskrivning 
  • mundtlig eksamen

Den skriftlige opgave har omfang af max. 5 sider per person.

Pensum udgøres af grundbøger (helt eller delvist) samt artikler, og udgør ca. 500 sider. Grundbøger udleveres og de elektroniske artikler lægges på mitKomponent.
Litteratur til hver undervisningsgang vil fremgå af lektionsplanen, som fremsendes ved endelig tilmelding til modulet.

For at blive optaget skal du minimum have en kort videregående uddannelse samt to års erhvervserfaring. Husk at uploade dokumentation for, at du kan optages

Modulet afsluttes med en kombinationsprøve, individuelt eller i gruppe. En kombinationsprøve er et skriftligt oplæg kombineret med en mundtligt prøve.

Den Offentlige Lederuddannelse

Dette modul er en del af Den Offentlige Lederuddannelse på diplomniveau (60 ECTS), som består af:

  • 3 grundmoduler (3 x 10 ECTS)
  • 3 valgmoduler (3 x 5 ECTS)
  • 1 specialemodul (15 ECTS)

Læs mere om Den Offentlige Lederuddannelse.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

TOL
Studievejleder - DOL
Tina Olsen